Eat Home Slider Where to eat Amsterdam

10 restaurants in Amsterdam om dit jaar naar uit te kijken

Vuurtoreneiland

(Foto: Colourful Rebel)

Omdat wij in december van het vorige jaar al genoeg ‘dit waren de beste dit, dat’ lijstjes hebben gezien, kijken wij graag vooruit in het nieuwe jaar. Wij gaan jullie niet vertellen waar jullie in 2018 hadden móeten eten, maar liever tippen wij jullie onze favorieten van dit jaar. Er zitten voor de doorgewinterde smikkelbeertjes misschien een aantal bekenden tussen, want niet alles uit deze lijst is ‘hot & happening’, maar retelekker en steengoed zijn deze restaurants stuk voor stuk. Wij hopen jullie nog te kunnen verrassen met flink wat namen uit deze top-10 (+ een bonus bestel tip op het eind). Op een culinair mooi jaar!

Dumplings (Westerpark)

Het voorheen redelijk treurloze Nassauplein (oostkant Westerpark) was voor ons altijd een doorgangsroute om vanuit west naar bijvoorbeeld de Haarlemmerstraat te gaan. Met piepende bandjes over het plein en snel weer weg. Maar dat is sinds de zomer van 2018 compleet veranderd, want daar op de kop van het park zit nu het mega sympathieke Dumplings. Hoewel je hier – zoals de naam doet vermoeden – dumplings kunt kopen, komen wij er voor een Chinese crêpe (jianbing) en dan die met peking eend. Voor 9,50 euro is deze rol zaligheid van jou en wij beloven je dat je dit jaar niets lekkerder voor dat geld gaat vinden. Het is comfort food van de bovenste plank, en ook nog eens bereid door ontzettend lieve mensen.

Dumplings // Nassauplein 60 // website

jianbing

Entrepot (Centrum)

Voor ons was dit letterlijk en figuurlijk dé verrassing van het vorige jaar, want wij werden hier naartoe genomen als verrassing. De enorme ruimte aan het Entrepotdok is prachtig en ondanks de afmetingen hebben wij juist een heel intiem gevoel ervaren. Dat is het fijne (denk ook aan de School) aan deze grote ruimtes, tafeltjes zijn heerlijk ruim opgezet waardoor je heerlijk tegen je date schunnige dingen kunt zeggen. Entrepot doet niet aan een typisch menu en serveert eerder van koud naar warm. Heerlijk out-of-the-box en de perfecte plek om heen te gaan als je wat te vieren hebt. Dit laatste komt niet alleen door het eten, maar ook door de uiterst fijne en professionele bediening.

Entrepot // Entrepotdok 8 // website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Today we close one additional day, open regularly from tomorrow onwards🤵🏼book online 🕯

Een bericht gedeeld door Restaurantentrepot (@restaurantentrepotams) op

Artikel gaat hieronder verder

 

Duende (Jordaan)

Dit tapasrestaurant in hartje Jordaan stond al heel lang op ons persoonlijke lijstje en nu kunnen wij hem eindelijk afvinken. De kater van de volgende dag kunnen wij ook afvinken, iets wat niet heel vaak voorkomt na een avondje uiteten. Maar dat komt omdat het Duende enorm hoog is, iets wat wij graag zien bij een tapasrestaurant. De bediening (en wij vermoeden ook de keuken) is geheel Spaanstalig, wat het gevoel dat je eventjes een avondje in Barcelona zit alleen nog maar vergroot. Dat wij dit van vrienden tot vervelens toe getipt kregen als beste tapasrestaurant van Amsterdam snappen wij nu eindelijk ook.

Duende // Lindengracht 62 // website

Duende

(Foto: Duende)

Flora (Bilderpark / west)

Nog zo’n verrassing voor ons en hopelijk ook snel voor jullie. Het parkje ligt bij ons om de hoek en wij hebben op deze romantische locatie al meer uitbaters dan duiven op de Dam gezien. Maar met Flora lijkt het een schot in de roos te zijn. Dat het nu wel iedere avond vol zit komt puur en alleen door de keuken van Flora, waar authentieke taco’s en gevaarlijk lekkere cocktails uitrollen. Een goede vriendin van ons is Mexicaans en zij verzekerde ons dat dit de real deal is die je bij Flora krijgt. De naam van het restaurant slaat trouwens op de inrichting, want je bent omgeven door planten en die planten zijn weer omgeven door het schattigste parkje van de stad: Bilderdijkpark.

Flora // Bilderdijkpark 1A // website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Feliz Viernes! Join the #Flora team today for some deliciosos tacos, nachos, and fries 💃

Een bericht gedeeld door Flora (@floraamsterdam) op

Arles (de Pijp)

Na onze studietijd komen wij nog maar zelden in de Pijp. Liever gaan wij nu barhoppen in ons eigen buurtje (West) of rollen wij vanuit het Colourful Rebel-kantoor Oost in. Toch zit er in de Pijp een plek waardoor wij er minstens een keer per jaar zeker terugkomen: restaurant Arles. Wij schreven al eerder over deze Franse rakker (die het net even wat anders doen) en wij hebben toch het idee dat nog weinig mensen van deze plek afweten. Zonde, want Arles is echt een verborgen parel op een toplocatie. Ok, wij fietsten er de eerste keer ook keihard langs (zelfs met Google Maps aan), maar dat is direct ook de charme.

Arles // Govert Flinckstraat 251 // website

Arles de Pijp

(Foto: Arles)

Cafe Modern (Noord)

Is de Pijp te druk voor je? Ga je liever even uitwaaien wanneer je uiteten gaat? Vind jij gastheer/vrouwschap belangrijk in een restaurant? Dan moet je het pontje pakken naar Amsterdam-Noord, een klein stukje fietsen en dan jezelf heerlijk in de watten laten leggen bij Cafe Modern. Het restaurant zit in een oud bankgebouw (dit denken wij door de enorme kluisdeur) en de gastheer van onze avond lijkt zo uit Parijs te komen. Door het tochtje met de pont en de bijna on-Amsterdamse gastvrijheid voelt dit echt als een uitje. Mocht je het trouwens echt laat maken, dan kun je ook bij Modern blijven slapen. Het is namelijk ook een piepklein boutique hotel.

Cafe Modern // Meidoornweg 2 // website

Café Modern

(Foto: Café Modern)

Sichuan (Centrum)

Huh, de Warmoesstraat is toch enkel bedoeld voor hele dronken Britten en verdwaalde bierfietsen? Klopt, maar op de Warmoes vind je ook een van onze favoriete Chinese restaurants. Of eigenlijk moeten wij zeggen Sichuanese restaurants, want de typerende keuken uit deze regio in China is een wereld op zich. Het is een soort van pittigheid die je in geen enkele andere keuken tegenkomt. Maar laat je deze vurigheid niet afschrikken, want dit prachtige en sympathieke zaakje verdient het om door iedereen bezocht te worden. Kom niet allemaal tegelijk, want het is kleiner dan een dumpling.

Sichuan // Warmoesstraat 17 // website

(Foto: Sichuan Restaurant Amsterdam)

Scheepskameel (Centrum)

Ok wij geven het toe: wij maken deze lijst ook stiekem een beetje voor onszelf. Wij zijn namelijk nog niet bij dit restaurant geweest, maar hebben nu zelfs vrienden die er voor de tweede keer zijn geweest. De locatie (Marineterrein) is prachtige, de Duitse wijnen sehr, sehr gut en het eten is werkelijk subliem. Dat het eten perfect is en het gastheerschap ook nemen wij trouwens direct aan van onze culinaire vrienden, achter het Scheepskameel zitten namelijk de mensen van Rijsel. Ook al zo’n culinaire topper in de hoofdstad (niet in deze lijst).

Scheepskameel // Kattenburgerstraat 7 – gebouw 24 // website

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

⛴🐫⏱ 5 min voor service!

Een bericht gedeeld door De Scheepskameel (@scheepskameel) op

Toscanini (Jordaan)

Wij schreven eerder een artikel over dit restaurant met als titel, ‘Toscanini: de beste Italiaan van de stad’. Dat vinden wij nog steeds en dit is onze ‘klassieker’ in deze lijst. Iedereen die dit nu leest en bij Toscanini heeft gegeten weet waar wij het over hebben. De mensen die nu geen idee hebben kunnen het best direct de telefoon pakken om te reserveren, de plek zit namelijk al weken van tevoren vol.

Toscanini // Lindengracht 75 // website

Toscanini

(Foto: Toscanini)

Vuurtoreneiland (IJmeer)

Dit restaurant valt qua ervaring een beetje in dezelfde categorie als Cafe Modern, alleen heb je bij een bezoek aan Vuurtoreneiland nog meer het gevoel van een ‘uitje’. Je stapt voor bij het prachtige Lloyd hotel op in een mega charmant bootje en na ongeveer 45 minuten kom je aan bij Vuurtoreneiland. Wij zijn er alleen tijdens de ‘zomereditie’ geweest, maar tegenwoordig is het restaurant ook open in de winter. Het voordeel van de zomer is dat je tussen de gangen door even over het prachtige eiland kunt wandelen, tussen de schapen met een wijntje in de hand. Het eten is iedere gang prachtig opgemaakt en er wordt veel gewerkt met seizoensgebonden producten. Zet dit restaurant maar bovenaan je lijstje met romantische bestemmingen.

Vuurtoreneiland // IJmeer // website

Vuurtoreneiland

(Foto: Colourful Rebel)

Bonus bestel tip: Uncle Lee

Soms heb je geen zin om de deur uit te gaan om in een vol restaurant te converseren met je wederhelft. Soms wil je gewoon in je uppie op de bank liggen met misschien wel, of misschien niet een onderbroek aan. Dit soort dagen zijn de bestel apps je vriend, alleen zit daar een hoop rommel tussen. Buikpijn, veel te veel geld en nog meer buikpijn. Wij hebben eerder al de beste late night snack plekken in Amsterdam op rij gezet en wij willen daar nu heel graag Uncle Lee aan toe voegen. Ome Lee zit heel de dag de beste gefrituurde (Aziatische) kip van Amsterdam te bakken, in een achteraf pandje bij Westerpark. Dit laat zien dat locatie ook niet alles is, want beter dan dit op de zondag wordt het niet.

Uncle Lee // website

Uncle Lee

(Foto: Uncle Lee)

No Comments

    Leave a Reply