Design

Banksy laat in nieuwe video zien dat hij het schilderij eigenlijk helemaal wilde vernietigen

Banksy

(Screenshot Banksy Instagram)

Het is nu al de stunt van het jaar: het schilderij (Meisje Met Ballon) van de wereldberoemde kunstenaar Banksy, die seconden na verkocht te zijn op een veiling zichzelf ging vernietigen. Hoewel Banksy er hoogstwaarschijnlijk een statement mee wilde maken tegen de hoge prijzen in de kunstwereld, is het werk ironisch gezien na vernietiging alleen nog maar meer waard geworden. Dat vernietigen lukte trouwens niet helemaal, want het papier bleef op de helft hangen. Je zou denken dat dit de bedoeling was, maar in een nieuwe video vertelt Banksy dat hij eigenlijk het werk helemaal naar de knoppen wilde helpen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

PS De (anonieme) koper vindt het trouwens helemaal niet erg dat het werk half kapot is, vertelt ze aan veilinghuis Sotheby’s:

“De Europese kunstverzamelaar die het werk op de kop tikte, zei volgens veilinghuis Sotheby’s eerst vooral geschrokken te zijn. “Maar geleidelijk aan begon ik me te beseffen dat ik een stuk kunstgeschiedenis in mijn bezit zou krijgen,” stelde de vrouw.” (Bron: Het Parool)

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram