Home

Arme orka in grote paniek in Spaanse dierentuin

ed4f7e8f76d4a36af89779d705b4492c-1461854943
We schreven gisteren over de nieuwe BBC-serie waarin de vraag wordt gesteld of het niet tijd wordt om dierentuinen te sluiten, en na het zien van dit filmpje kunnen we daar een keihard JA op geven. Een dierenactivist heeft schokkende beelden weten te maken in Loro Parque, een dierentuin in het Spaanse Tenerife. Op deze beelden is te zien hoe een van de orka’s zich paniekerig in een klein zwembad bevindt. Voor wie bij Free Willy een beetje moest huilen kan deze video maar beter aan zich voorbij laten gaan en hier naar lieve honden op z’n kop kijken.

Orca at Loro Parque, Tenerife, Spain panics in medical pool, April 2016 from Dolphin Project on Vimeo.

Loro Parque is zo’n beetje de grootste toeristische attractie van Spanje. Het Amerikaanse SeaWorld is eigenaar van alle zes de orka’s in het park, inclusief Morgan die in juni 2010 bij de Nederlandse kust werd gevangen. SeaWorld ligt in eigen land Amerika al tijden onder vuur wegens de idiote behandeling van hun dieren, deze strijd wordt voorgezeten door de dierenrechtenorganisatie PETA. Die laatste heeft nu ook de Spaanse regering gevraagd een onderzoek te starten naar deze wanpraktijken in de dierentuin. Laten we hopen dat er snel actie wordt ondernomen!

3 Comments

 • Reply
  Mr
  30 april 2016 at 10:08

  Ik sta hier vrij neutraal in. Immer de dierenparken laten je geloven dat de dieren goed verzorgd worden en het naar hun zin hebben terwijl de dierenactivisten je het beeld tonen dat de dieren niet goed verzorgd worden en het zielig is. De waarheid zal in het midden leggen. Bovendien als je vindt dat dieren in natuurlijke vrijheid moeten leven, stop dan ook met het houden van honden, katten en volgens als huisdier. Die dieren worden notabele GEFOKT als huisdier. Is niets natuurlijks meer aan. Dat is natuurlijk ook erg triest!

 • Reply
  Sharon
  29 april 2016 at 23:28

  Kijk maar eens naar de documentaire Black Fish. Daarin laten ze zien hoe slecht seaworld me de orka’s omgaan. Een aantal jaar geleden is er zelfs een trainer om het leven gekomen door een aanval van een orka. Je zou denken dat het de schuld van het dier is. Maar na het kijken van de documentaire krijg je respect voor de acties van de dieren. Ze zijn bang en gefrustreerd!

 • Reply
  Franzi
  29 april 2016 at 16:38

  Dit is nog niks. Dezelfde Orka’s uit het zelfde park zijn zo gefrustreerd dat er meerdere keren een trainer is opgegeten. That’s right. Opgegeten. Niet alleen komen bijna alle Orka’s in gevangenschap van dezelfde agressieve Tilikum, een killerwhale die ook wel eens een trainer opsmikkelde, Loro Parque had toen de Orka’s voor het eerst overgevlogen waren nog niet eens de juiste aparatuur en zwembaden klaar. Gevolg? De Orka’s kauwden alles kapot waardoor hun maag en gebit kapot gingen. Orka’s in gevangenschap zsm verbieden. Daar waar de beestjes in het wild nooit mensen aanvallen en wel 100 kunnen worden, worden ze in dit soort parken hooguit 30. Niet okay.

Leave a Reply

Instagram