World

BIANCA MEDAGLIA Handbags

BIANCA MEDAGLIA is een jong tassenmerk uit Amsterdam dat zich kenmerkt door een elegante stijl die heel tijdloos is. De lijn is compact en bestaat uit een viertal modellen gemaakt uit de mooiste Italiaanse en Spaanse leersoorten voorzien van subtiele, metalen details. De handtassen van BIANCA MEDAGLIA worden ambachtelijk gemaakt door en Portugees familiebedrijf.

Isola is er in twee maten, waaronder de schattige mini en de meer prominente large uitvoering die heel geschikt is voor vrouwen die een tas voor meerdere doeleinden willen gebruiken. Het gebruikte leer heeft een licht korrelige structuur waardoor de tassen een robuuste uitstraling krijgen, maar toch speels en praktisch zijn. Een casual stijl en bovendien is het materiaal ook goed bestand tegen krassen. Sienna heeft een ronde vorm met verfijnde envelopsluiting en is uitgevoerd in een prachtige, zachte lederkwaliteit én subtiele, smaakvolle tinten. De Bucket Bag is juist van soepel leer vervaardigd zodat het meer meegeeft en de vorm goed behoudt. Alle tassen zijn gevoerd met een hoogwaardige nylon in een rode kleur die absoluut bijdraagt aan de herkenbaarheid.

De ontwerpster
Bianca Medaglia is opgegroeid in Panama Stad en is als klein meisje al bezig met tekenen en ontwerpen, vooral handtassen. Toch wordt ze eerst advocaat, om er later achter te komen dat haar creativiteit niet te stuiten is. Ze begint in haar atelier in Amsterdam aan haar handtassen te werken en start haar merk in 2019. De inspiratie voor haar ontwerpen komt van haar internationale achtergrond waar een mix van Zuid-Amerikaanse en Europese invloeden samenkomen.

Bianca Medaglia: “Geometrische vormen en architecturale vormen zijn mijn inspiratie, maar ook de materialen en kleuren waar ik mee werk voeren mijn creativiteit. Ik wil graag tijdloze handtassen maken die uniek zijn, maar de draagster ondersteunen in haar eigen stijl. Simplicity is key. Ik kies voor een kleurenpallet dat eigentijds is maar wel tijdloos kan zijn. Mijn tassen moeten favoriet worden voor lange tijd.”

No Comments

    Leave a Reply