Eat Where to eat Amsterdam

Bij Pigs & Punch eet je de beste spareribs van de stad

Zo kom je bijna nooit in de Utrechtsestraat en zo is het plots een van je favoriete culinaire straten aan het worden. Dit komt door een nogal dronken donderdagavond, waarbij het nieuwe restaurant op nummertje 30a ons compleet verrast heeft. Dat nummer klinkt je misschien bekend in de culinaire oren, want voorheen zat hier Mystique. Van dat restaurant herken je echter niets terug, want de boel is compleet omgegooid. Waarom wij zo’n fan zijn van het nieuwe Pigs & Punch? Omdat ze hier de kaart simpel houden, maar wat erop staat tot in perfectie bereiden.

Met twee ruimtes altijd de juiste sfeer

De zaak is ingedeeld in twee ruimtes, met een hele toffe bar onderin en daarboven een wat ruimer opgezet eetgedeelte. Wij doen eerst een paar drankjes aan de bar om vervolgens boven te eten, maar je kunt (en dat gebeurt ook veelvuldig) beneden ook prima – aan de bar of aan een tafeltje – eten. We maken direct maar even aan de aardige barman een bekentenis: we hebben werkelijk geen flauw idee wat nu precies een punch van een cocktail nu onderscheidt. Op de prachtige menukaart vind je namelijk een ruime selectie van beiden. Maar die punch? Nou da’s vrij simpel, een punch bevat altijd vijf ingrediënten en kan (je kent het wel uit de Amerikaanse films) ook als jij en je vrienden dat willen in één grote bak geschonken worden. Nu hebben we al bij heel wat cocktailbars in de stad een drankje gedaan, maar toch weten de barmannen van P&P ons te verbazen met hun creaties. Dit komt door de inhoud, maar ook zeker door de vormgeving:

(De sfeervolle bar beneden)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Gelijk even een tip uit eigen doos: drink niet eerst 2,5 cocktail voordat je met het honger van een paard naar je tafeltje gaat, het is gewoon niet zo slim. Maar gelukkig is de bediening hartstikke snel, niet alleen met het bijvullen maar ook met het in de gaten houden van je tafeltje in het algemeen. Dat laatste mag best gezegd worden in een overvolle culinaire stad als Amsterdam!

(Onze dure camera hield er plots mee op, waarbij we de volgende dag alleen deze wazige foto vonden. Een sfeerbeeld van een prachtige avond)

Wereldberoemde spareribs

Wat Pigs & Punch gelukkig wel heeft meegenomen van Mystique, zijn de wereldberoemde spareribs. Deze zijn waanzinnig lekker gemarineerd en vallen van malsheid van het bot alleen al als je naar de schaal met ribs kijkt. Die schaal met ribs was nu trouwens onderdeel van de ‘pig out!’, dat bedoeld is voor 2 personen. Hierbij krijg je een selectie van vleesgerechten van P&P met een slaatje en wat heerlijke krokante aardappel wafels. Wij hadden hier als grote eters echt meer en meer dan genoeg aan. Wees dus niet bang om al je carnivoren vrienden op te trommelen en mee te nemen naar deze plek. Want een plek voor carnivoren is het zeker. Op het menu vind je één vegetarisch gerecht, maar dat vinden wij juist wel leuk voor de verandering. Bij Pigs & Punch eet je vlees, maar wel vlees dat met belachelijk veel liefde is bereid. Zo serveren ze pulled pork dat bijna twee etmaal heeft liggen marineren en komen de ribs niet eerder de marinade uit voordat ze twee keer de maan hebben zien opkomen. Kijk, dat is commitment!

Hoewel restaurants waarbij overwegend vlees wordt geserveerd vaak het plakkaat ‘Mannentent! Bier! Vreten!’ krijgt, vinden we P&P daar veel te mooi voor. Yes, je gaat hierheen voor de goddelijke ribs, maar je kunt hier ook een date (m/v) mee naartoe nemen voor een hele sjieke avond. Dat komt door de toffe bar beneden, maar ook door de sjieke aankleding en fijne belichting van het eetgedeelte boven.

Gaan dus

Wij zijn fan van dit soort zaken waar ze niet een ellenlange menukaart hebben, maar gewoon een aantal dingen (spareribs en cocktails/punch!) heel goed doen. Het feit dat er hier eigenlijk ook nog een hele aparte bar bijzit, maakt het plaatje helemaal compleet. Je kunt hier gerust boven in het restaurant beginnen, om dan beneden aan de bar vrolijk door te gaan. Dikke vette aanrader dus.

Pigs & Punch
Utrechtsestraat 30A
Website / Facebook
T | +31 (0)20 330 2994