Do Home

5x de leukste old-school dingen die je nu kan doen

Vroeger waren we eigenlijk altijd wel druk bezig met verschillende dingen. Kwam je uit school dan ging je linea recta naar Habbo.nl of als je een meisje was naar Stardoll. Wij hebben de leukste old-school games voor je op een rijtje gezet die je nu nog steeds kan spelen. Komt dat even goed uit met deze dagen in thuisisolatie waarin je je waarschijnlijk veel loopt te vervelen.

Afbeeldingsresultaat voor habbo

1. Habbo

We hebben hem al eerder benoemd en misschien was dit jaren geleden wel de favoriet onder ons: Habbo. En ja lieve mensen, het online spel bestaat nog steeds! Al sinds het jaar 2000 kun je dit online spelletje spelen. In Habbo woon je met z’n allen in een hotel en heb je een eigen kamer die je zelf in kan richten met allemaal spullen. Je kan vrienden maken, chatten met anderen en bij hun op bezoek gaan. Ik weet in ieder geval wat ik ga doen als deze werkdag voorbij is..

Afbeeldingsresultaat voor de sims

2. De Sims

Nog zo’n gouwe ouwe, De Sims! De eerste Sims werd net zoals Habbo uitgebracht in het jaar 2000 (wat een top jaar was dat). Iedereen kent de Sims wel, je hebt een eigen huis, deze kan je kopen of helemaal zelf bouwen (mocht je daar het geduld voor hebben) en je maakt je eigen avatar. Mocht je even willen ontsnappen aan de rare tijd waarin we nu leven dan is dit echt wel een aanrader. In de Sims doe je namelijk dagelijkse activiteiten die wij hier normaal gesproken ook zouden doen. Zo kan je naar je werk gaan, een lekkere maaltijd koken en nieuwe mensen leren kennen en relaties aangaan. De Sims kun je hier kopen voor op je PC voor maar 12,49 euro (die je daarna direct kan installeren), maar de Sims heeft ook een gratis app De Sims Mobile voor op je telefoon die je hier kan downloaden. Mocht je De Sims zo leuk vinden en nog wat meer willen toevoegen aan het spel, EA biedt nu ook op veel expansion packs van De Sims 50% korting aan! Zo hebben ze onder andere ‘Island Living’ waarbij er dus een eiland wordt toegevoegd aan het spel waar je kunt wonen en met de expansion pack honden en katten kun je huisdieren toevoegen aan je gezin. Je vindt alle afgeprijsde expansion packcs hier.

3. Puzzelen

Puzzelen is hót de laatste tijd. Bijna iedereen lijkt het nu wel te doen in quarantaine en dat is geheel begrijpelijk, het is namelijk enorm goed tijdverdrijf en zeer verslavend. Je bent even met totaal iets anders bezig en het is super satisfying als die enorme puzzel eindelijk af is. Geen puzzel in huis? Veel winkels zijn nu wel gesloten, maar gelukkig kunnen we nog wel online bestellen. Bol.com heeft meer dan 85 duizend puzzels in hun assortiment zitten dus genoeg om een leuke te vinden!

Afbeeldingsresultaat voor stardoll

4. Stardoll

Als je een meisje bent dan kun je je vast wel de fantastische tijd van Stardoll herinneren. Dit spel werd in 2004 in het leven geroepen. In Stardoll heb je een eigen avatar die je zelf kunt aankleden en opmaken. Een beetje zoals de Sims dus, maar dan net wat anders, bij Stardoll draait het er namelijk om dat je een ‘ster’ wordt. Ontwerp je eigen kleding, verkoop je designs. chat en leer nieuwe mensen kennen en doe mee aan verschillende wedstrijden.

Afbeeldingsresultaat voor rollercoaster tycoon

5. Rollercoaster Tycoon

Al sinds 1999 bestaat het spelletje Rollercoaster Tycoon. In Rollercoaster Tycoon kun je je eigen pretpark bouwen en dus ook de meest te gekke achtbanen in elkaar zetten. Het doel is natuurlijk om zo veel mogelijk bezoekers naar je park te trekken en deze winstgevend te maken. Het spel is nog steeds verkrijgbaar voor op je computer/laptop, maar het spel kan je nu ook spelen op de Nintendo Switch.

Hopelijk komen jullie hiermee de komende dagen wel weer door!

No Comments

    Leave a Reply