Design Home Slider

5 x niet omdat het moet, maar omdat het kan: de grootste telefoon ergernissen opgelost

Telefoon boos

(Foto: Shutterstock)

Als jij ons pak ’em beet tien jaar geleden had verteld dat wij in 2018 met onze 94-jarige oma regelmatig zouden Facetimen, dan hadden we je voor gek verklaard. De hele wereld is mobiel geworden en het heeft eigenlijk alleen maar voordelen opgeleverd (hè omie!). Zo hoef je je computer niet meer een vrachtwagen aan virussen te bezorgen door – heel stout – muziek via Napster te downloaden, zijn wij sinds Google Maps niet meer verdwaald en spreken wij onze tante in Kaapstad via Skype even vaak als moeders. Tijden zijn veranderd, maar veel telecombedrijven zijn dit nog niet. Omdat wij het hier op het blog graag positief houden, willen wij graag de provider uitlichten die het in onze ogen wel lekker doet anno 2018: Tele2. Zij hebben maling aan wat ‘de rest doet’ en zij denken vooral aan wat wij willen.

5 voorbeelden

Data voor ontbijt

Wij kunnen het ons niet herinneren wanneer wij voor het laatst iemand hebben gebeld via de ouderwetse manier. Toch moet je bij veel providers altijd nog wat belminuten of sms’jes (doet iemand dit nog?!) aanvragen bij je abonnement, wat eigenlijk nergens op slaat. Nu moet je een gegeven paard niet in de bek kijken, maar dit is wel een gegeven paard waar jij voor betaalt. Bij Tele2 kun je voor alleen maar data gaan en al die overbodige sms en -belbundels uit je abonnement gooien. Keep it clean en vooral keep it cheap.

Data big

24 maanden is gewoon wel erg lang

Wij vermoeden dat alle telecombedrijven (ok dit doet Tele2 ook – maar ze hebben gelukkig een alternatief) bewust 2 jaar als 24 maanden noteren. Waarom? Omdat het psychologisch korter klinkt, maar NEWSFLASH: het is en blijft twee jaar. Twee jaar is lang als jij normaal gesproken nog twijfelt of je bij warm weer nu voor een topje, of voor toch dat jurkje moet gaan. Twee jaar is ook lang als jij snel telefoons kapot laat gaan en liever niet hele dure verzekeringen aangaat. Daarom biedt Tele2 de mogelijkheid om voor 2 piek extra per maand (of 200 cent) je abonnement maandelijks opzegbaar te maken. Een wel heel duidelijk gevalletje van ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’. Voor iedereen die wel wat meer zeker is van zijn zaak, is een 2-jarig abonnement natuurlijk wel een fijne keuze. Het scheelt je over de gehele periode best wat geld en op deze manier kun je vaak ook een nieuwe telefoon bekostigen.

Voor iedereen de juiste telefoon (of helemaal geen telefoon)

We zijn er inmiddels aan gewend geraakt dat je iedere keer aan het eind van je telefoonabonnement, direct weer een nieuwe telefoon neemt. Dit terwijl die oude vaak nog helemaal goed is. Best vreemd, want je betaalt er natuurlijk wel dik voor. Tele2 heeft naast alle bekende toptelefoons ook een flink aantal minder bekende toppers in de aanbieding en daarnaast bieden ze ook nog eens refurbished iPhones aan. Op deze manier heb je de mogelijkheid om de abonnementskosten laag te houden. Daarnaast kun je ook gewoon voor een sim-only abonnement kiezen, als je nog een goedwerkende pokkie in de la hebt liggen. Goed voor je portemonnee, goed voor het milieu!

Foto boos smartphone

Gemakkelijk bellen of internetten in het buitenland

Eigenlijk iedereen in onze vriendengroep is offline wanneer er in het buitenland verbleven wordt. Niet om te detoxen van de telefoon, maar omdat iedereen nog steeds bang is voor een gepeperde rekening bij terugkomst. Bij Tele2 doen ze het simpel: alles binnen Europa gaat gewoon van je reguliere bundel af. Zo mag je bij een 10Gb, 20GB of Unlimited abonnement maximaal 9GB van je bundel binnen Europa gebruiken, maar dat lijkt ons voldoende om flink wat vakantiefoto’s uit te wisselen. Ga je over die 9GB? Dan betaal je een hoger tarief. Geen addertjes onder het gras en dus geen gepeperde rekening bij terugkomst. Dat gaat je vakantie lover deze zomer leuk vinden. Oui, oui!

Let wel, buiten Europa betaal je wel een klein bedrag voor het bellen, sms’en en internetten en je betaalt een hoger tarief wanneer jij vanuit Nederland belt naar een ander land in de EU. Bellen vanuit een ander land in de EU, naar een ander land in de EU gaat wel uit je reguliere bundel. Geen kleine lettertjes dus, niet omdat het moet, maar omdat het – ook zo – kan.

Optimaal 4G tot je beschikking

Wat is het toch leuk dat we tegenwoordig bijna allemaal gebruik kunnen maken van het supersnelle 4G-netwerk. Maar dan moet het wel overal werken, want anders heb je er alsnog geen fluit aan. Het netwerk van Tele2 is een netwerk dat prijzen wint, prijzen waar wij het als datavreters warm van krijgen. Tel hierbij op dat ze een landelijke dekking hebben van 97 % en een bufferende video zou zomaar iets van het verleden kunnen zijn.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram