amsterdam AMSterdam AMSTERDAM Do Eat Slider

De Grote Amsterdamse Hotel Tour | de tofste hotels én hotspots in de buurt: Hotel Arena

Hotel Arena

(Foto’s: Colourful Rebel tenzij anders aangegeven / Hotel Arena)

Amsterdam barst van de hotels, er zijn er zelfs zoveel dat het stadsbestuur een regelrechte ‘hotelstop’ heeft ingelast. Er worden geen bouwvergunningen meer afgegeven voor het bouwen van nieuwe hotels. Da’s best jammer, want het zit bij ons steeds meer in het systeem om een drankje of hapje te doen in een hotel lobby. Maar niet getreurd, want de stad staat vol met toffe hotels en wij gaan de komende maanden de leukste voor jullie op rij zetten. Niet alleen gaan wij het hotel voor jullie ontdekken, ook de buurt waarin het hotel staat komt aanbod. Op deze manier kan iedereen De Grote Amsterdamse Hotel Tour gebruiken om een compleet weekend weg te gaan, zonder ook maar de buurt uit te komen. Ideaal voor een vlug weekendtripje! We trappen de serie af in Oost, bij het onlangs geheel gerenoveerde prachtige Hotel Arena.

 

Hotel Arena Amsterdam

Hotel Arena Amsterdam

Hotel Arena

Toen wij een paar jaar geleden nog op de Linnaeusstraat woonden, kwamen we regelmatig in het schattigste park van Amsterdam: het Oosterpark. Dat was toen schattig, maar ook best grimmig. Veel donkere plekjes waar je liever niet in je eentje (hard)loopt, veel dronken mannen die je nafluiten en gewoon over het algemeen niet een hele fijne sfeer. Hoe anders is het nu wel niet na de grote renovatie. Wow, wat is het park mooi geworden en opgeknapt zeg. Weg donkere stukken, het park nodigt nu al van ver uit om er gewoon lekker doorheen te gaan lopen. Dat komt allemaal goed uit, want ook Hotel Arena is compleet vernieuwd en de twee lijken hebben elkaar helemaal gevonden. Ja, Hotel Arena lag voor de opknapbeurt ook al in het park, maar nu is het hotel er ook echt onderdeel van geworden.

Hotel Arena Amsterdam

Het gevoel dat je krijgt wanneer je in de schemer komt aanfietsen aan de westkant van het park en de grote entree ziet liggen van het hotel is wat moeilijk te omschrijven met woorden:

Hotel Arena Amsterdam

Prachtig niet? Wij vinden het ontzettend tof gedaan van de architect, hoe het hotel onderdeel van het park is geworden, maar – we willen niet oppervlakkig zijn – ook de binnenkant is te gek. Doordat de kamers en suites over verschillende ‘vleugels’ verdeeld zijn, voelt het helemaal niet als een groot hotel. Knap gedaan, want 139 kamers is toch een hoop. Wanneer je bij de prachtige receptie aankomt, valt direct al de ruimte op en alle verschillende kanten die je op kunt. Hier valt ook direct op dat je hier met een monumentaal pand te maken hebt, maar wel eentje in perfecte staat. Het karakter spat ervan af en dan ben je alleen nog maar in de lobby. Wij hebben in een nieuwe suite geslapen, die met enorme ramen uitkijken op het Oosterpark. Echt een aanrader wil je jezelf eventjes in New York wanen, want zo voelt het voelt allemaal behoorlijk grootstedelijk als je daar in de avond met een cocktail uit het raam staat te turen.

Hotel Arena

Breakfast for champions

Als er iets is waar wij naar uitkijken wanneer we in mooie hotels slapen, dan is het wel het ontbijt. We hebben in best wel veel toffe hotels geslapen en daarbij is opgevallen dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat het ontbijt ook picobello is. Dan heb je een 5-sterren nacht gehad, maar zie je bij het ontbijt alleen een paar sneetjes brood en wat beleg liggen. Vanaf het eerste moment dat we restaurant Park inliepen en we het herfstzonnetje op de extravagante ontbijttafel zagen schijnen wisten we: dit zit helemaal goed. Eigenlijk weet je al genoeg wanneer je ook een apart tafeltje ziet staan met daarop flessen champagne (‘want waarom niet’), maar daar hield het niet bij op.

Hotel Arena

Hotel Arena

Mini-vakantie

De laagdrempelige sfeer van de hotelbar en het restaurant, het fantastische terras, alle ‘verborgen plekjes’ en natuurlijk de mooie kamers, zorgen ervoor dat Hotel Arena een plek voor iedereen is. Of je nu een kamer boekt omdat je even los wil gaan met ADE, je met vrienden op vrijdagavond hier aan de bar gaat hangen of omdat je een weekendje Amsterdam wil doen: Hotel Arena is de sjieke huiskamer van Oost geworden waar wij na één nacht al verliefd op zijn geworden.

s-Gravesandestraat 55 | Website

Hotel Arena

Hotel Arena

Hotel Arena

Hotel Arena

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

To do’s

Ontsnappen aan de drukte (met cider en blokjes kaas) – Proeflokaal ’t Nieuwe Diep

Eigenlijk is deze ‘to do’ in de buurt een beetje een drie-in-een, want je kunt hier zowel heerlijk een hapje eten en drinken, als lekker even ontsnappen aan de drukte van de stad. Want als je toch ‘helemaal’ in Oost bent (je raadt het al, wij wonen in West), waarom dan niet nog een stukje verder het Flevopark induiken? Daar achterin vind je een van de meest idyllische plekjes van de stad: Proeflokaal ’t Nieuwe Diep. Op een mooie dag kan het hier best vechten zijn om een plekje, maar je kunt altijd in het omliggende gras droppen. Ook het aanbod op de drankkaart is hier uniek, want hier hebben wij voor het eerst goede sider ‘leren’ drinken. Neem het van ons aan: op een warme, broeierige dag gaat er niets boven zo’n verfrissende gekoelde fles cider terwijl je uitkijkt op het vijvertje voor het Proeflokaal.

Flevopark 13a | website

Proeflokaal 't Nieuwe Diep

(Foto: Proeflokaal ‘t Nieuwe Diep)

Jeu de boules | De Vergulden Eenhoorn

In hetzelfde rijtje als bovenstaande, maar nu kun je lopend ‘de stad verlaten’. Al beschouwen wij de Ringdijk nog wel als randje Oost. Daar vind je De Vergulden Eenhoorn, een monumentaal pand dat dient als café, restaurant en jeu de boules-baan. De locatie zit compleet verstopt achter de hectiek van de Wibautstraat Wibautsnelweg en het Amstelstation, maar hier ervaar je niets anders dan rust. Maar even terug naar de jeu de boules-baan, want daar is het altijd wel druk wanneer het zonnetje schijnt.

De Vergulden Eenhoorn

Niet met oudjes (ook wel eens), maar gewoon met ‘jongeren’ die er lekker een balletje gooien met de ene hand, en met in de andere hand een biertje. Kijk, als je hier geen vakantiegevoel van krijgt weten wij het ook niet. Op een goede 20 a 25 minuten lopen vanaf Hotel Arena, maar als je via het Oosterpark en de Linnaeusstraat gaat (en dus ook via Ruk en Pluk) pak je gelijk een van de leukste stukjes van Oost mee. Win-win!

Ringdijk 58 | website

Eten (of toch liever naar Artis)

Het restaurant van Hotel Arena is fantastisch. Ten eerste vanwege de heerlijke kaart, maar vooral ook omdat het net voelt alsof je in het park aan het eten bent. Bij mooi weer kun je hier tot laat op terras zitten, zodat je het park langzaamaan ziet transformeren. Picknickkleedjes worden weer ingepakt, terwijl jij lekker met een goed glas wijn alles kunt bekijken. Maar het is ook leuk om even de buurt in te gaan, dus loop dan even naar restaurant de Plantage. Het is een kleine 10 minuten lopen, maar de route maakt het helemaal de moeite waard. Niet alleen loop je prachtig langs het water op de Mauritskade, ook loop je nog een flink stuk langs de dieren bij Artis. Romantisch? Zeker!

De Plantage Amsterdam

(Foto: De Plantage Amsterdam)

De Plantage Amsterdam

(Foto: De Plantage Amsterdam)

Als je binnenloopt bij restaurant de Plantage voelt het alsof je in een hele sjieke jaren ’50 bar binnenloopt, wat is deze plek waanzinnig mooi zeg. De grote entree/bar biedt mensen de ruimte voor gewoon een bakje koffie of een sjieke cocktail, zonder dat je daarvoor hoeft te reserveren. Daarachter (de ruimte loopt in een ‘T’) begint het eetgedeelte en daarmee ook gelijk jouw avond vol ‘wow’s’ en ‘aaah wat mooi’s’.

Plantage Kerklaan 36 | website

Kroeg – Ruk en Pluk

Het fenomeen, de legende, de ‘cafe Nol’ van Oost: Ruk en Pluk! Hoewel dit cafe op papier een bruine kroeg is, is er werkelijk geen bruin stukje meer te vinden. In het cafe vind je namelijk meer versiering en vrolijke lampjes, dan in de Bijenkorf tijdens de kerstperiode. Ruk en Pluk is een tent waar je nog een blokkie kaas en worst bij je biertje krijgt en waar de stamgasten je hun direct hun levensverhaal vertellen. Of je nu wil of niet, maar wij zijn er dol op. Amsterdamser wordt het niet en deze plek is eigenlijk een begrip in Oost de stad. Ga hier heen lieve mensen en je sluit geheid je weekendje weg in dit prachtige stadsdeel met een glimlach af.

Linnaeusstraat 48 | Facebook

Ruk en Pluk

Ruk en Pluk

(Foto: Ruk en Pluk)

Ruk en Pluk

(Foto: Ruk en Pluk)

Ruk en Pluk

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram