Do Slider WERELD

5 redenen om oud en nieuw dit jaar écht in het buitenland te vieren

Feest oud en nieuw

(Foto’s: Shutterstock)

Oud en nieuw is elk jaar iets waar we graag naar uitkijken. Het plannen van alle feesten en partijen begint nu langzaamaan te komen. Maar het blijft elk jaar weer een uitdaging: hoe ga ik al mijn vrienden tegelijk ergens krijgen? En waar gaan we eigenlijk het liefst het nieuwe jaar in? Uit onderzoek van srprs.me blijkt dat 61,9% van de Nederlanders oud en nieuw wel eens in het buitenland wil vieren. Daarom geven we je inspiratie voor een bijzondere nieuwjaarsavond over de grens. Want hoe leuk is het om deze feestdag eens helemaal anders aan te pakken? 36,6% van Nederland vindt het maar vervelend om steeds weer plannen te maken voor oud en nieuw. Hoewel veel mensen wel warm worden van het idee van oudejaarsnacht in het buitenland, blijft het een spannend besluit. Toch zijn er genoeg redenen om deze speciale feestdag een keer buiten ons kikkerlandje te vieren. Welk type oud en nieuw in het buitenland spreekt jou het meeste aan?

Feest oud en nieuw

Om als allereerste het nieuwe jaar in te gaan

Als je geen zin hebt in de kou en ook nog als allereerste het nieuwe jaar in wilt gaan; dan zijn de mooie eilanden Tonga of Fiji jouw ideale bestemmingen. Niet alleen ben je omringt met witte zandstranden en azuurblauw water, het is er ook nog eens heerlijk warm in december. Ook zie je als eerste de zonsopkomst van 2019 op de hele wereld. Wat wil een mens eigenlijk nog meer? We begrijpen dat je dit natuurlijk niet elk jaar kan doen. Maar het is zeker een bucketlist-waardig reisje.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

Om je te laten verrassen door buitenlandse NYE feestjes

Nodig jouw vrienden uit voor een bijzonder oud en nieuw door middel van een verrassingsreis. Het grote voordeel: jullie maken gegarandeerd met zijn allen mooie herinneringen. Met srprs.me beland je in toffe steden binnen en buiten Europa. Jij kan zelf bepalen hoelang jullie op reis gaan, maar de bestemming blijft tot op het laatste moment een grote verrassing. Op de verrassingslocatie hebben jullie de vrijheid om zelf invulling te geven aan oud en nieuw. Dus vraag de locals maar naar feestjes, vuurwerkshows of andere lokale activiteiten. Tijd voor een nieuwjaarsavond om nooit te vergeten.

New York City Oud en Nieuw

Om heerlijk te ontspannen in plaats van te feesten

Heb je eigenlijk helemaal geen zin in de feestdrukte? Dat kan natuurlijk. Voor de ultieme rust kan je een trip boeken naar het mooie IJsland. De Blue Lagoon Spa is hier een begrip en een must-see als je het land bezoekt. De ijsblauwe kleur van het water komt door blauwwieren die tegelijkertijd het water zuiveren. Bovendien is het water rijk aan mineralen en wordt er gezegd dat ze een geneeskrachtige werking hebben. Behalve uitgebreid badderen zijn er ook genoeg schoonheidsbehandelingen in het wellness centrum.

Blue Lagoon Spa

Om te dansen met de heupen en druiven te eten

De oudejaarsfeesten in Spanje worden omschreven als de beste ter wereld. In bijna alle Spaanse steden zijn er mooie pleinen die op oudejaarsavond helemaal vol staan. Dit is niet voor niets: aan de avond hangt een bijzondere traditie. In de laatste 12 seconden voor middernacht wordt er elke seconde een druif gegeten. Door elke druif precies in de juiste seconde te nemen is succes in de corresponderende maand verzekerd. Ook wordt er genoeg salsa gedanst om echt even los te gaan. Durf jij een keer je heupen echt los te gooien? Het klinkt ons letterlijk als ‘feest’ in de oren.

druiven oud en nieuw

Om een vuurwerkspektakel te aanschouwen

Ben jij inmiddels ook wel uitgekeken op de vuurwerkshow van de buurman? Voor het echte werk moet je in Londen zijn. Zodra de Big Ben twaalf uur slaat, barst er een groot vuurwerk feest los in Londen. Iedereen verzamelt zich om de Theems om het spektakel te aanschouwen. Het bijzondere aan deze vuurwerkshow is dat hij is afgestemd op bijpassende muziek. Dit geeft de show een feestelijke dimensie en een must om een keer gezien te hebben. Een extra tip: het beste zicht heb je op de bruggen en de Victoria Enbankment.

Big Ben Londen

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram