amsterdam Eat

Bij eetcafé de Walvis in de Spaarndammer voelen wij ons altijd thuis

De Walvis Amsterdam

(Foto: De Walvis)

Leuk dat wij laatst nog de ‘tien must-eat restaurants’ van Amsterdam op rij hebben gezet, maar soms wil je gewoon even iets minder sjiek. Gewoon op de vrijdagavond direct uit kantoor met misschien al een paar kleintjes pils van de vrijmibo achter de kiezen door naar het restaurant. Een van onze favoriete plekken om dan door te gaan is toch wel De Walvis in de Spaarndammerbuurt. Hoewel wij hier misschien wel vaker komen om Ajax naar de overwinning te schreeuwen, mag de menukaart en de altijd fijne sfeer ook weleens onder de aandacht worden gebracht. Want fijn is het er altijd. Dat deze culinaire straat met onder andere Bar Mick, restaurant Freud, BAUT en Erol Doner het omfietsen waard is moge duidelijk zijn.

Eetcafe/buurtkroeg Nieuwe Stijl

Waarom wij zo stapelgek zijn op deze buurtkroeg? Omdat er een heerlijke mix mensen komt. Van fanatieke ajacieden op wedstrijddagen tot speciaal bier drinkende hipsters op de vrijdagavond en alles wat daartussen zit (een hoop). Zo divers als het publiek is, is het menu ook. Zo kun je er lunchen met een broodje hagelslag, een ‘12 uurtje’ (kroket op brood met soep), maar is er ook een dophert vega burger of holy ravioli van de overburen beschikbaar. Lokaler krijg je het niet! Wij hebben dit keer voor het avondeten niet verder gekeken dan de ‘stoof van de week’, aangezien dit wild zwijn met puree was. Zalig! De gehele fris ogende kaart check je hier trouwens, want de rest is ook behoorlijk fijn.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Maar dan de drankkaart. Ooh de drankkaart. Hoewel wij de Walvis zouden omschrijven als een eetcafe/buurtkroeg Nieuwe Stijl, is het vooral de drankkaart die het ‘em doet. Ze hebben enorm veel bier op fles, maar ook hele fijne ciders in de aanbieding. Zo kunnen wij na afgelopen vrijdag zeker de Blind Pig cider aanrader, vooral om mee te beginnen bij het voorgerecht. Even die werkweek wegspoelen was niet eerder zo fris (ok en een tikkeltje zoet).

 

Met ook genoeg sta-tafels leent deze plek zich ook perfect voor een snelle (bar) hap, omdat je niet altijd zin hebt om lang te tafelen wanneer je doorkomt van werk. Het terras is trouwens (deels) verwarmd, dus ook nu het kouder wordt kun je nog heerlijk buiten zitten.

De Walvis | website
Spaarndammerstraat 516
T | +31 (0)20-7739374

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram