Sleep Slider Travel WEReld World

Ciao! De leukste Airbnb appartementen in Rome

(Foto’s: Pexels/Airbnb)

We zijn zelf al een aantal keer in het altijd prachtige Rome geweest. Een keer in hartje zomer, in de herfst en een keer om er een lookbook voor de webshop op te nemen. Hoewel het alle drie de keren fantastisch was, zouden wij niemand aanraden om hoogzomer naar de Italiaanse hoofdstad te gaan. Het is er dan namelijk letterlijk 40 graden, dat gecombineerd met de altijd aanwezige smog voelt als minstens 50. De beste tijd om te gaan? Nu! Momenteel is het in Rome nog een behaaglijke 17 graden, wat ongeveer zestien keer zo warm is als hier in Nederland. Daarom hebben wij nu voor jullie een aantal hele toffe Airbnb’s in Rome opgezocht, zodat je de stad echt als een lokale donna kunt beleven.

1. RAND NEW!!! COloftSSEUM studio | Met zo’n hilarische Airbnb-naam voor je appartement, heb je in ons boekje eigenlijk al gewonnen. Sowieso gaan wij helemaal stuk om de beschrijvende teksten van de Italiaanse hosts, want de Engelse teksten op Airbnb zitten vol met schattige fouten. Dit loft voor één stelletje zit in een van de oudste wijken van Rome: Rione Monti met het Colloseum en de metro op loopafstand. Oh en niet onbelangrijk: er is ook een heerlijk bad aanwezig.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

2. Beautiful Loft in San Lorenzo | Net even buiten alle toeristische wijken van het centrum, maar alsnog een hele hippe (studenten) wijk. De prijs is hier iets goedkoper voor een appartement, maar dat is niet af te zien: wat een bjoetie! Met je eigen binnentuin voel je je direct een echte Romein. We love it:

3. LOFT TRASTEVERE | In een zijstraat van het echte centrum-centrum kun je vanuit deze oase van rust heel de stad per voet ontdekken. Bellissimo! Je hoeft echter niet ver te lopen voor leuke plekken, want in de buurt rondom dit fantastische appartement vind je een aantal van Rome’s meest leuke restaurants.

4. Charming Loft, in Vatican Area | Zo, na alle bovenstaande lofts hebben we even wat ademruimte nodig en wel op dit mega schattige dakterras. Binnen ziet deze studio (2 gasten) er heerlijk Italiaanse kitsch uit, maar soit, wij houden er stiekem op vakantie wel van. De buurt is wederom fantastisch, want zoals de titel al aangeeft, zit je om de hoek van de grootste trekpleisters.

5. Colosseum Loft| Ok, ok je hebt ons door: we zijn gek op lofts. In Rome hebben deze appartementen nog wel wat extra’s, want door de enorm hoge Romeinse plafonds is het geheel nog indrukwekkender. Dit loft bevindt zich net als het vorige appartement in een prachtige centrale buurt, waar je heel fijn doorheen kunt lopen vanuit je sjieke gebouw:

Bonus appartement | We selecteren normaal gesproken altijd 5 appartementen voor dit lijstje (behalve die van New York), maar dit fantastische dakterras wilden we jullie niet onthouden. Ok er zit ook nog een appartement aan vast met best een leuke inrichting, maar wij zien onszelf wel heel de dag met een paar vino’s op het heerlijke dakterras zitten. De prijs is ook fantastisch en je bent met een paar stappen bij St. Peter Church. Fantastico? Fantastico!

    Instagram