AMSterdam Eat Hotspots Slider

Cecconi’s Amsterdam is de Italiaan waar jij van droomt

Cecconi's Amsterdam

Foto’s: Cecconi’s Amsterdam

Razend enthousiast werden wij van het nieuwtje dat Soho House naar Nederland toekwam. Hoeveel hotspots Amsterdam inmiddels al heeft, misten wij toch nog een klein beetje de internationale touch eraan. Toeristen gelden namelijk niet als internationale touch. Al zijn er bijna meer toeristen dan Amsterdammers in de hoofdstad te vinden.

Soho House is het idee van Nick Jones die de behoefte had aan een plek waar hij lekker (alleen of met zijn vrienden) kon relaxen. Ergens waar je kunt ontsnappen en ontspannen, zonder dat je wordt lastiggevallen. Et voila, Soho House was een feit. In 1995 richtte hij in Londen de eerste op. Je kunt ook nog eens ontsnappen, omdat er een no photo policy is (al zien we af en toe wel stiekeme kiekjes verschijnen op The Gram). Klinkt als muziek in de oren? Helaas betaal je wel jaarlijks €1800 en moet je ook nog eens een creatieveling zijn in de kunst, mode of mediawereld. Dat is niet niks, voor een beetje privacy. Dit is wel het lidmaatschap waarmee je binnenkomt in alle Soho Houses, waaronder de nieuwe in Amsterdam. Ben je onder de 27? Dan is het mogelijk om een lidmaatschap voor de helft van de prijs te krijgen.

Oké, laten we eerlijk zijn. Zoveel geld smijten we niet zomaar neer voor een beetje privacy waar dan ook. Maar waar wij maar al te graag geld voor neer willen smijten, met heel veel liefde neer willen leggen zelfs, is Cecconi’s. Cecconi’s is te vinden in Soho House en is voor iedereen toegankelijk.

Artikel gaat hieronder verder

Van deze naam hebben de meeste van ons wel gehoord, de naam van zo een overheerlijke Italiaan is natuurlijk niet te missen. En dan kan je het niet laten om even bij hem op de deur te kloppen. Dus dat is ook wat wij deden. Op naar Spuistraat 210, waar op de begane grond van het Bungehuis onze nieuwe lievelingsplek te vinden is.

Cecconi's Amsterdam

Ja, onze nieuwe lievelingsplek. Wij houden er wel van om soms eens lekker te gaan eten bij een goed steak restaurant, of even een gezonde acai bowl te halen. Maar naast Amsterdam zijn onze favoriete steden toch echt grote wereldsteden. En zoals wij al eerder aangaven, misten wij dat een beetje in Amsterdam. En daar was ineens Cecconi’s.

Waarom dit onze nieuwe lievelingsplek is? Ten eerste, het interieur. Daar zeg je echt even u tegen. Meer dan u. Stijlvol, klassiek, internationaal. Het gaf ons even het gevoel alsof wij weer in Londen waren (no shit, Sherlock). De roze accenten geven ons het warme Italiaanse gevoel en deze worden goed gecombineerd met vintage meubels en Art Deco. In Cecconi’s is er plek voor 130 man en van al deze plekken krijgen wij ook nog eens een van de fijnste tafeltjes (vinden wij dan) aan het raam op een blauwfluwelen bank met een uitzicht op de Singel. Op deze plek kan je je een beetje afsluiten van de drukte, maar zit je er alsnog middenin. Verder heb je een bar waar je terecht kunt, of even lekker zitten in de lounge, genietend van een pianist die er lekker op los tikt. En dan het eten, de service en (ook erg belangrijk) de sfeer. Maar daar later meer over.

Cecconi's Amsterdam

Als wij eenmaal op dit plekje zitten, worden wij al gauw geholpen en voor wij het weten knikken we veel te enthousiast bij het horen van het woord Bellini. Wie zegt daar überhaupt nee tegen? Ons favoriete aperitief. De menukaart ligt al een tijdje voor ons, maar wij hebben het zo gezellig dat we de ober drie keer moeten teleurstellen, omdat wij nog steeds niet weten wat wij willen. Wel staat er al wat lekkere crips en brood op tafel, zodat onze maagjes toch niet zullen knorren.

Uiteindelijk besluiten wij om als voorgerecht wat gerechtjes te delen. De aubergine parmigiana en de meatballs in tomatensaus met basilicum. Daarbij stellen we nog een Bellini (it’s just too good) aangezien de vorige na een halfuur kletsen wel al op is. Niet veel later staan onze voorgerechtjes op tafel in een leuk koperen bakje. Een simpele gehaktbal kan zo belachelijk lekker zijn. Helaas moeten wij het delen en bestaat het gerecht maar uit vier gehaktballetjes, dus heeft ieder er twee. Je had ons een hele bak voor onszelf kunnen voorschotelen, want deze waren lekker. Ook laat Cecconi’s zien dat je voor een goed gerecht niet veel ingrediënten nodig hebt. De aubergine parmigiana’s hoofdingrediënten zijn aubergine, mozzarella en tomatensaus en het is een feestje in je mond.

Cecconi's Amsterdam

Als het voorgerecht uitgehaald wordt, bestellen wij ook nog een goede fles rode wijn. De Chianti uit Toscane. Er wordt er dan ook goed voor gezorgd dat de glazen nooit leeg zijn. Als wij zelf de fles willen pakken is de ober ons al voor en schenkt hij de glazen weer vol. De service is hier zo goed dat zij nog net niet je mes en vork vasthouden.

Voor het hoofdgerecht hebben wij weer gekozen om te delen. Het is een pizza geworden met San Daniele Prosciutto, burrata (yes!) en rucola en het andere gerecht is agnolotti del plin met zwarte truffel. Agnolotti is ook wel het kleine broertje van de ravioli. Carbs on carbs, maar genieten, dat doen wij zeker. We merken wel dat we langzaam vol beginnen te raken, maar stoppen met eten? Ho maar. Te lekker om te laten staan.

Cecconi's Amsterdam

De kreeftspaghetti, een andere keuze van het menu.

Als we dan uiteindelijk tóch vol zitten, besluiten we heel eigenwijs toch nog even naar de dessertkaart te kijken, want plek voor een dessert, dat is er al-tijd. En ja, voor we het weten hebben we ook nog eens een tiramisu en profiteroles. Ja, beiden een bom van desserts. Maar als dit op de kaart staat, dan moet je het natuurlijk wel bestellen. En ook nu waren wij weer zielsgelukkig. Liefde gaat bij ons uiteindelijk toch echt door de maag. En dat is wat wij deze avond absoluut hebben gekregen van Cecconi’s.

Wij hebben het zo naar ons zin gehad in dit restaurant, dat wij een goede vier uur aan tafel hebben gezeten. En niet omdat wij lang op ons eten moesten wachten. De sfeer, de plek, de service en natuurlijk het eten hebben onze avond hier compleet gemaakt. Wij zijn hier binnenkort weer, of dit nu is voor een diner, lunch of op zondag voor de Feast Brunch.

Cecconi’s Amsterdam
Spuistraat 210 | website

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram