amsterdam Eat

Bij restaurant 5&33 eet je in de mooiste hotel lobby van de stad

W1989-artotel-1 high_res (Gerard van Beek Fotografie)
Hier op kantoor zijn we best wel dol op truffel, alleen omdat het spul ongeveer even duur is als goud en we toch Nederlanders zijn moeten we het in een andere vorm kopen. We hebben dit gevonden om de hoek bij de Appie en wel in de vorm van trufelmayonaise, we smeren het spul nu overal op. Op brood, toast, komkommers en op vrijdagen bij de vrijmibo soms zelf op onze vingers. Dol als een ei waren we dan ook toen we in de wandelgangen hoorden dat het vrij sjieke restaurant 5&33 de beste truffelpasta van Amsterdam serveert. Hoog tijd voor ons om daar eens een hapje te gaan eten!

Dit parel van een restaurant zit een beetje verstopt in de stad, maar als je het restaurant eenmaal weet te vinden ga je er vaak terugkomen, dat weten we zeker. Met verstopt bedoelen we dat het restaurant in het Art’otel zit recht tegenover centraal station, met een eigen ingang aan de Martelaarsgracht 5. Het zit dus eigenlijk heel erg centraal alleen je moet het net even weten te vinden.

art-hotel-Amsterdam-culture-No-Rest-For-The-Obsessed-02

Na al die zalige eetcafés is het soms ook weleens lekker om ergens binnen te komen waarbij je direct weet dat je er helemaal in de watten gelegd gaat worden, en je dingen gaat proeven die je niet zo snel ergens anders tegenkomt. Dat is precies wat ons overkwam bij 5&33 want hier weten die cheffies erg goed wat ze aan het doen zijn. We werden de hele avond bijgestaan door de sympathieke ober/gastheer Miguel die met ons het menu doornam en zijn favoriete gerechten aan ons vertelde.

Photo credit: Paul Winch-Furness

Artikel gaat hieronder verder

5and33-PWF-0004

8222518

Voor het feit dat hij ons de pasta met truffel aanraadde willen we hem nogmaals vanuit onze volle maagjes bedanken want dit was zo’n beetje het lekkerste (en machtigste!) wat we ooit aten. Het wordt prachtig opgediend waarbij het gerecht makkelijk in een sterrenrestaurant geserveerd kan worden, want wie zei ooit dat pasta simpel moest zijn?!

Het idee bij 5&33 is dat je de gerechten met elkaar deelt (yes daar issie weer: shared dining) en daar zijn wij groot fan van want dan proef je meer verschillende dingen van de kaart dan dat je normaal gesproken zou doen. We begonnen rustig met wat buratta (hemels zacht), frietjes van courgette en gegratineerde jakobsschelpen, oh en natuurlijk een goed glas witte wijn want die zeevruchten moeten wel zwemmen hè. Na deze smaakbommen kwam dus die goddelijke pasta én een gegrilde côte de Boeuf die zo sappig en goed (medium-rare!) bereid was dat we aan het vechten waren voor het laatste stuk.

Photo credit: Paul Winch-Furness

Photo credit: Paul Winch-Furness

2013-5and33-PWF-1953_Braised-Ox-

Photo credit: Paul Winch-Furness

Nu heb je al eerder kunnen lezen op onze blog dat we niet superveel van wijn weten, we vinden het lekker dat weten we wel maar daar houdt het een beetje bij op. Dus vroegen we bij 5&33 aan Miguel of hij ons een handje kon helpen en dat hebben we geweten. Die witte wijn bij de voorgerechten was heerlijk maar toen we de Siciliaanse fles rood (Nero d’ Avola, Tannu) kregen vielen we van onze stoel van die smaaksensatie. Je moet ons maar even op onze bruine ogen geloven dat deze écht heel erg lekker is, zó lekker dat we er vorige week een doos van op het web hebben besteld.

Als toetje gingen we een beetje voor safe en deelden we een Italiaanse vanille cheese cake en dat heeft de bovenste knoop van onze broek geweten. Je zou denken dat we inmiddels niet meer thuis konden komen na dit culinaire festijn maar dat hadden wij ook al een beetje ingeschat en daarom ook een kamer in het hotel geboekt. We moesten welgeteld 16,5 meter afleggen van onze tafel naar onze prachtige hotelkamer in het Art’otel en dat was zalig. Het Art’otel op zichzelf is al een hele ervaring want ze hebben een prachtige combinatie van design en een warm gevoel. Dit klinkt misschien een beetje alsof we nog dronken waren van die zalige fles rood maar misschien dat de foto’s een beetje helpen:

3

art-otel-amsterdam

room2

Wij hadden een prachtige kamer die rechtstreeks uitkeek op het machtige Centraal Station, en dat is best lekker wakker worden kunnen wij je vertellen! We hadden van tevoren al een beetje zitten kwijlen op de foto’s van hun ontbijtbuffet maar toen we op de hotelkamer binnen kwamen lag daar een formulier waarop je kon aangeven wat je van het buffet wilden en hoelaat het bij je kamer moest zijn. O-M-G dit is toch de beste ontwikkeling in de hotelwereld ooit?! We werden netjes om 08:00 (gewoon weer naar kantoor daarna helaas) gewekt met verse koffie, sjus, eitjes, overnight oats en nog veeeeel meer.

IMG_4548

IMG_4552

IMG_4553

Alleen voor het restaurant 5&33 zouden wij het Art’otel keihard aanraden maar wil je jezelf (of met je meissie) eens echt verwennen, boek dan gelijk een nacht in dit prachtige hotel erbij. En komt dit tante uit de provincie langs maar heb je geen zin om haar op je Klipan te leggen? Stuur haar dan naar het Art’otel en gegarandeerd dat ze de hele dag op haar kamer blijft hangen.

5&33
Martelaarsgracht 5
Amsterdam

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram