amsterdam Eat Slider

5 x diner plekken om te daten

Restaurant wijn

Foto: Shutterstock

Een bioscoopdate is zó 2009. Toen zaten wij nog midden in de pubertijd en vonden we het leuk om in het donker handje vast te houden terwijl je naar een ‘griezelige’ film keek. Een date hebben en elkaar vooral niet leren kennen dus. Inmiddels zijn we ouder – volwassen is wat anders – en slaan we deze date liever over. Het is toch veel leuker om iemand te leren kennen door een goed gesprek te voeren onder het genot van een wijntje en een paar lekkere maaltijden. Om de date helemaal af te maken, moet je alleen nog een perfecte date locatie hebben. Om jou (of stuur dit lijstje even subtiel door naar je date) het wat makkelijker te maken hebben wij hier de top-5 diner plekken voor jou en je future lover.

Ga jij toch wel liever met je date naar de bios? De maand augustus heeft genoeg opties om iets passends te bekijken.

Artikel gaat hieronder verder

Lion Noir

We beginnen meteen met onze favoriet: Lion Noir. Binnen heeft het de perfecte, donkere date sfeer, maar wat Lion Noir nóg leuker maakt, is de prachtige binnentuin. Dit is perfect voor de zwoele zomeravonden. Elk gerecht is gemaakt om de smaakpapillen te laten sprankelen met smaken geïnspireerd op Franse high-dining. Om de date goed af te sluiten – of te starten, wat je zelf maar wilt – bestellen wij het liefst een Pornstar Martini of een Espresso Martini. Hun cocktail keuze is reuze.

Reguliersdwarsstraat 28 | website

Pllek

Deze locatie aan het IJ is een pllek (see what we did there?) waar je de hele dag kunt zitten. Nu moeten we eerlijk toegeven dat we deze hotspot hebben uitgekozen met het zomerse gevoel in ons bol en gaat onze voorkeur wel naar de namiddag, omdat het dan wat rustiger en net iets sfeervoller wordt. Maar als jij jouw date meteen in badkleding wilt zien, ga er vooral overdag naartoe wanneer het boven de 25 graden is. Hitte gegarandeerd. Plof samen met je date neer op een van de Fatboys buiten en geniet van een biertje, terwijl jullie bootjes voorbij zien varen. Mocht het wat frisser worden, kunnen jullie lekker tegen elkaar aan knuffelen. Win-win.

T.T. Neveritaweg 59 | website

Pllek by night 📷: @michielcastelijns

Een bericht gedeeld door Pllek (@pllek_amsterdam) op

Five Brothers Fat Champañaria

Het idee van deze vijf vrienden is ontstaan tijdens een tripje Barcelona. En wat zijn wij blij dat zij dit Spaanse begrip mee hebben genomen naar Amsterdam. Tapas en cava, een gouden combinatie! Volgens velen – en ook uit eigen ervaring – stijgen die bubbels toch iets sneller naar je hoofd. Dus ben jij een awkward dater? No worries, op deze locatie ga je vanzelf snel genoeg brabbelen en leer je jouw date een stuk beter kennen.

‘De ingrediënten bij Five Brothers Fat zijn hetzelfde; borrelen en uitgebreid tafelen tot in de late uurtjes maar dan in een eigenwijs Amsterdams jasje.’

De Clerqstraat 56 en De Hobbemakade 64 | website

Escobar

Omdat wij toch een beetje een zwak hebben voor tapas, hebben wij er nog een voor jullie in het rijtje gezet: Escobar. Wij durven te wedden dat iedereen een glimlach op zijn gezicht heeft bij het denken aan zijn of haar favoriete tapas ervaring. Spanje, terrasje, zonnetje en blote benen. En dat is het enige wat je wilt tijdens het hebben van een date. Je gelukkig voelen.

Eerste Sweelinckstraat 10 | website

 

Panache

Sinds 2015 is Panache niet meer van ons lijstje weg te denken. Of dit nou voor je wekelijkse girls night out is, of een lekker diner met je ouders, kan je hier ook je date mee naartoe nemen. Panache staat voor een flamboyante, originele, zelfverzekerde, maar een beetje roekeloze manier om dingen te doen. En dit is precies hoe het hier in zijn werking gaat. Wat kan er misgaan met een goed stuk vis of vlees (of een vega meal) en een bijpassend wijntje?

Ten Katestraat 117 | website

WEEKEND READY✨

Een bericht gedeeld door Cafe Panache Amsterdam (@cafe_panache) op

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram