Eat

Chocolate all day: op 1 oktober is het ‘Nationale Dag voor Jezelf’

Moment voor jezelf

(Foto: Shutterstock)

Wij hebben hier op kantoor inmiddels een aparte kalender hangen voor alle speciale ‘nationale dag van de X’ of ‘internationale dag van de X’ dagen. Begrijp ons niet verkeerd, we genieten er volop van. Zo kon je vorige week nog lezen over de actie voor de Nationale Broer- en Zusdag op zondag 30 september 2018, waarbij je flink wat gratis popcorn kunt scoren. Hartstikke leuk, maar hoe zit het nu met een fijne dag voor jezelf? Gewoon even wat welverdiende me-time? Dat lijkt met iedereens overvolle agenda en altijd maar die social media behoorlijk veel gevraagd te zijn, maar toch gaat het binnenkort gebeuren. Telefoon uit, voetjes omhoog, de gordijnen dicht en een flinke reep chocolade in je hand. Dit werk dus:

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Hands Off My Chocolate heeft onderzoek gedaan onder maar liefst 400 chocolade lovers, en de resultaten liegen er niet om. Ruim twee derde bleek het moeilijk te vinden om zichzelf op de eerste plek te zetten. We zijn vaak geneigd onszelf op nummer 2 te zetten. Willen wij dat? Nee, ruim twee derde van de deelnemers zou vaker voor zichzelf willen durven kiezen en zelfs drie kwart zou vaker een moment voor zichzelf willen hebben. Het hele jaar door denken aan en stilstaan bij alles en iedereen kan soms vermoeiend worden. De persoon om wie je hele leven draait, JIJ, wordt bijna vergeten. Bijna, want Hands Off My Chocolate zet jou vanaf nu op 1 oktober op nummer 1.

Door een nationale dag uit te roepen om helemaal aan jezelf te denken willen zij mensen er nog meer bewust van maken dat ze vaker tijd voor zichzelf moeten nemen. Dus neem op 1 oktober een dag vrij, boek een massage, neem een uitgebreid bad of een heerlijke douche, of doe juist een dag he-le-maal niks. Hands Off My Moment, dus!

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram