Home

‘Compleet’ appartement van 8 m2 in Oud-West is het gesprek van de dag

(Foto’s: Facebook/woningentehuurinamsterdam)

Vergeet de hele Bitcoin-rage, als we écht spreken van een gekte op een markt, dan is het wel die op de Amsterdamse huizenmarkt. Nergens in Nederland zijn de prijzen zo (relatief) hard gestegen, als in de hoofdstad. Dit heeft al geresulteerd in nogal opvallende (lees: kleine) appartementen die voor de hoofdprijs zijn weggegaan. Toch hebben we nog net voor het eind van het jaar het hoogtepunt bereikt in de gekte, met onderstaand ‘mini-appartement’ dat wordt aangeboden in de Facebookgroep ‘Woningen te huur in Amsterdam’.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

We moeten toegeven dat de ruimte van 8 vierkante meter op zich voldoet aan de term ‘mini-appartement’, want alles wat je nodig hebt zit erin. Zo vind je er een douche, wasbak en kookplaatje. Er is ‘voldoende bergruimte’ en een gedeelde wc. ‘Binnen 7 minuten fietsen zit je op het Leidseplein en met 3 minuten lopen ben je in het Vondelpark of in de gezellige Kinkerstraat,’ schrijft de verhuurder.

Kost dat dan?

Voor 550 euro per maand (plus één maand borg) mag jij je de gelukkige eigenaar van dit pareltje in Oud-West noemen. Da’s best een schappelijk prijsje als je even bedenkt dat je er ook een dik dakterras van zes vierkante meter bijkrijgt. Veel comments onder de advertentie suggereren dat de bewoner het best een tentje kan opzetten op het dakterras, want anders blijft er niet heel veel ruimte meer over.

Meer informatie | Facebook

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram