Food & Health Slider

8 manieren om wakker te worden zonder koffie

wakker worden

(Foto’s: Shutterstock)

Je hebt ochtendmensen en je hebt gezellige mensen. Als je zo’n pechvogel (wij kijken onszelf aan) bent die met nog geen boorhamer wakker te krijgen is – maar wel met drie bakken pleur – dan moet je dit eventjes lezen. Koffie is heerlijk en we drinken het spul het liefst de hele dag, maar al die hartkloppingen aan het eind van de middag zijn ook geen pretje. Daarom hier wat manieren om het anders te doen, gezonder zeg maar. Lekker op tijd voor de goede voornemens van het nieuwe jaar!

1. Eet een appel. We beginnen met een hele simpele, koop een zak van die ronde glimmende rakkers en start de dag met een shot suiker (appels zitten vol met suiker). Het eten hiervan (glucose) helpt het verteerproces van je lichaam opgang te helpen en daarmee ook jouw slaperige koppie. Geloof ons dit werkt!

appel

2.Slapen met de gordijnen open. Oké dit is een wat barbaarse methode maar hé, it gets the job done. Zonlicht dat je retina bereikt zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine wordt onderdrukt (het spulletje dat zorgt dat jij wil tukken), perfect dus om met wat zon wakker te worden. Het is niet voor niets dat jij de deken over je hoofd trekt als die wekker gaat, je wil geen licht zien.

3. Drink een glas ijswater. Nog zo’n barbaarse. maar wel een redelijk simpele. Alsof je in één keer de pleister ervan af trekt. Na zo’n acht uurtjes slaap ben je in feite een beetje uitgedroogd (helemaal na een paar borrels). Je kunt dan wel gewoon een glaasje water pakken, maar als jij water koud zet in de koelkast een nachtje en dit opdrinkt ben je gegarandeerd ontzettend wakker.

ijskoud brr niet lekker

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

4. Gooi water – of champagne – in je gezicht. Je kent de situatie toch wel als jij het water in wil maar eerst even wat druppeltjes op je pols doet om te ‘wennen’? Dat doe je niet voor niets, want je lichaam is lekker warm en dat water is pokke koud. Stel je voor dat je dit in de ochtend doet in je hele gezicht? Boem, wakker!

lekker champie spuiten

5. Ga joggen. Oké we moeten toegeven dat wij dit niet zo snel zouden doen omdat we, ahum, wat lui zijn. Maar voor de wat sportievere peeps onder ons: dit is de ultieme wekker. Zet die renschoenen naast je bed en ga zo snel mogelijk de deur uit, dan heb je minder kans dat je denk ach laat maar zitten. Al ren je maar 10 minuten, zeker dat je je daarna fris en fruitig wakker voelt.

6. Drink wat jus d’orange. Dit klinkt gek wat we nu gaan zeggen maar als je het drinkt, doe dat dan uit een doorzichtig glas. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat de kleur oranje stimulerend kan werken in de ochtend, daarnaast krijg je natuurlijk een berg glucose binnen uit het de jus, win-win!

jus d'orange

7. Geef jezelf een massage. Nee niet zo’n massage viespeuk, dat bewaar je maar voor in de avond (of kantoor). Wij hebben het hier over je voorhoofd. Het is niet voor niets dat mensen aan hun voorhoofd gaan trekken als ze moe zijn. De bovenkant van je hoofd, of de onderkant van je rug zijn prima plekjes om jezelf even wakker te schudden met een zachte massage.

Massage

8. Voeg pepermunt toe. De geur en smaak van dit prachtige spul zorgt ervoor dat je alert, gefocust en gestimuleerd bent, dat klinkt voor ons als een wakkere ochtend. Neem dus een extra sterke tandpasta met pepermunt, en bijvoorbeeld een douchegel waarin dit zit.

Mocht dit allemaal niet werken kun je altijd nog besluiten om in het leger te gaan:

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram