AMSTERDAM Do

Amsterdammers woest nadat peperduur woonproject Bos en Lommer omdoopt tot ‘Bois & Lombre’

Bos en Lommer

(Screenshot Google Streetview)

Als je tien jaar geleden zei dat je in Bos en Lommer ging wonen, werd er soms best wel even gefronst. Wij hebben er zelf twee jaar gewoond (kruising Bos en Lommerweg en Admiraal de Ruijterweg) en hebben het heel anders ervaren: wat een fijne buurt is dit zeg. Ja er was wel eens een schietpartij hier en daar, maar als je daar niets mee te maken had kon je heerlijk wonen. De wijk is inmiddels een stuk minder divers geworden en de prijs voor koopwoningen zijn ook in Bos en Lommer extreem gestegen. Het is bekend dat de huizenprijzen in Amsterdam veel harder stijgen dan het landelijk gemiddelde, maar dat het nu zelfs in Bos en Lommer zo ver is, verbaast een hoop mensen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Eerder gingen objecten via Funda al viral, zoals bijvoorbeeld deze bezemkast die voor een recordprijs werd verkocht. Maar nu is Bos en Lommer aan de beurt, of eigenlijk moeten we zeggen: Bois & Lombre. Dit is de naam die de mensen achter de transformatie van het voormalig ING-kantoor aan het stadsdeel hebben gegeven. Waarschijnlijk om meer expats te trekken naar de peperdure appartementen, maar de naamswijziging is vooral wat veel mensen boos maakt.

Het voormalig ING-gebouw dat omgetoverd wordt tot luxeappartementen complex:

Het nieuwe groene woongebied grenst direct aan het Westerpark en “Bois & Lombre”, waar je terechtkunt voor de dagelijkse boodschappen. Kinderdagverblijven, scholen, sportvoorzieningen, de Westergasfabriek en het stadscentrum‘, aldus de website. De reacties op de nieuwe naam:

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram