AMSTERDAM Do Hotspots Slider

Opwarmen van dit koude pokke weer bij deze 9 hotspots mét romantische open haard

Open haard

Yes,  er is geen ontkennen aan: de winter is toch echt begonnen nu. Keiharde slagregen in je porum op weg naar werk? Check. De verwarming weer op standje tropisch? Check. De koude voeten ijsklompen van je partner tegen je aan in bed? Dubbelcheck helaas. Hartstikke leuk dat ons jaar is opgedeeld in seizoenen, maar dat het winter is betekent nog niet dat we het niet een beetje behaaglijk kunnen hebben. Het kan bar bar koud zijn in Nederland en België, maar daar hebben wij nu de oplossing voor. Want wat is leuker dan cafés in Amsterdam? Cafés die beschikken over een altijd knisperende open haard of kachel!

Tour de open haard – voor de echte koukleumen

Pllek (Noord)

Als wij even de drukte van de stad willen verlaten, maar niet de stad zelf, dan gaan wij naar Pllek. Het uitwaaien begint al wanneer je de pont pakt bij het prachtige Pontsteiger gebouw, waarvan het haast lijkt alsof wij de enige zijn in de stad die het gebouw mooi vinden. Eenmaal aangekomen waan je jezelf bij die oude enorme pakhuizen heel eventjes in Berlijn (vraag maar aan Vjeze Fur), tot je bij het idyllische Pllek komt. Ooit opgezet als tijdelijke locatie, is het nu een vaste stek waar je fantastisch kunt ontbijten, lunchen en dineren. Dit allemaal met misschien wel het mooiste uitzicht op Amsterdam. Je ziet Centraal Station liggen, de veerpontjes en enorme cruiseschepen voorbij zoefen en in de zomer kun je er zelfs op het strandje thunderen. Maar in de winter komen wij er om van de heerlijke open haard te genieten. Wat een pl(l)ek.

Meer informatie | Pllek

Pllek

 

W Lounge (Centrum)

Wij spendeerden hier ooit een iets te lange tijd aan de bar, om vervolgens de volgende dag terug te komen voor de spa. Dit kan allemaal bij het W in de Spuistraat en daarom zijn wij zo dol op deze plek. Het hotel en de prachtige hotelbar bovenop het dak (met zwembad – maar da’s meer een zomer ding) voelt heel erg ‘New York’ aan door de bijzonder mooie inrichting. De prachtige kachel geeft misschien niet zo veel hitte als de anderen in dit lijstje, maar een potje romantisch is het zeker. Tip: kom vroeg als je daar een plekje wil (met een date bijvoorbeeld), want het is altijd dringen geblazen rondom de kachel.

Meer informatie | W Lounge

W Lounge

Hotel Arena (Oost)

Of het nu officieel de lobby is van dit net gerenoveerde hotel, óf onderdeel is van het restaurant (Park) weten wij niet, maar bij de kachel is het heerlijk toeven. Wij hebben hier (veel te) lang gezeten, toen wij in een van de prachtige suites sliepen die uitkijkt op het tevens vernieuwde Oosterpark.

Meer informatie | Hotel Arena

Hotel Arena open haard

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Pacific Parc (Westerpark)

Ook als wij niet om de hoek zouden wonen van het Westerpark, zou dit ons favoriete park van de stad zijn. Dat omdat je hier echt lekker even kunt bijkomen van de drukte van de binnenstad én omdat er zoveel leuke horeca te vinden is. Van de Espressofabriek tot Brouwerij Troost en onze favoriete tent waar wij altijd ongepland terecht komen: Pacific Parc. De sfeer is hier ontspannen, waar je een heel fijn gemengd publiek treft. Favoriet plekje in de zaak? Rondom de enorme open haard!

Meer informatie | Pacific Parc

Pacific Park open haard

Hannekes Boom (Centrum)

In hartje zomer lijkt het opvallende gebouw van Hannekes Boom met al haar fijne plekjes net op een pinguïnrots, want mensen lijken haast op elkaar te zitten voor de beste plek. Beter bezoek je deze plek wanneer het nog niet superwarm is, want dan is het er ook behoorlijk goed toeven. Mocht je niet een goed beschut plekje vinden om van een winters zonnetje te genieten, dan kun je ook binnen hangen bij de enorme open haard. Dikke aanrader voor wanneer je rondom Amsterdam Centraal Station een drankje wil doen.

Meer informatie | Hannekes Boom

Hannekes Boom open haard

(Foto: Hannekes Boom)

The Lobby (Centrum)

Pas na een aantal keer gegeten te hebben bij deze heerlijke plek verscholen in de Nes, viel ons de ruimte achterin op waar de open haard zich bevond. Heel relaxt met wat luie stoelen ernaast kun jij daar met vrienden warm aan een wijntje sippen. Perfect ook om in te zetten als lunchdate plek, want de hele sfeer schreeuwt romantiek.

Meer informatie | The Lobby

The Lobby Nes

(Foto: The Lobby)

Noorderlicht (Noord)

Deze sympathieke zaak achterin het NDSM-terrein scoort dubbele punten in deze lijst, want naast een open haard binnen vind je ook een kampvuur buiten. Deze laatste wordt ook al vroeg in de lente aangestoken wanneer de avonden al langer worden, maar het nog net even fris is om met je speciaal bier tot 22:00 buiten te zitten. Wij hebben er inmiddels traditie van gemaakt om hier uitbundig de zomer te vieren, bij het kleinste – en fijnste – festival van Amsterdam: Festifest.

Meer informatie | Noorderlicht

Noorderlicht Café

(Foto: Noorderlicht)

The Lobby Fizeaustraat (Oost)

Nee dit is geen typo, maar wij zijn zo fan van de fijne sfeer bij The Lobby, dat we de locatie in Oost ook graag even vermelden. Het heeft echt niets te maken dat The lobby op de Fizeaustraat bij ons kantoor op kruipafstand ligt. Echt niet.

Meer informatie | The Lobby Fizeaustraat

The Lobby Fizeaustraat

(Foto: The Lobby Fizeaustraat)

Meneer Nieges (Centrum)

Een van onze persoonlijke favorieten in deze lijst, want oh, oh, oh, wat is het altijd fijn bij deze plek aan het IJ. Wij vieren er tegenwoordig standaard Koningsdag én trappen er aan de kade Gay Pride af, maar ook binnen is het hier heerlijk. Dat komt door de fijne menukaart, maar het komt ook vooral door die heerlijke kachel. Een kleintje pils erbij en hallo weekend!

Meer informatie | Meneer Nieges

Meneer Nieges

(Foto: Meneer Nieges)

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram