amsterdam Eat

Amsterdams nieuwste foodhal onthult nieuwe lading standhouders

bron: The Food Department

In april blaast The Food Department nieuw – culinair – leven in het iconische Magna Plaza. Na de allerleukste Foodhallen in West is dit Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad. Deze komt dit voorjaar met 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. De smaakmakers zijn inmiddels bekend. Bekende en nieuwe gezichten – een aanbod net zo divers als Amsterdam. Toni Loco, THE BUTCHER, BEPITA, Van ’t Spit, Sushito, China Supreme, LIMALIMA en LIOS. Zij waren de eerste acht standhouders die The Food Department introduceerde. Een mix van gerenommeerde namen, Amsterdams glorie en nieuwe ontdekkingen. En even divers als de hoofdstad zelf. De zes nieuwste standhouders zijn niet anders. Dit voorjaar voegen Brut de Mer, Petit Gâteau, Matts Wonderland, DIMSUM DISTRICT, Ta Toru en Taco’s & Tequila zich toe aan het Amsterdamse legioen van smaakmakers.

Artikel gaat hieronder verder

 

Toni Loco

‘Size does matter, no one wants a small pizza’ – Toni serveert traditionele pizza’s met een moderne twist en een scala aan nieuwe smaken met zijn unieke knapperige sesamkorst. Uiteraard mogen de classics bij Toni ook niet ontbreken: Bianca, Rosa en Olivo. De handgemaakte bodems zijn tot 50+ centimeter groot te bestellen. Voor wie gruwelijke honger heeft.

Bron: Toni Loco

THE BUTCHER

Het burgerfenomeen dat geen introductie nodig heeft. Sinds 2012 schudt THE BUTCHER Amsterdam op met zijn bloody delicious burgers. En Berlijn. En Ibiza. En voortaan The Food Department.

BEPITA

BEPITA stopt met de verste ingrediënten de smaken van verschillende Mediterrane steden in een pita. Het luchtige brood, dat haast doet denken aan een Napolitaans pizzadeeg, vouwt zich onder andere om kruidige lamskebab, gegrilde paddenstoelen, pittige vis of een perfect sappige rib-eye steak met tahini en een kick van zhug.

Van ’t Spit

Amsterdams meest befaamde kippetje komt met een vierde zaak naar het centrum van de hoofdstad. Ook hier houdt Van ‘t Spit het bij hun ei van Columbus: duurzame kip, kip en kip. Met een enkele side dish en huisgemaakte sauzen.

Sushito

De oprichters zijn Amsterdammers; hun keuken is Japans, Hawaïaans en Mexicaans. Een wereld aan invloeden wordt op de tweede verdieping van het Magna Plaza een menu vol van Amsterdams meest geliefde pokébowls en sushiburritos.

China Supreme

Vers gemaakte noodles met alle smaken van de verschillende Chinese provinciën. Slurpen is toegestaan bij China Supreme. Naast de Noodle Bowls zet ondernemer Mike Ng ook de Jian Bing uit Bejing op het menu – een gevulde pannenkoek die op straat verorberd wordt.

LIMALIMA

Stand LIMALIMA waagt zich aan de Nikkei cuisine waarin de complexe eenvoud van de Japanse keuken samenkomt met de explosieve smaken uit Peru. Een trend in fine dining is toegankelijker dan ooit bij LIMALIMA.

LIOS

Wie bij Grieks eten enkel de nasmaak van een (nachtelijke) giros en souvlaki proeft, ontdekt een heel nieuwe Griekse keuken bij LIOS. En die is heerlijk eenvoudig met traditioneel bereid vlees en vooral heel veel groentegerechten. Het is Grieks streetfood met weinig poespas en extra veel smaak.

Brut de Mer 

Kakelverse Zeeuwse oesters, krokante calamaris en een ongekend lekkere lobster roll. Het is een kleine greep uit het ziltige repertoire van Brut de Mer. De visbar komt uit dezelfde koker als Van ’t Spit en heeft daarom kwaliteit even hoog op ’t lijstje staan. Met verse producten uit de juiste gebieden tijdens het juiste seizoen.

Bron: Brut de Mer

Petit Gâteau 

De Parijzenaren verloren hun hart al aan de charmante tartelettes. Maar inmiddels is Petit Gâteau ook een echte Amsterdammer te noemen. De versgebakken taartjes worden vergezeld door andere traktaties zoals red velvet cake, macarons en éclairs. En uiteraard een echt Frans petit déjeuner.  

Matts Wonderland 

Het wonderland van Matts bestaat uit Amerikaanse klassiekers met een eigentijdse twist. Een variatie aan hotdogs, over the top milkshakes en goed gekruide frietjes. Eén enkeltje Matts Wonderland, alsjeblieft!  

DIMSUM DISTRICT 

Met hun roots in het succesvolle streetfood restaurant Shanghai Bistro start DIMSUM DISTRICT in het Magna Plaza een nieuw avontuur. Een menu vol met dimsum, rijkelijk gevulde bao buns, sesame & ginger chicken en black pepper soft shell crab – allemaal gemaakt om te delen, maar of dat lukt is nog maar de vraag.  

Ta Toru 

Rechtstreeks uit de keukens van o.a. Ron Gastrobar Indonesia en Hotel Jakarta onthullen de jongens van Ta Toru hier hun Molukse familiegeheimen. Saté ayam van oma, nasi kuning in een puntzak en vega-saté van de barbecue. Kleine gerechten zonder poespas maar met veel smaak.   

Taco’s & Tequila

Het is een beter duo dan Bonnie en Clyde; Taco’s & Tequila. Bij deze nieuwkomer serveren ze moderne Mexicaanse tacos in een mix van traditie en trends. Wat dit betekent? Onverwachte toppings met échte tortilla’s en authentieke salsa’s.   

 

No Comments

    Leave a Reply