Eat Slider Where to eat Amsterdam

Bij deze restaurants eet je de lekkerste steaks van Amsterdam

Steak

Foto: Shutterstock

Goed, op zoek naar een leuke plek in Amsterdam om een hapje te gaan eten. Velen van ons zullen onze beste vriend Google erbij halen om te kijken waar we dit keer heen moeten gaan. Als je dan ‘hotspots Amsterdam’ intikt op Google, vind je honderdduizend lijstjes (als het er niet meer zijn). Je klikt een aantal lijstjes aan en vindt, inderdaad, aardig wat hotspots. Maar, welke hotspot heeft nou de lekkerste pasta of is de beste plek om je date mee naartoe te nemen? Wij vonden het altijd erg frustrerend om al die lijstjes te bekijken, waar alles maar door elkaar staat en je eigenlijk niet weet om wat voor keuken het gaat als je de menukaart niet had bekeken. Voordat je door al die kaarten bent, ben je eigenlijk alweer vergeten wat er op het menu van de eerste stond. En daarom werken wij met oplossingen, niet alleen omdat we deze zelf heel handig vinden, maar ook omdat wij niet konden geloven dat wij de enige waren die tegen dit probleem aanliepen. In deze lijstjes zullen wij onze favoriete restaurants delen, verdeeld over bepaalde thema’s en zullen wij ook laten weten met welk gezelschap jij hier het best naartoe kunt komen.

Deze week hebben wij een lijstje voor echte carnivoren. Geloof ons, dit lijstje was niet makkelijk om te maken, want waar kun je tegenwoordig niet een stuk vlees eten? Toch hebben wij het voor elkaar gekregen een top-5 te maken met de beste steaks in Amsterdam!

The Uptown Meat Club

Nog niet zo heel lang geleden hebben wij The Uptown Meat Club bezocht. Hier specialiseren zij zich op één vlak: vlees. Dit vlees wordt allemaal perfect bereid op de houtskool gestookte grill die heel de dag staat te vlammen. Bij TUMC ben je zeker van een gezellige avond, waar de kans groot is dat je als een van de laatsten het restaurant verlaat.
Date | Vriendenavond | Familie

Van Baerlestraat 7 | website

The Uptown Meat Club

Foto: The Uptown Meat Club

Artikel gaat hieronder verder

The Beefsteak Club

Bij ons in de Jordaan, vind je verdomd lekker vlees. The Beefsteak Club geeft je niet alleen goede kwaliteit vlees, maar ook een pareltje van een restaurant. Vergeet alles wat je weet over de biefstuk en ga blanco naar dit restaurant. Wij hebben ook direct een hoop geleerd, want het blijkt dat er veel meer ‘cuts’ zijn dan wij wisten. Mocht je na een tijdje uitgegeten zijn, maar nog geen zin hebben om naar huis te gaan? Ook daar heeft The Beefsteak Club aan gedacht. Aan de andere kant van het restaurant bevindt zich namelijk een café waar je nog even door kunt gaan.
Date | Vriendenavond | Familie

Goudsbloemstraat 207-211 | website

The Beefsteak Club

Foto: The Beefsteak Club

Cannibale Royale

Na onze studententijd, waar we aardig wat avonden op de Warmoesstraat hebben uitgespeeld, hebben we nu eindelijk nog iets uitgespeeld in dit fijne, maar drukke buurtje: Cannibale Royale. Deze bevindt zich sinds kort namelijk ook op de Lange Niezel. Het feit dat we ze alle vier al hebben bezocht (en uitgespeeld), zegt een hoop, maar toch zetten wij graag voor jou op een rijtje waarom je dit fijne plekje moet bezoeken and it’s quite easy: Al. Dat. Vlees. Mocht je daarna de calorietjes er af willen sporten, om de hoek van het restaurant zit de Ton Ton Club. Even lekker gaan op een potje airhockey.
Date | Vriendenavond | Familie

Lange Niezel 15 | website

Foto: Cannibale Royale

Loetje

Wij durven te wedden dat als je Amsterdammers een lijstje vraagt te maken over de beste steak restaurants, bij 90% (als het niet 100 is) Loetje in het lijstje staat. Er zijn er niet voor niets alleen al zeven in Amsterdam te vinden. Wie wilt er nou niet een stuk ossenhaas dat geserveerd wordt op een bord vol jus?
Date | Vriendenavond | Familie

Meerdere locaties | website

Loetje biefstuk

Foto: Loetje

Pompstation

Een tweede plek voor de Amsterdamse Steak Test, that’s not bad. Wij denken dat dat ook wel genoeg zegt over waarom dit restaurant in dit lijstje moest komen. Naast dat het Pompstation bekend staat om deze geweldige steak, staat zij ook bekend om haar sfeervolle ambiance, livemuziek en mooie wijnkaart.
Date | Vriendenavond | Familie

Zeeburgerdijk 52 | website

Pompstation

Foto: Pompstation

No Comments

    Leave a Reply