Sleep Slider WEReld

De 10 meest stijlvolle hotelkamers ter wereld

Er zijn een aantal essentiële lijstjes die je altijd paraat moet houden op je telefoon of laptop. Bijvoorbeeld de lijst met ‘beste terrassen in Amsterdam‘ voor wanneer de zon plots begint met schijnen. Een lijst met ‘late night snack plekken’ voor die late munchies en natuurlijk een overzicht van de must-eat restaurants in de hoofdstad voor wanneer jij wat hebt goed te maken bij je liefje. Maar wij hebben een mooie toevoeging voor deze essentiële lijsten, namelijk die van prachtige hotelkamers. Want wij weten geen betere manier (lees je mee lieverd?) om even fijn te ontsnappen aan het drukke leven, dan in het verblijven van een prachtige hotelkamer. Deze lijst had best ‘de 1000 mooiste hotelkamers ter wereld’ kunnen heten, maar dan zouden wij nooit meer aan andere leuke hotspots toekomen. Daarom hier de tien meest stijlvolle: (Bron: Designboom)

La Granja – Ibiza

Deze klein, maar fijne plek biedt maar ruimte aan 6 ‘guest houses’ die samen één groot farmhouse vormen. Hier ga je heen om tot rust te komen op het populaire Spaanse eiland, en niet om flink te feesten. Daarvoor kun je trouwens naar het net geopende Sir hotel op Ibiza.

Meer informatie | Designboom

La Granja

(Foto: La Granja)

Satoyama Jujo – Minami-Uonuma (Japan)

Wij kunnen hier wel een heel verhaal houden over hoe tof en rustgevend dit hotel in Japan is (dat is het), maar deze quote van een bezoeker vat het eigenlijk perfect samen:

Escape to the Japanese countryside where exquisite farm-to-table cuisine and a hot spring spa provide a uniquely local original experience.

Meer informatie | Satoyama Jujo

Satoyama Jujo

(Foto: Satoyama Jujo)

SHOP ONZE INSTAGRAM

Klik om jouw favoriete look te shoppen

Hotel Les Roches Rouges – Riviera

“An authentic French Riviera experience straight out of the late 1950s beckons guests to a seaside sanctuary along the Mediterranean.” Yes het is best prijzig aan de Riviera, maar als je dan toch gaat dan kun je net zo goed in het mooiste verblijf dat er is slapen.

Meer informatie | Hotel Les Roches Rouges

Hotel Les Roches Rouges

(Foto: Hotel Les Roches Rouges)

The Drifter Hotel – New Orleans

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit hotel niet gemaakt voor daklozen in New Orleans, Amerika. Het lijkt op het eerste oog op een typisch Amerikaans ‘motel‘ uit de jaren ’50. Maar dit is alleen de buitenkant (en de gelijkvloerse indeling), want vanbinnen is het design, design, design wat de klok slaat.

Meer informatie | The Drifter

The Drifter Hotel

(Foto: The Drifter Hotel)

Kruisherenhotel Maastricht – Maastricht

Het meest bijzondere hotel van Nederland staat niet in Amsterdam of Rotterdam, maar helemaal in het Zuiden van het land. In hartje centrum staat een 15e eeuwse kerk, die nu is getransformeerd tot prachtig hotel. “This renovated 15th-century monastery of the “Crutched Friars” offers a breathtaking synthesis: its veritable Gothic façade encloses a dressed-down modernity.” Love it!

Meer informatie | Kruisherenhotel

Kruisherenhotel Maastricht

(Foto: Kruisherenhotel Maastricht)

The Robey – Chicago

Als je helemaal de trip maakt naar het winderige Chicago, slaap dan alsjeblieft in het iconische Robey gebouw. Het hotel heeft twee van de meest imponerende gebouwen van de stad weten te strikken, compleet met cocktail lounge op het dak en al. Yes, cocktail lounge op het dak. Daar hadden we dit verhaaltje natuurlijk mee moeten beginnen.

Meer informatie | The Robey

The Robey

(Foto: The Robey)

Nobis Hotel – Kopenhagen

Wij hebben een zwak voor de stad Kopenhagen en wij hebben tevens een zwak voor dit prachtig ingerichte hotel middenin het centrum. Als je in het woordenboek ‘Scandinavisch Design’ opzoekt dan staat Nobis daarachter. Wat een parel:

Meer informatie | Nobis

Nobis Hotel Copenhagen

(Foto: Nobis Hotel Copenhagen)

Chez Georges – Rio

“Set between central Rio and its southern beaches, this private villa is a music-maker’s dream-come-true housed in a brilliant work of Brazilian Brutalism.” Ok klinkt fantastisch, maar wat als je nu geen muziek wil maken? Dan is dit alsnog een van de vetste villa’s om in te verblijven, want kijk nou zelf wat een slaapkamer:

Meer informatie | Chez Georges

Chez Georges

(Foto: Chez Georges)

Maison Couturier – Veracruz (Mexico)

En van Rio gaan we door naar Mexicooooo, want daar vind je een resort die zijn gelijke niet kent. Een stukje “Frankrijk” in Mexico. Wat dat precies betekent weten wij niet, maar prachtig is het wel:

Meer informatie | Maison Couturier

Maison Couturier

(Foto: Maison Couturier)

Hôtel de Tourrel – Saint-Rémy-de-Provence (Frankrijk)

Zeg jij Van Gogh, dan zeg jij ook Saint-Rémy-de-Provence. De landschappen hier in landelijk Frankrijk zijn zo ontzettend prachtig, dat het haast zonde is om in je hotelkamer te hangen. Haast, want het is een ander verhaal met het Hôtel de Tourrel.

Meer informatie | Hôtel de Tourrel

Hôtel de Tourrel

(Foto: Hôtel de Tourrel)

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram