amsterdam Eat Slider

Bij The Beefsteak Club eet je de beste biefstuk van de stad

The Beefsteak Club

(Foto’s: Colourful Rebel / The Beefsteak Cub)

Het is bijna niet bij te houden hoeveel leuke nieuwe restaurants er in Amsterdam geopend worden maandelijks. Bijna, want wij doen dat wel met veel liefde voor jullie (hier). Doordat wij zoveel restaurants bezoeken (sorry iemand moet het doen), weten we ook vrij snel of iets goed is of niet. Over het net geopende The Beefsteak Club achterin de Jordaan kunnen we kort zijn: deze is helemaal perfect. Niet alleen door de fantastische biefstukken die ze hier serveren (vegetariërs kunnen beter ergens anders heen), maar ook omdat de rest van de prachtzaak allemaal klopt. Zo, dat was de korte versie, hieronder vertellen we jullie graag waarom deze nieuwe plek nu zo goed is.

 

Biefstuk van A tot Z

Vergeet alles wat je weet over de biefstuk en ga blanco naar dit restaurant. Wij hebben ook direct een hoop geleerd, want het blijkt dat er veel meer ‘cuts’ zijn dan wij wisten. Dat platte (eigenlijk best saaie) stuk wat wij biefstuk noemen, heeft nog een hoop concurrenten. Dat is ook het mooie van The Beefsteak Club, want hier gebruiken ze het liefst de hele koe, een beetje hetzelfde als bij het smakelijke broertje Pigs & Punch waar wij eerder een van de beste spareribs uit ons leven aten. Zo kun je met je hele tafel een groot stuk vlees nemen, dat alleen die week beschikbaar is. Of je trekt de stoute schoenen aan en gaat voor een wagyu steak. Die is dan wel gelijk de duurste van alle steaks, maar zeker de moeite waard. Wij hebben al aardig wat steaks gegeten in ons leven, maar geen één was er zo smakelijk en sappig als die uit deze keuken. Dat heeft te maken met de kwaliteit van het eten, maar ook vooral de manier waarop het bereid wordt. Een feest om te zien:

The Beefsteak Club

The Beefsteak Club

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De heilige drie

Nog regelmatig horen wij van vrienden (en ondervinden het zelf) dingen als: ‘het eten was best goed, maar de service was toch wel zo belabberd’. Of andersom natuurlijk, dat de perfecte bediening je het matige eten eventjes laat vergeten. Maar bij The Beefsteak Club klopt letterlijk alles. De gastheer legt je helemaal in de watten en kent zijn wijnen van druif tot nasmaak, het hoofd van de bar – Andrew Nichols – schudt tot diep in de nacht een gepersonaliseerde cocktail voor je en het eten rolt met zo ontzettend veel liefde uit de keuken van topchef Dean Baker.

The Beefsteak Club

The Beefsteak Club

The Beefsteak Club

Wij hebben eventjes gepraat met Dean en zijn team en daarbij viel één ding op: passie. Dean heeft carte blanche gekregen van de eigenaar en gaat helemaal los met het vlees, waarbij kwaliteit voorop staat. Hij heeft eerder in Londen gewerkt, waar hij geleerd heeft dat alles eigenlijk begint met de kwaliteit van het product. Daarnaast is hij heerlijk aan het experimenteren in zijn eigen koel- en droogkasten, zo is hij onder andere stukken vlees verschillende tijden aan het drogen. Of zijn nieuwste projectje: een gigantisch stuk vlees dagelijks met pure whisky marineren net zo lang tot de hele fles leeg is. Geef deze man een Oscar! Maar het is deze combinatie van drie factoren, die ervoor zorgen dat je hier met echt een compleet verzadigd gevoel naar huis gaat. Zowel in je buik, als in je hoofd.

The Beefsteak Club

The Beefsteak Club

The Beefsteak Club

The Beefsteak Club

The Beefsteak Club

Double Trouble

Ken je dat, zit je lekker lang na te tafelen in een fijn restaurant, gaan de lichten aan en zie je dat je inmiddels redelijk aangeschoten zit in een verder nagenoeg lege tent. Daar hebben ze bij de Beefsteak Club wat op bedacht, want de mooie zaak is in tweeën opgedeeld. Aan de ene kant het restaurant en aan de andere kant een volwaardig cafe (ook met eigen ingang). Op die manier kun jij het feestje nog even goed voortzetten, zonder dat je daarvoor de tent hoeft te verlaten. Een redelijk briljante oplossing vinden wij, want op deze manier hou je de doorstroom er lekker in, maar heeft de ene groep geen ‘last’ van de andere groep.

 

‘Alsof je een lantaarnpaal likt’

Nog even een speciale s/o naar de gastheer Boris. Deze man heeft namelijk zoveel passie voor het vak, dat is wel even het vernoemen waard. Als je niet in een deuk ligt om zijn oneliners, zit je aandachtig te luisteren naar zijn brede kennis over wijn en hoe deze te combineren met de gerechten. Boris gaat niet voor de voor de hand liggende wijnen, maar denkt graag out of the box. Zo stonden wij even gek te kijken toen hij een rosé aanraadde bij de steak tartare, maar gelukkig kon hij ons bekrompen geest snel overtuigen. Dat er ook slechte rose’s bestaan klopt helemaal volgens Boris en daar slaat ook de quote in de bovenstaande titel op. Hoe dat precies zit moet je maar even aan hem zelf vragen.

PS wees niet bang en leg gewoon je culinaire lot bij een bezoek aan de Beefsteak Club in de handen van Boris. Zeg hem en zijn team wat je lekker vindt en de gerechten smaken nog veel beter. Yes, daarmee zeggen wij zelfs: ga voor die rose, want het smaakt verdomde lekker bij een steak tartare.

The Beefsteak Club | website
Goudsbloemstraat 207-211
Maandag tot vrijdag 17:00 – 01:00
Vrijdag – zaterdag 17:00 – 03:00
+31 (0)64 112 26 03

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram