Do Home

Attractieparken en dierentuinen gaan binnenkort weer open

Foto: Nikolay Tchaouchev via Unsplash

Na het versoepelen van de coronamaatregelen openen maandag 11 mei de kappers in Nederland de deuren weer, vanaf 1 juni komen hier de terrassen bij en de Club van Elf (de belangenvereniging van de grootste dagattracties) meldt vandaag dat ook dierentuinen en attractieparken binnenkort hun deuren weer zullen openen.

Wildlands Adventure Zoo in Emmen is de eerste uit deze categorie die hun deuren weer zal openen voor publiek. Vandaag maakte zij bekend dat ze op 25 mei open zullen gaan. Iedere attractie bepaalt samen met de lokale Veiligheidsregio het precieze openingsmoment. “Dagattracties weten zelf wanneer zij er klaar voor zijn om weer veilig open te kunnen en zij zullen dit dan afstemmen met de betreffende instanties”, zegt Kees Klesman, directeur van de Club van Elf.

Attractieparken als Walibi, Duinrell, Slagharen en de Efteling zijn druk bezig hun park coronaproof te maken en hebben richtlijnen opgesteld voor het gebruik van achtbanen zodat bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Dit zal ook in hun restaurants en winkels gebeuren. Daarnaast zullen ze meer personeel in gaan zetten om alles schoon te maken. Het is nog niet bekend wanneer deze pretparken weer open zullen gaan.

In dierentuinen als Artis, Burgers’ Zoo, Blijdorp en Ouwehands Dierenpark zullen alleen presentaties plaatsvinden als aan de afstandsregels kan worden voldaan. Hier wordt momenteel ook druk aan gewerkt. Ook van deze parken is nog niet bekend wanneer ze hun deuren weer zullen openen, maar nu Wildlands de eerste stap heeft gezet zal het vast niet lang duren voordat de andere parken volgen.

Bron: RTL Boulevard

No Comments

    Leave a Reply