Home Slider

10 Gouden tips voor je twintigjarige zelf

Tieners

(Foto: Shutterstock)

Voor iedereen die binnenkort 30 wordt óf juist midden in zijn twintiger jaren zit even goed het koppie erbij nu. Nic Haralambous schreef op zijn dertigste wat tips & tricks voor zijn twintigjarige zelf, dingen die je leven kunnen veranderen en vooral een stuk leuker maken. We hebben het hier voor je op een rijtje gezet:

Het fantastische boek van Nic scoor je hier trouwens, wat tevens een perfect cadeau is voor eigenlijk iedereen (tussen de 20 en 30).

#1 Reizen, reizen en nog eens reizen

Je hebt nog nul verplichtingen en kunt je nog helemaal suf lenen bij je ouders en vadertje staat, waarom ga je dus niet lekker reizen? Zodra je ouder wordt vind je opeens hostels smerig en eet je liever niet meer een two dollar pizza dus je kunt beter nu nog cheap de hele wereld verkennen. Dus hop pak met vrienden nu gewoon dat hostel en gegarandeerd dat je ook nog leuke mensen ontmoet terwijl je met zijn allen aan het zuipen bent of tempels aan het hoppen bent in Thailand.

Greenwich Village New York

(Foto: Shutterstock)

#2 Ga dingen opbouwen

Het ergste wat je kunt gaan doen is je leventje lang werken voor andere mensen en hun ideeën in hún vergaderzalen. Doodzonde natuurlijk. Neem de tijd om te ontdekken wat jouw eigen kijk op de wereld is (daarom moet je dus de wereld gaan zien, zie #1). Laat je niet opjagen direct na je middelbare school om gelijk een studie te kiezen. Wil jij een jaar lang garnalen plukken op Texel om jezelf te ontdekken? Doen! Mocht je jezelf in een corporate baan vinden waar je geen hol aan vindt: ga weg nu het nog kan! Daar ga je anders later spijt van krijgen. Als je nog geen corporate baan hebt lees dan nu eerst eventjes #5

Egypt-pyramid-golden-sand-blue-sky_1680x1050-1000x288

#3 Lees zoveel als je kunt – wordt die boekenwurm

Dit klinkt suf maar dat is het zeker niet, mensen die lezen worden leuke mensen die wat te vertellen hebben. Lees iedere dag als je kunt, maar lees niet alleen over dingen die je al weet. Lees over mensen, of ga de straat op om echt mensen te lezen. Observeren is belangrijk in het leven.

#4 Gooi die televisie uit het raam

Maar echt, stop met het kijken van tv daar wordt je alleen maar dommer van. Oké misschien moet je je televisie niet uit het raam gooien maar kun je hem wel verkopen om jezelf bij #1 wat minder schulden te bezorgen.

televisie kijken

#5 Carrière…Schmarrière

Who cares! Wat is dat nou eigenlijk carrière? Als je straks dertig bent weet je het nog steeds niet maar potverdomme NEEM DIE CORPORATE BAAN NIET! (Sorry voor het schreeuwen, maar zie #2).

#6 Vertrouwen is key

Ook als dit betekent dat relaties erdoor kapot gaan, ideeën verloren zullen gaan of dat je er vrienden door zult verliezen. Het belangrijkste is dat je vertrouwen blijft houden in de mensen om je heen en dat je loyaal blijft. Maar wees niet naïef, want sommige mensen willen je gewoon naaien.

#7 De homo sapien

Je hebt je eigen persoontje natuurlijk waar je niet omheen kunt. Maar je kunt ook niet zonder andere mensen, ze zijn het beste en tegelijk ook het slechte wat je kunt overkomen. Met sommigen heb je goeie energie en ga je als een speer terwijl andere je naar beneden halen als een baksteen (zie ook punt #6). De meeste mensen die je ontmoet zijn OK, sommige zijn gemiddeld en een paar zullen geweldig zijn.

Het moeilijkste maar ook het belangrijkste is om je te omringen met mensen die geweldig zijn. Zij zullen namelijk hetzelfde voor jou doen als jij voor hen. Als je veel mensen om je heen hebt die OK zijn zul je je aardig in je uppie voelen als je iemand nodig hebt. Ga daarom voor geweldig.

#8 het klokkie tikt door

Verspil niet je duurzame tijd aan mensen wie je niet vertrouwd het is super cliché maar het leven is te kort voor die shit. Verspil daarom ook zeker geen tijd aan partners die buiten de pot pissen (figuurlijk dan hè) en zoek alleen vrienden die jou behandelen zoals jij hen behandeld (zie #7).

Maar deze tip draait nu even niet om jouw persoontje, want je moet ook andermans tijd waarderen. Oftewel: KOM OP TIJD. Dus als je een keertje te laat komt omdat het je simpelweg je reet kan roesten, of dat degene die op je wacht zegt ‘ach zo ben je nu eenmaal’, doe het gewoon niet! Mocht je dit bij bepaalde mensen nou altijd hebben dan wordt het wellicht tijd om die relatie nog eens kritisch door te lichten (zie wederom #7).

te laat komen

#9 Lekker vaak op je bekkie gaan

Ga onderuit in relaties, op je werk, in je seksleven (lekker vaak oefenen), in je hobby`s, in sociaal doen met nieuwe mensen, het maken van vrienden. Ga onderuit in alles en iedereen maar leer er elke keer iets van. Want als je alleen maar onderuit gaat en je er niks van opsteekt dan ben je dus alleen maar aan het falen. En dat wil niemand. Als je onderuit gaat en je hebt iets geleerd, dan ben je dus aan het groeien. En dat is prachtig.

#10 S-U-C-C-E-S (?!)

Oké hier kunnen we lang en kort over lullen maar het komt erop neer dat je nooit in je leven een punt zult bereiken waarop je helemaal succesvol bent. Nooit. Maar het mooie is dat dat helemaal geen ene donder uitmaakt. Zet je er dus nu maar alvast overheen dan valt het later mee, begin met dingen bouwen (combineer #2 met #9).

6C7911377-tdy-130617-leo-toasts-1

1 Comment

  • Reply
    Jan Doedel
    29 februari 2016 at 16:01

    Jullie hebben een aantal leuke artikelen, maar echt jongens.. Laat er voortaan iemand naar kijken die kan schrijven. Dit is overigens niet bedoeld als haten, deze site verdient betere teksten.

Leave a Reply

Instagram