AMSTERDAM Do Hotspots Slider

Biercafé Helst in de Pijp – een droom voor elke bierliefhebber

(Foto’s: Helst)

De tijden dat je in de kroeg kunt roepen ‘doe maar een biertje, barman’, zijn voorbij. De barman roept tegenwoordig terug ‘ja, welke dan?!’, omdat het speciaalbier rijkelijk vloeit in de Nederlandse horeca. Wij zijn er blij mee, want hoe meer keuze, hoe meer plezier. De keuze voor het speciale bier in Amsterdam heeft zojuist een upgrade gekregen, want Helst is geopend! Helst is een modern biercafé in de leukste buurt van Amsterdam – De Pijp. Een dagelijks wisselende carrousel van 30 tapbieren en ruim 45 op de fles plus een selectie ‘beertails’. Maar er is méér: een uitgekiende kaart van comfort food met een scherp randje, small batch jenever en personeel dat je vol enthousiasme meeneemt in de wereld van craft beers. Na een half jaar proefdraaien en finetunen is Helst een oase voor iedereen die van unieke bieren, lekker eten en smaakverrassingen houdt.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Met een keuze aan 30 bieren op de tap blijft Helst altijd verrassen. De line up rouleert constant met speciale, kleinschalig gebrouwen craftbeers uit binnen- en buitenland. Door een gezamelijke inkoop en uitwisseling met zustercafés in Praag, Barcelona en Rome is Helst in staat een ongeëvenaarde selectie aan te bieden. Via de schermen achter de bar en de Untappd app – hét netwerk voor craft beer aficionados – kan je het aanbod op elk moment bekijken. Helst wil iedereen kennis laten maken met de gevarieerde wereld van de kleinere bierbrouwerijen – van de liefhebber die op zoek is naar dat ene speciale biertje tot de gezelligheidsdrinker die iets nieuws wil proberen. Iedereen wordt door de ervaren bartenders met raad en daad (en samples!) bijgestaan.

Ook bijzonder; er is een groot aanbod van gluten- en alcoholvrije bieren op de fles verkrijgbaar, en een uitzonderlijke selectie van ‘Session Ales’ – speciale biertjes met een laag alcoholpercentage. Perfect om de hele dag van te genieten. Buiten het grote bieraanbod is er ook een speciale aandacht voor kleinschalige binnenlandse distillaten, met een nadruk op jenever. Natuurlijk opent dit ook een wereld van mogelijkheden om te experimenteren met de welbekende ‘kopstootjes’. Een mooie manier om kennis te maken met alles wat Helst te bieden heeft zijn de speciale events. Van bier- of jenevertastings tot een wekelijkse pubquiz of speciale Oktoberfest weken met Duitse bieren in literpullen. Ook de seizoensgebonden bieren zoals de herfstbock of winter ale worden niet vergeten.

De aandacht voor bijzondere producten en kwaliteit komt ook terug in het eten. Helst serveert een seizoensgebonden menu van gastropub food met een avontuurlijk randje. De liefde voor bier komt natuurlijk ook terug in het eten met bijvoorbeeld de mosselen in bierbeslag. Voor zowel lunch als diner is Helst de plek in de Pijp om te genieten van simpel maar hoogstaand comfort food. Mét een biertje erbij natuurlijk.

Zin om thuis ook te genieten van een bijzonder biertje? Helst runt ook twee vestigingen van Bierbaum. Een intieme plek met meer dan 300 verschillende gekoelde flesbieren en 4 to-go taps op het randje van het Sarphatipark en in de Jan Pieter Heijestraat – ook perfect dus om in te slaan voor een dagje park zolang het weer het nog toelaat.

Helst | website
Eerste van der Helststraat 72
Amsterdam Zuid | De Pijp
 

    Instagram