Do Home What to do Amsterdam

Creatieve stadsoase Lofi opent in Amsterdam Sloterdijk

Bron: Lofi

Op 13 juni 2019 opent Lofi de deuren aan de Basisweg. Binnen deze creatieve stadsoase komen muziek en cultuur samen en worden bezoekers geïnspireerd, geprikkeld, verbaasd en vermaakt. Met een eclectische programmering vol livemuziek en laagdrempelige culturele activiteiten, heeft Lofi zowel een stads- als buurtfunctie. “Met dit initiatief hopen we Sloterdijk nog een beetje mooier te maken.”

Artikel gaat hieronder verder

 

Te midden van alle meer gepolijste creatieve concepten in Amsterdam, is Lofi een ode aan de imperfectie. Naadloos passend in het rauwe gebied dat Amsterdam Sloterdijk is, wordt Lofi gekenmerkt door grote deuren, hoge plafonds en rauwe afwerkingen. Buiten ligt een met containers afgeschermde stadstuin met kunstgras, grote picknicktafels en strandbedden. Het verplaatsbare podium, muren met graffiti, de van het ADM-terrein geredde decoratie van Robodock en samenwerkingen met onder meer kunstenaar Hans van Bentem, Bureau Punt, Supernature en Zeezout zorgen voor een unieke sfeer.

Bron: Lofi

Het wekelijkse programma (van donderdag tot en met zondag) is breed en gaat letterlijk van ‘afterwork drinks’ voor de creatieve industrie en buiten paella eten, tot live klassieke droommuziek en zonnige zaterdagmiddagmarkten met live jamsessies. Lofi is voor iedereen toegankelijk, de meeste evenementen zijn gratis. Het thema van het geserveerde voedsel wisselt maandelijks. Hoewel muzikaal elke dag de breedte wordt gezocht – letterlijk van afrobeat naar klassiek of hiphop – is zondag dansdag en is er een strakke muzikale focus op disco en house.

Bron: Lofi

“Lofi streeft naar een bonte mix van achtergronden”, aldus Samuel Taselaar (voorheen MassiveMusic, oprichter Nomads Festival), die samen met onder meer Nelson Yogh Niemel (Slapfunk Records) het creatieve team van Lofi vormt. “Lofi heeft een buurtfunctie voor de mensen wonend in en rondom Nieuw-West. Hier kunnen stellen en families komen om te ontspannen. Maar het is ook een locatie waar mensen de stad kunnen ontvluchten, een plek voor muziekliefhebbers en voor nieuwsgierige ontdekkers van een ontwikkelend en interessant stadsdeel.” 

Bron: Lofi

Meer informatie: Facebook | Instagram

No Comments

    Leave a Reply