Virals

8D muziek gaat viral: ‘deze muziek luister je met je hersenen’

Het begon eigenlijk allemaal afgelopen vrijdag. In onze groepsapp werd een appje gestuurd met ‘muziek die je met je brein luistert en niet gewoon met je oren’. Dat moesten wij natuurlijk even proberen en ja hoor, we kregen er kippenvel van. Deze technologie is echt bizar, maar is niet zo nieuw als je zou denken.

Zelf moest ik even 2x checken of mijn oortjes wel verbonden waren met m’n telefoon en dat ik niet stiekem een heel surround sound system aan had staan, maar nee dit geluid kwam echt uit mijn oortjes. Dat is trouwens wel een dingetje; je moet de muziek luisteren met je oortjes anders werkt het niet. Als je het nummer luistert lijkt het net alsof de muziek overal vandaan komt. Je hoort de muziek als het ware om je hoofd heen draaien.

Het nummer

De muziek die rondgaat is een remix van a-capellagroep Pentatonix en zangeres Billie Eilish, Je kunt hem hierboven luisteren. Het muziekstuk is vermoedelijk afkomstig van een YouTuber die het uploadde in 2019. Het is niet duidelijk waarom het nu weer viral gaat, al zou de social distancing tijdens de corona-crisis ermee te maken kunnen hebben (mensen hebben zin in een feestje).

Niet helemaal nieuw

Helemaal nieuw is de techniek niet. Muziek in 8D, bestaat al veel langer. Maar het grote publiek maakt dankzij een remix van Billie Eilish kennis met de techniek. Het nummer gaat als een lopend vuurtje rond op sociale media. Diezelfde dag kreeg ik ook nog 4 andere appjes met precies dezelfde muziek. Wat wel fijn is aan dat het niet nieuw is, is dat je op YouTube je favoriete nummer in kan tikken met 8D erachter en tadaaa. Nu kun je ook van je favoriete nummers in 8D genieten. Zelf kregen wij ook nog onderstaand nummer doorgestuurd en ja hoor ook van ‘Goosebumps’ in 8D kregen wij kippenvel. Dus hup knal je oortjes in je oren, zet die 8D muziek aan en geniet. You can thank us later.

No Comments

    Leave a Reply