Eat Where to eat Amsterdam

Café Carbòn in de Pijp is er voor de echte vleeseter

Steak

Vegetariërs klik maar even weg en lees bijvoorbeeld alles over dit te gekke restaurant in Amsterdam waar groente glorieus de hoofdrol speelt. Soms heb je op een vrijdagavond wanneer je je beste gabbers ziet gewoon zin in een flink stuk goed sappig vlees. Geen gedoe met enorme menukaarten, maar alleen de keuze hoeveel gram lekkers jij op je bordje wil. Dat zijn vrijdagen die vaak eindigen in een kroeg met nachtvergunning en da’s precies wat er bij ons gebeurde na een bezoek aan Café Carbòn.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De zaak heeft inmiddels drie locaties in de stad, maar wij gaan met het oog op die kroeg met nachtvergunning naar de locatie in de Pijp. Op de Van Wou om precies te zijn, de straat die in een aantal jaar is omgetoverd tot een culinaire hotspot. Carbòn is een echt vleesrestaurant, een type restaurant dat je steeds vaker ziet in Amsterdam (kijk maar naar dit overzicht). Hoewel wij nog steeds de Beefsteak Club (deze gaat verhuizen naar de Ferdinand Bol) en Cannibale Royale het allerbeste vinden op dit gebied, is Carbòn een goede back-up. Het voelt bij Carbòn in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Beefsteak Club net iets meer als een ‘concept’, maar daar hoor je vijf hongerige gasten op een vrijdagavond echt niet over klagen.

Cafe Carbon

(Foto: Cafe Carbon)

Cafe Carbon

(Foto: Cafe Carbon)

Geen keuzestress

Kiezen is bij Carbòn niet moeilijk, want je kunt met een redelijk grote groep in principe alles van de kaart nemen. Zo ook bijvoorbeeld de enorme (1000 grams) T-bone steak, die prachtig op een grote snijplank geserveerd wordt. Deze steak is in zijn simpelheid prachtig, want het goed vlees heeft alleen een klein beetje zout nodig. Wij toppen het nog af met een lamsrack, een cote de boeuf (600 grams), ribs en een vijftal gamba’s ter grootte van een boomerang. Nog een kleine shout-out naar de steakfrites hier, want die weet de chef wel te bakken zeg. Als voorgerecht namen wij trouwens de hot wings en – kleine waarschuwing – die zijn ook echt HOT. Wij zijn op het gebied van pittig eten wel wat gewend en smeren op zo’n beetje alles sambal, maar dit was echt vlammen. Ben je direct klaar voor het weekend!

Toetje om de hoek

Oh en die kroeg met nachtvergunning? Da’s de zinderend hete Latijns-Amerikaanse bar Calle Ocho op de Albert Cuypstraat. Perfect om met je gabbers nog een paar afzakkers te drinken, maar door de sfeer misschien nog wel beter voor een pittige date.

 

Café Carbòn | website
Van Woustraat 174
T | (0)20 370 6081

 

No Comments

    Leave a Reply