Do Eat Slider What to do Amsterdam Where to eat Amsterdam

Brouw in Amsterdam je eigen rum in de eerste rumdistilleerderij van Nederland

(Foto’s van Spirited Union Distillery door Kirsten van Santen)

Sinds ons bezoek aan het meest tropische restaurant van Amsterdam, sluiten wij een hapje eten buiten de deur niet meer af met ons standaard glas whisky. Nee bij Plato Loco hebben we geleerd dat rum een misschien wel veel betere afsluiter is. Hoewel we na vele glazen nog steeds een redelijke leek zijn, weten we wel dat rum onze nieuwe go-to drank wordt. Hoewel wij vroeger (ruim tien jaar geleden vroeger) dachten dat het zalige goedje alleen gedronken werd als vaste combinatie met cola, weten wij nu inmiddels beter. Als je een goede rum te pakken hebt, dan komen de kruidige smaken uit het glas het best naar voren als je deze puur drinkt. Zoals bijvoorbeeld met de nieuwste rum uit Amsterdam.

Amsterdam!? Rum?!

Nope, dit is geen typo en nee wij zijn niet nog steeds aangeschoten van Plato Loco. Sinds kort wordt er – as we speak – rum gedistilleerd van begin tot gebottelde fles rechtstreeks in Amsterdam. Door een echte liefhebber met de naam Ruben Maduro. Ruben is zo’n beetje geboren in de horecawereld en vond dat het hoog tijd was voor een ware rumrevolutie. Ruben heeft direct niet één, maar twee primeurs te pakken. Met de hulp van een zeer succesvolle crowdfunding opent hij aan de Helicopterstraat 32 Nederlands eerste rumdistilleerderij én ’s werelds eerste distilleerderij compleet gefocust op botanisch geïnfuseerde rum. Vanaf vandaag zetten de rumrebellen de deuren wagenwijd open met workshops, tastings en ruimte voor andere (aspirant)-distilleerders.

‘Ik heb dit alles vanaf de grond opgebouwd en heb zo mijn hele volwassen leven in de drankenindustrie gewerkt. Eén ding weet ik daardoor zeker: Het leven – en rum – is beter met de juiste ingrediënten.’

Union 55

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Union’s distilleerderij voorziet niet alleen de internationale ambitie van het merk van de daar bijhorende productie – Er is nog genoeg stof van rumvaten te blazen. ‘Een lichtere rum geïnfuseerd met verse kruiden die met tonic dat G&T-gevoel in rum ontketend. Of juiste een zware om puur te nippen. Er is nu nog zoveel mogelijk.’ Meekijken met die mogelijkheden is voortaan geen probleem. De Spirited Union Distillery houdt niet van gesloten deuren. Met de distilleerderij opent daarom gelijktijdig de Spirited Union Distillery Experience waar iedereen spirits van ketel tot fles kan volgen. Buiten tastings en cocktailworkshops, geeft de Spirited Union Distillery als eerste in Nederland workshops in distilleren. In twee uur tijd druppelt uit de ketel een eigen rum of gin.

Ook de serieuzere distilleerder is welkom. De Spirited Union Distillery biedt onderdak aan andere (aspirant-)distilleerders. ‘Ik begon op vrijdagavonden in een kleine distilleerderij in Amsterdam. Op dezelfde manier wil ik andere startende merken ook een kans geven om hun spirit te ontwikkelen.’

Toegangstickets voor de Spirited Union Distillery en workshops zijn vanaf nu te boeken via Spirited-Union.com.

No Comments

    Leave a Reply