amsterdam AMSterdam AMSTERDAM Do Eat Sleep Slider

De 11 beste activiteiten voor deze koude temperaturen

Karaoke

Foto: Shutterstock

De temperaturen beginnen zo langzamerhand te dalen. Als wij naar het weer van de komende week kijken, dan worden wij niet heel vrolijk. De twee cijfers veranderen in één cijfer. En als de temperatuur uit maar één cijfer bestaat, dan weten wij allemaal wat dat betekent: het wordt koud.

Artikel gaat hieronder verder

Dit betekent dus dat wij die heerlijke terrasjes gedag kunnen zwaaien en de binnentuinen van veel restaurants sluiten ook. En wat blijft er dan over als je geen zin hebt om thuis te gaan hangen? Een hoop kunnen wij je vertellen. Want wij doen niks liever dan leuke plekjes voor jullie ontdekken en hebben ook deze weer allemaal opnieuw voor jou op een rijtje gezet. Kan je goed de winter mee door.

Voetjes tegen de open haard

Ja, het wordt echt koud, maar dat heerlijk ijskoude biertje, daar zeg jij natuurlijk geen nee tegen. Dus hoe combineer je dat dan? Zo een bruin café kan altijd, maar maak het jezelf lekker comfortabel en kies een van deze plekken uit. Dubbel warm kan natuurlijk ook. Zo een warme chocolademelk met slagroom en je voetjes tegen de open haard kinkt ook totaal niet verkeerd.

Open haard

Foto: Shutterstock

Het Amsterdamse Winterparadijs

Goed, je moet nog wel even een maandje wachten voordat de deuren opengaan van dit winterse paradijsje. Maar dit betekent niet dat wij jullie niet alvast warm kunnen maken met dit evenement. Denk aan een gigantische schaatsbaan, sneeuwballengevechten en er zal vast ook wel een plek zijn waar ze glühwein verkopen.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Foto: Het Amsterdamse Winterparadijs

Een biertje nooit genoeg bij Café Helst

Nergens is één biertje ooit genoeg. Een eerste proeft altijd naar meer, of veel meer. Maar als er zo gigantisch veel keuze is als bij Café Helst en het allemaal mega aantrekkelijk klinkt, dan blijf je nog wel even hangen. En wat ook fijn is: van alcohol krijg je het toch wel warm.

Keihard swipen tot je een ons weegt

Tinderen. Tijdens kantooruren op de wc. Nog even een halfuurtje swipen in bed, voordat je gaat slapen. In de trein. Nu het koud wordt, ken je het wel. Dan plaats jij jouw koude voetjes het allerliefst tegen die mannelijke (of vrouwelijke) benen die naast jou in bed liggen. Maar, dan moeten die er wel zijn. Swipen dus. En om daarna indruk te maken op de date, dan neem je ze toch mee naar een van deze plekken.

(Foto: Rectec)

Wining and no dining

Ben je niet zo van het bier en sla je zo een biercafé liever over? No worries, we’ve got you covered. En omdat er niet echte wijn cafés bestaan, hebben wij er gewoon meer voor je op een rijtje gezet. Zodat jijzelf de keuze kunt maken waar je naartoe wil gaan.

Wijn

Foto: Shutterstock

Popcorn bij?

En nu het dan toch koud wordt, doen wij niks liever dan de hele dag goede films kijken. Want in de zomer naar de bioscoop, dat is toch een beetje zonde van die twaalf dagen dat het een keer lekker weer is in Nederland. En tijdens deze koude dagen is er een aanbod waar je u tegen zegt. Ben je de Pathé inmiddels een beetje beu? Wat dacht je dan van één van deze bioscopen in Amsterdam?

Bioscoop

Foto: Shutterstock

Musea saai? Echt niet!

Wie ooit zei dat musea saai zijn, die heeft het flink, maar dan ook flink mis. Waarom je nog een keer naar het Rijksmuseum moet gaan? De Nachtwacht is na een keer zien nog steeds hetzelfde en verandert niet. Dat klopt. Maar wat is er vetter dan een escape room spelen in een van de bekendste, misschien wel de bekendste, musea van Nederland?

Avontuurlijk in de klimhal

Op avontuur, dat kan prima in Amsterdam. Je hoeft de bossen niet in te gaan om de echte avonturier in je naar boven te halen. Dat doe je gewoon bij een van deze klimhallen.

Klimhal

Bloed, zweet en opgefokte stembanden

Dit is misschien wel onze lievelingsactiviteit. Skip misschien. Wij zijn er zeker van. Ons laatste teamuitje was dan ook een gi-gan-tisch succes met dank aan Duke of Tokyo. En dankzij Scatman (want probeer die maar eens mee te zingen). Een ding is zeker: van al het actieve gespring en zang staat het zweet op jouw voorhoofd. Kou, wat is dat?

Duke of Tokyo

(Foto: Duke of Tokyo)

Een staycation in eigen land

Als je niet echt behoefte hebt in een activiteit, maar liever een dagje in bed blijft liggen, we get it. Maar een week in je eigen bed? Saai. Soms verdien je gewoon een kleine vakantie. Geen geld voor een vliegticket? Een staycation in eigen land is leuker dan je denkt. Zo deden wij een tijdje geleden de Grote Amsterdamse Hotel Tour en sindsdien plannen wij dit maandelijks in.

Hotel Arena

De beste pizza-zoektocht

Dat er verdomd veel pizzeria’s in Amsterdam zijn, is bekend. En wij hebben er 11 voor jullie op een rijtje gezet, want aan pizza nooit genoeg. Maar welke is nou echt het lekkerst? Ga ze alle 11 langs en je komt zo je herfst wel door. Met een paar extra kilo’s.

Pizza

Foto: Shutterstock

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram