Do Eat Sleep Slider Travel What to do Wereld Where to eat Wereld Where to sleep Wereld

3 tips om een trip naar New York onvergetelijk te maken

New York - Colourful Rebel

Voor ons blog hebben wij inmiddels al heel wat steden gezien. Van kleine steden met een hoge funfactor als Essen, Leuven en Gent tot wereldsteden als Tokio, Toronto en Valencia. Maar geen één stad kan zich meten aan onze grote liefde: New York City. Wij weten nog goed de eerste keer dat wij door Lower Manhattan liepen op weg naar de stalen jungle van Midtown en Upper East Side en alleen maar met open mond konden rondkijken. Dit is dus wat je noemt een wereldstad! Het toffe aan New York vinden wij dat je je er direct thuis voelt, zelfs tijdens een korte vakantie. Dit komt door het feit dat er zoveel verschillende nationaliteiten door elkaar wonen en niemand doorheeft dat jij er als toerist bent. Wij hebben deze prachtstad al een aantal keer kunnen bezoeken en daarom hebben wij nu 3 tips voor een onvergetelijke trip op rij gezet. Van ‘what to do’s in de regen’ tot hele praktische tips als ‘vergeet je ESTA niet!’.

1. de perfecte uitvalsbasis

New York beleef je natuurlijk voor geen meter door heel de dag binnen te zitten, maar als je dan toch even aan het bijkomen bent: doe het dan goed. Airbnb’s op Manhattan zijn bijna even duur als een goed hotel, dus dat maakt de keuze eigenlijk alleen nog maar moeilijker. Wij raden daarom aan om een goed hotel of Airbnb in Brooklyn te nemen. Het hippe stadsdeel voelt als een heerlijke uitvalsbasis, even weg van de drukte van Manhattan. Het wordt ook wel ‘de geboorteplek van de hipster’ genoemd en daar is Williamsburg het epicentrum van. Maar da’s alleen maar positief, want je struikelt hier over de fijne koffietentjes, kledingwinkels én je vindt er een van de mooiste hotel van de stad: Wythe.

Het (in 2012 geopende) hotel is inmiddels beroemd vanwege het fantastische uitzicht op de skyline van Manhattan, die je haast vanuit elke kamer kunt zien. Mocht je het trouwens toch niet helemaal goed kunnen zien, dan kun je terecht op het dakterras van Wythe, waar regelmatig ook leuke rooftop party’s zijn tot diep in de nacht. Meer Brooklyn dan dit hotel krijg je het niet!. Dit deel van New York is trouwens op zichzelf ook al zeer de moeite waard om een aantal dagen te spenderen, vooral als je even aan de giga drukte van Downtown wil ontsnappen.

View this post on Instagram

Fall skies in Brooklyn 🍂 📷 @shitabroadpod

A post shared by Wythe Hotel (@wythehotel) on

2. vergeet vooral je ESTA niet

Ok, we beginnen maar gelijk eventjes met een kleine bekentenis. Toen wij (vooruit, we waren best jong) voor het eerst naar New York reisden, waren wij vergeten een ESTA aan te vragen. Je weet wel, zo’n document die je nodig hebt om überhaupt het vliegtuig in te kunnen bij de gate. Gevolg was een peperdure spoedaanvraag, een heleboel stress en vooral veel schaamte. Of het ons eerste tripje naar New York verpest heeft? Zeker niet, maar het zal ons in ieder geval nooit meer overkomen om dit document te vergeten. Deels door deze ervaring, maar vooral ook doordat wij via Visum Buitenland digitaal een spoed ESTA konden aanvragen en hierdoor alsnog bovenop het dak van het Wythe konden chillen.

Voor elke reis die wij nu gaan maken checken wij direct even Visum Buitenland, waar alles heel helder wordt uitgelegd. Zo kun je natuurlijk ook dat ESTA ruim op tijd aanvragen en zonder al die stress en schaamte aan de gate staan. Het internet staat vol obscure bureautjes die ESTA’s aanbieden, maar geen een krijgt zulke hoge ratings als Visum Buitenland. Aanrader! Een ESTA is trouwens niet helemaal hetzelfde als een visum, maar over dat (technische) verschil lees je alles hier. Wij houden het hier liever wat luchtiger, maar je goed inlezen voordat je naar de Big Apple gaat kan natuurlijk nooit kwaad.

3. to do’s voor wanneer het regent

Het internet staat vol met tips en hotspots over New York, dus wij pakken het liever net even wat anders aan. Want wat doe je als je dan eindelijk in deze wereldstad aankomt en het regent pijpenstelen? Kijk niet verder.

Eten
New York telt letterlijk honderden plekken om te ontbijten, lunchen en dineren, alleen als het met bakken uit de hemel komt wil jij niet van hot naar her. Bij het food-complex Eataly in het Flatiron District vind je meer dan 12.000 vierkante meter eet en drink genot onder een dak. Ook de Chelsea Market is de place to be als je op zoek bent naar een hele hoop eten bij elkaar.

Leren
Iets waar wij echt nooit aan zouden denken is naar school gaan in New York. Maar instanties als NYC Brooklyn Brainery maken hier verandering in. Daar volg je tal van verschillende masterclasses in elk denkbaar onderwerp. Zo kun je lessen volgen in dansen, fitness, fotografie, DIY classes, circus maar ook workshops bar tending, stock trading etc. Oprecht een aangename verrassing dat je lessen in zoveel verschillende disciplines kunt volgen en een hele toffe aanvulling op je vakantie. If it can be taught, someone in New York is teaching it!

Relaxen
Een dagje naar de spa is het ultieme excuus om binnen te blijven. Bij Premier 57 krijgt het traditionele badhuis een moderne upgrade en waan je je in ultieme luxe. Een dagpas geeft je toegang tot alle indoor en rooftop pools, 6 unieke sauna’s, een ruimte om te slapen, een om te mediteren, water lounges, een steam sauna en een dry sauna. Van alleen lezen over deze spa worden wij al relaxt.

 

1 Comment

Leave a Reply