Food & Health

Ai caramba: vier de zomertijd met deze Tequila Sunrise ijsjes

Tequila Sunrise

(Foto/bron recept: Delish)

Je hebt het waarschijnlijk al gehoord van de amateur meteorologen (lees: mensen met een weer-app) om je heen: de zon schijnt weer regelmatig de komende tijd. Het Parool heeft al laten zien in een te gekke interactieve fotoserie dat de Amsterdamse parken een plens water hard nodig hebben, maar onze tan kan nog wel een hittegolf of twee gebruiken. Hittegolf of niet, waar wij voorlopig niet meer mee gaan stoppen is het maken van (alcoholische) ijsjes. Van wodka met zure matten ijsjes, tot prosecco-druiven. Het is allemaal uit onze ieniemienie Amsterdamse keukentje gerold. Maar na al dat oefenen is het nu tijd voor het echte werk: tequila! Nee niet uit een shotglas of navel, maar in ijsjesvorm. Iedereen kent wel de cocktail Tequila Sunrise, maar daar kun je ook heel makkelijk een ijsje van maken.

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Ingrediënten (voor ongeveer 9 ijsjes, afhankelijk van hoeveel je van het beslag snoept):

 • 9 ‘dixie cups’ – ijsjesvormpjes. In het originele recept worden ‘Dixie Cups’ gebruikt, maar deze kun je prima vervangen door simpele papieren bekertjes. (bij grote bekers gebruik je de helft)
 • 2 cups ananassap
 • 1/2 cup tequila
 • 1/4 cup limoensap
 • 1/4 cup grenadine (limonade)
 • 2 limoenen, gesneden op +/- 1 cm. dikte

Ok, en nu?!

 1. Zet de bekertjes/vormpjes klaar voor het gieten. Meng in een grote kom het ananassap, tequila en limoensap met elkaar. Giet vervolgens het mengsel in de bekertjes (tot 3/4 vol) en giet er dan nog pak ’em beet 1 theelepel van de grenadine limonade bovenop.
 2. Snij met een mesje vervolgens voorzichtig een snee in de halve slice limoen, zodat je daar het stokje voor het ijsje in kunt steken. Hierdoor blijft het stokje ook mooi in het midden, wanneer je deze in het bekertje steekt. Zorg er wel voor dat de limoen slice en het mengsel goed aansluiten, anders valt het stokje eruit. Zet alle bekertjes voor minimaal 4 uur in de vriezer.
 3. De bekertjes kun je gemakkelijk eraf halen, door eerst een stukje in te knippen met een schaar. Eetsmakelijk!

 

No Comments

  Leave a Reply