Eat Food & Health Home

5x lekkere en simpele pasta recepten

Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wel zin in een lekkere avondmaal? Dan is pasta de perfecte keuze. De meeste pastagerechten zijn namelijk super simpel om te maken en ook nog eens heel lekker om te eten. Daarnaast bestaan er enorm veel verschillende soorten pasta dus waarschijnlijk zit er ook wel wat voor jou bij. Wij zetten 5 super simpele en lekkere recepten voor je op een rij. Welke ga jij maken?

Pasta pesto met kip en cherrytomaten

De pasta pesto is zo’n heerlijk veelzijdige pasta die je met veel verschillende toppings kan eten. Wat wij zelf vaak thuis doen is een pan pasta koken, pesto erbij gooien en alle toppings apart in bakjes op tafel zetten. Zo kan iedereen zelf kiezen wat diegene op zijn/haar pasta wilt en heb je geen gedoe als iemand geen tomaten of iets anders lust. Het recept van deze variant met kip en tomaatjes vind je hier.

Foto: Francesca Kookt

Spaghetti avocado carbonara

Mijn persoonlijke favoriet. Ik houd van een creamy pasta carbonara, maar deze variant vind ik stiekem nog lekkerder. Hij is net wat gezonder en minder zwaar (dat is fijn, want dan kan je er wat meer van eten) en de saus van avocado en Parmezaanse kaas is echt heerlijk. Die combinatie van die frisse kaassaus met zoute spekreepjes is gewoon perfect. Het water loopt me nu al weer in de mond. Zelf vind ik het lekker om er ook nog kastanjechampignons doorheen te doen, maar je kan er natuurlijk in gooien wat je zelf wilt. Het recept is van Albert Heijn en vind je hier.

De bronafbeelding bekijken

Foto: Allerhande

Kip parmezaan met pasta

Dit recept is een eenpansgerecht wat betekent dat het makkelijk te maken is, snel klaar is én je weinig afwas hebt. Je vind het recept hier.

Kip parmezaan met pasta uit 1 pan

Foto: Leukerecepten.nl

Pasta ovenschotel met zalm en spinazie

Ovenschotels veel werk? Deze niet! Je zet hem binnen zo’n 25 minuten al op tafel. Je kunt ervoor kiezen om hem te bedekken met broodkruim voor een crunchy topping of kaas als je meer een kaasliefhebber bent. Je kunt het recept hier vinden.

Pasta ovenschotel met zalm en spinazie

Foto: Lekkerensimpel.nl

Spaghetti bolognese

En last but not least deze old time classic; een super snelle spaghetti bolognese. Hij is simpel, hij is lekker en hij staat binnen 20 minuten op tafel. Het recept vind je hier. Aanvalleeen!

Snelle spaghetti bolognese - Recept - Allerhande - Albert Heijn

Foto: Allerhande

No Comments

    Leave a Reply