amsterdam Eat Hotspots

Bij Pesca op de Rozengracht waan je jezelf net in een foodhal in New York


Onze perfecte zaterdagmiddag bevat vaak wel een bezoekje aan de visboer op de Ten Katemarkt, om te kijken wat die ouwe hengelaar voor moois in de aanbieding heeft. Nu bestellen we daar altijd wel een filet, want zelfs na honderd keer de ‘hoe fileer ik een vis’-tutorial van Jamie Oliver bekeken te hebben, eindigen we nog steeds met 18 graten in onze mond. Dood- en doodzonde, want die volledige vissen bij de visboer zien er altijd ontzettend lekker én indrukwekkend uit. Maar soms moet je in het leven gewoon je tekortkomingen accepteren en ervoor uitkomen dat je niet álles kunt. Daarom zijn we ook met een glimlach van oor tot oor weggegaan na een avondje eten bij Pesca op de Rozengracht, want daar bereiden ze die hele vis gewoon voor je snufferd terwijl jij aan een fijn tafeltje zit te wachten. En een van de capaciteiten waarover we wél beschikken, is het spotten van fijne restaurants in Amsterdam en omstreken.

Artikel gaat hieronder verder

Waar voorheen restaurant Nomads zat, zit nu een van de meest verfrissende visrestaurants van de stad. Hier geen poespas met peperdure prijzen en elitair geneuzel over hele bijzondere vis. Nee, hier kies je bij binnenkomst je eigen vissie uit in een soort van ‘marktkraam’, die vervolgens voor je wordt bereid in een grote open keuken. Dan kun je nog wat bijgerechten bestellen om daarna heerlijk plaats te nemen aan je tafel. Hier draait het om de kwaliteit van de vis en die is waanzinnig hoog. Nu moet je niet denken dat je zit te eten in een met tl-verlichte visafslag, want ook op de inrichting zijn wij helemaal verliefd. Lange tafels á la de Spaghetteria en aan de zijkant kleinere tafels voor een romantische visdate. De prijs van de vis varieert trouwens wel net zoals die dat doet bij de afslag, wat het geheel heerlijk authentiek maakt.

De vis is top, de sfeer en inrichting is romantisch, maar wat ook écht even benoemd mag worden, zijn de wijnen. Boven de selectie aan wijnflessen staat groot geschreven ‘Wijnen met een vaste marge. Goede wijnen weer betaalbaar maken!!’. Ok hou maar op, kunnen we hier niet komen wonen?! Yes, wij zetten ons al jaren in voor meer betaalbare wijnen in de Amsterdamse horeca! Je wil niet op een dinsdagavond een half maandsalaris stukslaan aan een onuitspreekbare fles natuurwijn en je wil ook niet met koppijn naar huis gaan van de zelfgestookte huiswijn. Bij Pesca hebben ze een fantastische selectie kwalitatief hoogstaande wijnen, die ze voor relatief weinig verkopen. Het toetje hebben we trouwens in vloeibare vorm genuttigd en wel in de vorm van een huisgemaakte limoncello. Eigenlijk is deze gewoon té lekker, want deze kleine gele dondersteen is er geheel verantwoordelijk voor dat wij de volgende ochtend pas na de lunch weer aanspreekbaar waren op kantoor. Je bent gewaarschuwd!

Het is tof om te zien dat kwalitatief hoogstaande vis weer een plekje krijgt in de Amsterdamse restaurant scene, zo bezochten we ook eerder met veel plezier dit nieuwe visrestaurant bij het Westerpark. Zoals de Jeugd ooit eens zongen: Hengelengelengelengelengeleng. (Foto’s: Pesca Amsterdam)

Website Pesca
Geopend van dinsdag tot en met zondag

    Instagram