Do What to do Amsterdam What to do Nederland

Ambitieuze vrouwen met een hart voor techniek, opgelet!

De internationale techschool ‘Ironhack’ en modemarktplaats ‘Vinted’’ bieden vanaf 24 februari kansen om levens van vrouwen in Nederland, Spanje en Frankrijk compleet te veranderen.

The future is female
De bedrijven willen de aanwezigheid van vrouwen in technologie aanmoedigen. Ze bieden ambitieuze vrouwen de mogelijkheid om te profiteren van een beurs waarbij ze kunnen deelnemen aan een ‘Ironhack Bootcamp’. In deze bootcamp leer je Web Development, UX / UI Design of Data Analytics in 9 of 24 weken.

” Technologie en IT spelen een steeds grotere rol in elke denkbare sector en maken een groot deel uit van onze maatschappij. Maar toch zijn vrouwen flink ondervertegenwoordigd in de (Nederlandse) tech sector: in de IT in Nederland is slechts 16% vrouw. Nederland heeft daarnaast het op zes na laagste percentage vrouwelijke STEM-afstudeerders. Hier proberen wij verandering in te brengen en we zijn er trots op, dat onze campus in Amsterdam een goede man-vrouw balans heeft; vrouwen willen dus echt wel, maar vaak worden ze niet gestimuleerd vanuit hun omgeving. We zijn daarom heel blij dat we deze studiebeurzen aan kunnen bieden en samen een stapje in de goede richting kunnen zetten. ” – Manouk Meilof – General Manager – Ironack Amsterdam

In Amsterdam zullen 70 beurzen met een totaalwaarde van € 154 000 worden toegekend voor voltijd- of deeltijd cursussen aan zeer gemotiveerde vrouwen.

Hoe doe je mee?
Via deze link kun je je in drie stappen aanmelden. Motivatie is het belangrijkste onderdeel van de aanmelding.

Belangrijke data:
24 februari – 16 maart: Inschrijfperiode
18 maart: Deadline voor de technische test
25 maart: Deadline persoonlijke motivatie pitch
26 maart: Prijsuitreiking

Good luck rebels!

No Comments

    Leave a Reply