AMSTERDAM Do Hotspots Slider

5x excuses om (ondanks je ‘healthy lifestyle’) cocktails te gaan drinken

(Foto: Chilled Magazine)

De zomer waarin ons leven bestaat uit zon, cocktails, zee, cocktails, strand en cocktails komt er weer bijna aan. Nu nog even het ‘normale’ leven, waarin je toch enige moeite schijnt te moeten doen om een beetje gezonde keuzes te maken. Schijnt. Daarom zochten wij vijf excuses om (ondanks die nieuwbakken healthy lifestyle van je) toch heel gauw een cocktail te drinken. Want deze zijn hart-stik-ke gezond.* Heus. Cocktail cleanses here we come!

We hebben ook wat suggesties voor locaties om deze drankjes te drinken. Want daar naartoe fietsen, dus workout, dus nog een cocktail bestellen. Zo werkt dat, toch?

Belvedère Hero Spritz
In het rijtje van de “healthy” spirits kan vodka niet ontbreken. Niet voor niets gooien modellen en #fitgirls de vodka met Spa Rood gretig achterover. En zie hoe goed zij eruit zien! Een standaardglas bevat maar 85 calorieën. Toch kan het chiquer. En functioneler. Met een Belvedère Hero Spritz. Want wanneer je een plak grapefruit in het glas laat glijden, kun je ook nog claimen dat dit drankje tjokvol vitamine C en vezels zit. Handig.

Ingrediënten
30 ml Belvedère Vodka
30 ml Lillet Blanc
2 schijfjes grapefruit
Takje tijm

Bereiding
Alle Belvedère Spritz-recepten zijn opgebouwd volgens hetzelfde principe: Belvedère met een andere natuurlijke spirit, afgetopt met bruisend water, tonic en 2 verse garneringen.

Waar
De Belvedère Hero Spritz drink je onder andere bij Aziatische bistro Bo Nam in Amsterdam.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Hendrick’s & Tonic
De Hendrick’s & Tonic is een van de klassiekers waar iedereen weleens een wilde avond mee heeft beleefd. Maaaaaaar… met komkommer en roos – lees natuurlijke ingrediënt – als smaakmakers is dit drankje superclean en dus heus gezond. Daarnaast bevat een glas gin slechts 65 calorieën en helpen een paar schijfjes komkommer voordat je naar bed gaat perfect tegen de kater. En wist je dat komkommer met al zijn vitamine B een snelle opkikker is op the day after. Conclusie: Gezond. You can drink this cocktail all day, every day!

Ingrediënten
50 ml Hendrick’s Gin
150 ml Tonic
2 schijfjes komkommer

Waar
House Bar is dé nieuwe cocktailspot van Amsterdam. Naast hun uitgebreide assortiment aan spannende cocktails proost je hier dus ook gewoon met deze klassieke Hendrick’s & Tonic.


Damrak Gin & Tonic
Voor een echt gezonde levensstijl probeer je zoveel mogelijk te variëren. Soms even een andere gin kiezen dus. Damrak is een zachte gin met veel citrus. Je serveert hem met schijfjes sinaasappel. En niet voor niets gaf moeders je die al toen je vroeger ziek was. Sinaasappel = Vitamine C = gezond = Damrak G&T. Wist je trouwens dat je door het eten van sinaasappels ook sperma in topvorm houdt? Het bevat foliumzuur, een essentiële voedingsstof voor de zwemmertjes. Deze G&T is dus echt een win-windingetje.

Ingrediënten
50 ml Damrak Gin
150 ml Tonic
1-2 schijfjes sinaasappel

Waar
Een Amsterdamse G&T drink je op een Amsterdamse toren. Bij Madam, boven in de A’dam Toren, onder het genot van het mooiste uitzicht dus.

El “Greengo”
Ananas, avocado, basilicum en een lekker pittig habanero-pepertje. Hallo, deze cocktail is zo ongelooflijk healthy dat je van de ingrediënten een complete salade kan maken! En de tequila? Ehmmmm… helemaal glutenvrij? Heb je meer excuses nodig?

Ingrediënten
40 ml Don Julio tequila (100% Agave)
20 ml Cointreau
20 ml ananassiroop
4 lepels avocadocrème
4 blaadjes basilicum
2 druppels Habanero bitters

Waar
Bluespoon Amsterdam heeft recent green bartending geïntroduceerd. Dit houdt in dat er tijdens het maken van de cocktails niks verspild wordt. Alle restjes van de ingrediënten krijgen een (nieuwe) functie: in een siroop, limonade of garnering. Dit drankje is dus zowel perfect voor de dorst als een goed begin om verspilling tegen te gaan.

Mimosa
Met deze fruitige klassieker – een combinatie van sinaasappel en champagne – doe je heus heel healthy tijdens een uitgebreide weekendbrunch. We legden je al uit waar sinaasappels zoal goed voor zijn. Maar wist je dat verschillende onderzoeken beweren dat door zijn ‘memory-boosting proteins’ een glaasje champi goed is voor het kortetermijngeheugen? Dus dat beweer jij voortaan ook. Geen zwarte gaten meer. Hoezee!

Ingrediënten
Sinaasappelsap
Aftoppen met champagne (30 ml)

Waar
Deze verfrissende cocktail komt het beste tot zijn recht tijdens een healthy (hangover) brunch in bij een van SNCKBR -locaties in Amsterdam of Eindhoven.

*Oké, misschien enkel alleen net een tikje lichter.

    Instagram