Eat Slider Where to eat Amsterdam

8 x eettips voor je Amsterdamse parkhangsessie

Park hangen picknicken

(Foto: Shutterstock)

Nog heel even en de weersvoorspellingen laten standaard zon en hoge temperaturen zien voor de rest van maanden (fingers crossed). Nog even en heel Amsterdam spreidt zijn kleedjes weer in het park, want de favoriete tijdsbesteding van de gemiddelde hoofdstedeling is een warme middag met vrienden in het park. Meestal met de obligate stokbroodjes, plastic bakje druiven en (inmiddels warme) fles wijn. Hou op, schei uit. Bestel gewoon vanaf het picknickkleed een verse maaltijd en ijskoude drank. Kan jij lekker ongestoord je kleurtje bijwerken. We geven je de beste eet- en drinktips per park op een rij.

Vondelpark

1. Omdat BBQ’en verboden is in het park
Vorig jaar kreeg het Vondelpark een BBQ-verbod. Geen zorgen, want bij Braai brengen ze BBQ naar je toe. Slow cooked ribs, BBQ-burgers en geroosterde kip. Dat had je zelf toch niet beter kunnen doen met een gammele wegwerpgrill.

2.  De Late Night Snack bijbel van Colourful Rebel
Eigenlijk zijn onze artikelen ‘de 7 beste Late Night snack plekken van de stad‘  en ‘de beste pizzeria op rij‘  toepasbaar voor elk park in Amsterdam, want iedere zaak in deze lijst bezorgt ook. Zet deze in je telefoon als favoriet en kom nooit meer zonder eten te zitten!

park

Westerpark

3. De stelling van pita gyros
Zo’n lekker-vieze vette pita gyros is het middernachtelijke maal op dagen dat drank vloeide als een bescheiden Niagara Falls. Vleesch Noch Visch doet het even anders. Deze vegetarische pita is minstens net zo lekker én liever voor het milieu.

4. SLA je slag
Ga je voor strak in het badpak of heb je door de hitte gewoon zin in iets lichts; een gezonde bak groenvoer haal je bij SLA Westerstraat. Inmiddels op zoveel locaties dat je eigenlijk in ieder park gebakken zit.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Rembrandtpark

5. Beslagen ten ijs komen
Ieders redmiddel op een warme zomerdag komt uit de diepvries. In plaats van een voordeelpak Raketjes, bestel je bij IJsmanschap de meest fantastische handgemaakte en 100% natuurlijke ijslollies. Smaken variëren van Vietnamese Iced Coffee tot Yoghurt Chia Aardbei.

6. Klare (koude) wijn schenken
Geen enkel koeltasje is bestand tegen een middagje park in de volle zon. Strootjes trekken met je vrienden over wie de pineut is en voor ijsblokjes – shame on us – naar de supermarkt moet fietsen is niet meer nodig. Koude wijn bestel je bij Grapedistrict en koude biertjes regelt Heineken.

Park pizza eten

(Foto: Shutterstock

Oosterpark

7. Goed vlees in de kuip
En dan hebben we het niet over dat meisje in dat bloemenjurkje die net langsliep. Een goede burger gaat er ook in het gras zeker in. En die bestel je vanuit meerdere parken bij THE BUTCHER. Vraag wel om extra servetjes, want dit wordt messy.

8. Lady en de Vagebond
Romantisch met de date op een kleedje in het park. Knus tegen elkaar aan. De zon schijnt op jullie huid. Goede reden om elkaar in te smeren. En als de avond valt prikken jullie samen een bordje pasta van Eddy Spaghetti. Ah, summer lovin’.

Laat de picknickmand thuis en blijf zitten waar je zit. Deliveroo brengt bovenstaande maaltijden, snacks en koude dranken van keuken tot kleed. Vul in de app als adres het park in waar je zit of ligt en pinpoint je locatie op de kaart. Binnen 30 minuten is de rider in het park. Vergeet niet te zwaaien!

No Comments

    Leave a Reply