AMSTERDAM Do Slider

Breaking: Amsterdam stopt in mei een heel weekend lang met zuigen

Plastic, plastic en nog eens plastic. Als je er voor de gein eens een dag op gaat letten valt pas op hoeveel we er dagelijks van consumeren. Of nou ja je hoeft er niet perse op te letten, want iedereen ziet hoe gek het is dat je komkommer in de supermarkt tot aan je schroefjes bij de Ikea allemaal stevig in plastic verpakt zitten. Het wordt steeds moeilijker en moeilijker om van die alsmaar groter wordende berg plastic af te komen en da’s best wel treurig. Maar voor jij nu denkt dat wij net een shot azijn hebben genomen uit een eveneens plastic fles, think again. Wij willen het nu over een prachtig initiatief hebben van IamStrawless dat er met kleine – maar hele krachtige – stappen voor wil zorgen om die berg plastic te verminderen: rietjes!

Plastic afval

(Foto: Shutterstock)

Daarom gaat IamStrawless ervoor zorgen dat heel Amsterdam rietjesvrij zal worden. Per jaar belanden in Nederland zo’n 3 miljard rietjes in drankjes. En uiteindelijk in de natuur. So stop sucking, Amsterdam! IamStrawless verbant samen met lokale bars, restaurants en drankmerken het plastic rietje uit de Nederlandse hoofdstad. Op 11 mei start de campagne officieel met het eerste ‘Plastic Free G&T’ weekend. Arian Lurie, initiatiefnemer IamStrawless: ‘Het gebruik van plastic rietjes is een gewoonte die we gemakkelijk af kunnen leren.’ In vijf seconden gemaakt, vijf minuten gebruikt en voor altijd in de natuur. Plastic rietjes. In Nederland zijn het er alleen al 3 miljard per jaar. Leg ze achter elkaar en ze gaan achttien keer de aarde rond. Let’s save the world one cocktail at the time, oppert IamStrawless. Want als er niets verandert aan de plasticconsumptie dan dobbert er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan.

 

SHOP ONZE INSTAGRAM

Klik om jouw favoriete look te shoppen

 

Plastic Free G&T

Amsterdam stopt officieel met zuigen tijdens ‘Plastic Free G&T’ weekend. Van 11 t/m 13 mei schenken deelnemende bars hun signature gin & tonic zonder rietje. Van elk verkochte drankje – en elk ongebruikte rietje – gaat 1 euro naar de IamStrawless-campagne en hun strijd tegen plastic. Via social media en de IamStrawless website wordt de rietjesvrije line up bekend gemaakt.

Wanna be strawless?

Drankmerken, restaurants en bars die van een rietje ook een nietje maken, melden zich aan voor het ‘Plastic Free G&T’ weekend of kunnen zich aansluiten bij IamStrawless via info@iamstrawless.org. Inschrijven voor het ‘Plastic Free G&T’ weekend kan tot 5 mei.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram