AMSterdam Sleep Slider

9 x de mooiste Airbnb woonboten in Amsterdam

Amsterdam grachten boot

Foto: Shutterstock

Iedereen heeft af en toe behoefte aan een staycation. Waarom zou je vroeg opstaan, een veel te dure taxi bestellen naar Schiphol, om vervolgens nog twee uur uit te moeten zitten met die vieze kaasbroodjes die ze daar serveren, als je de pareltjes ook dicht aan huis kunt vinden? En dan brengen we je niet naar the middle of nowhere. Nee, we bevinden ons in onze prachtige hoofdstad: Amsterdam.
Als jij denkt aan Amsterdam, schieten je vast een paar dingen te binnen. En wij durven te wedden, dat jij net zoals wij de Amsterdamse grachten ook in dat lijstje had staan. Wij kunnen ons in ieder geval geen mooier uitzicht van deze fietsstad bedenken dan vanaf het water. Geen dikke villa’s, maar een prachtige woonboot. De keuze hiervan is reuze. En daarom hebben wij voor de verandering een top-7 gemaakt, want kiezen was dit keer echt iets té lastig.

En als je dan toch van plan bent om op een van deze geweldige boten te slapen, maak je tripje dan compleet door bij een van deze tien restaurants te gaan eten!

Houseboat on the Amstel

We beginnen meteen met een plaatje van een woonboot. Zelf hebben wij een zwak voor die strakke, witte appartementen. Modern, maar door het hout krijgen we toch weer een warm gevoel. Geniet van het uitzicht in de hangstoel, of trek een van de deuren open en neem een frisse ochtendduik in de Amstel.

Woonboot woonkamer

Foto’s: Airbnb

Woonboot Amsterdam

Artikel gaat hieronder verder

 

Bohemian house boat near center

In Amsterdam-Oost vind je dit knusse huisje. Nadat je de hele dag door de drukke stad hebt gestruind, is het mogelijk om even terug te krabbelen en je te wanen in deze bohemian wereld. Naast de geweldige huissfeer is deze boot in 1920 gebouwd en heeft nog wat originele elementen die terugkomen in het interieur. De perfecte combinatie als je het ons vraagt.

Bohemian woonboot

Foto’s: Airbnb

Bohemian woonboot

Houseboat luxury in loft style

Voor een dik loft hoef je tegenwoordig zeker niet meer naar New York, of nog zo een andere wereldstad. Wij hebben deze gewoon in hartje Amsterdam, in de vorm van een woonboot weliswaar. Voor nog geen 60 euro per nacht kan jij met zes vrienden op deze woonboot verblijven. En dan hebben we het nog niet eens over de geweldige locatie gehad. Je bevindt je namelijk op de Amstel. Tussen De Pijp en – een van onze zomer favorietjes voor urenlang zon – de Weesperzijde.

Loft woonboot

Foto’s: Airbnb

Loft woonboot

Trendy house boat on beautiful IJ

Deze woonboot bevindt zich iets verder van de stad, maar hoe heerlijk is het om niet een keer wakker te worden van de trams, rinkelende fietsers of het geschreeuw van dronken toeristen. Deze woonboot is perfect voor een rustgevende staycation voor jou en je lover. Kruip samen op de bank en geniet van een heerlijk wijntje.

Woonboot Amsterdam woonkamer

Foto’s: Airbnb

Woonboot slaapkamer

Houseboat AquaView

Hotel of woonboot? Het is toch echt dat tweede, maar het geeft je het gevoel alsof je in een luxe vijfsterrenhotel zit. Dit komt niet alleen door het Treka des Paris bed, dat ze ook in het Dorchester hotel in Londen hebben, maar ook door het interieur dat door een ringetje te halen is.

Woonboot Amsterdam slaapkamer

Foto’s: Airbnb

Woonboot Amsterdam keuken

It wont get better than this

Dit is niet zomaar een woonboot, zoals we bij alle anderen hebben gezien. Dit is een echte boot! Een eeuwenoud schip zelfs. Klinkt lekker ouderwets, vind je niet? Toch heb je iedere voorziening die je je maar kunt bedenken. En als je dit schip afstapt, ben je midden in het centrum. De Dam, Rembrandtplein en Centraal Station zijn allemaal op een steenworp afstand.

Schip woonboot Amsterdam

Foto’s: Airbnb

Woonboot Amsterdam

Family friendly houseboat in Amsterdam

Zoals de titel van deze Airbnb al zegt: dit is een perfect plekje voor gezinnen die willen verblijven in Amsterdam. Deze 400 vierkante meter woonboot bestaat uit twee verdiepingen met 4 slaapkamers en heeft zelfs een tuin met trampoline. Wij zouden ons 35 vierkante meter appartementje hier zeker voor willen inruilen en er ons vaste stekkie van maken.

Woonboot Amsterdam

Foto’s: Airbnb

Woonboot Amsterdam

LUXURY INDEPENDENT STUDIO on SHIP : free bikes!

Vlak bij Centraal Station in Amsterdam-Oost bevindt zich dit schip. Een waar je met z’n tweetjes in kunt verblijven en het echte schippersgevoel ook krijgt. De ruimte heeft veel ramen, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het water.

Woonboot Amsterdam Woonboot Amsterdam

Bright water villa on superb location CheapParking

In het centrum van Amsterdam een prachtige woonboot. Wat wil je nog meer? Slechts vijf minuten van de leukste buurt van Amsterdam: de Jordaan en ook op loopafstand van Centraal Station dat jou overal naartoe brengt.

Woonboot Amsterdam Woonboot Amsterdam

1 Comment

  • Reply
    Sanne
    13 september 2018 at 14:09

    Lijkt me echt geweldig om te wonen in de hoofdstad aan de Amstel. Amsterdam op zijn mooist!

Leave a Reply

Instagram