amsterdam Eat Slider

Zalige Napolitaanse pizzeria geopend op Hugo de Grootplein

Pizza oven

(Foto: Shutterstock)

Op culinair gebied kan dit jaar eigenlijk al niet meer stuk voor ons. Want hoe erg wij ook van een beetje haute cuisine houden op zijn tijd, wij prijzen ons nog het meest gelukkig met het feit dat er bij ons om de hoek 2 van de beste pizzeria’s van Amsterdam zitten. Op kruipafstand van ons appartement zit trattoria/pizzeria YamYam dat zelfs op een regenachtige dinsdag vol zit en ietsje verder vind je de geboorteplek van de kwaliteit pizza – Pazzi – in de Jordaan. Waarom wij nu zo blij zijn? Omdat er nóg dichterbij dan de YamYam een fantastische pizzeria is geopend: La Piccola Baracca.

 

(Foto: La Piccola Baracca)

(Foto’s: La Piccola Baracca)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De kenners van het altijd gezellige Hugo de Grootplein zullen het huisnummer van deze zaak direct herkennen, want hier zat voorheen het Balkan restaurant Foodism. Wat daarmee gebeurd is weten wij niet, maar de omloop op dit huisnummer is vrij hoog. Toch denken wij dat La Piccola Baracca het wel gaat redden, omdat hier een paar echte Italianen achter de ovens staan. De eigenaren komen uit Bologna, de chef uit Turijn en de pizzabakker uit Napels (bron: De Westkrant). Kijk, als dat geen recept voor succes is, weten wij het ook niet meer! Hier geen halfgare magnetron waarin de pizza’s worden opgewarmd, maar een gigantische houtoven die je al vanaf de overkant van het plein kunt zien. The real deal dus en dat zie je ook terug op de menukaart.

 

La piccola baracca

(Foto: La Piccola Baracca)

Je vindt er alle klassiekers op de kaart, maar het leukst vinden wij de ‘speciale’ varianten. Zo heb je onder andere de Emiliana (buffel mozzarella, mortadella, rucola en parmezaan), de Fresca (gerookte provola, S. Daniele ham) en onze eigen favoriet op de kaart: de Vesuviana met buffel mozzarella, salsiccia (worst), paddestoelenmix, zwarte olijven, provola en basilicum. Een heerlijk zaakje waar pizza naar een nieuw niveau wordt getild! Je kunt hier gerust een eerste date mee naartoe nemen, want je waant je voor heel eventjes in Italië.

PS ze hebben een vrij groot terras aan de voorzijde op het plein, waar het vanaf een uur of 17:45 vechten is om een plekje. Vroeg aan de borrel dus!

La Piccola Baracca | website | Facebook
Hugo de grootplein 10H
+31 (0)20 337 7233

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram