Hotspots Slider Where to sleep Wereld World

De 5 meest bijzondere hotels op rij om het noorderlicht vanuit te checken

Northern Lights

(Foto via Shutterstock)

Aangezien je niet iedere dag het noorderlicht gaat zien, kun je er maar beter voor zorgen dat je verblijfplaats piekfijn in orde is. Om het unieke natuurfenomeen te aanschouwen moet je uiteraard – joh – naar een plek waar het te zien is, maar dan kun je er net zo goed een speciale trip van maken. Daarom hebben wij 5 plekken op rij gezet waar je kunt overnachten én waar het noorderlicht te zien is. Een win-win die alleen maar fijne herinneringen gaat opleveren.

Kakslauttanen in Finland

We hebben al eerder over dit te gekke hotel geschreven in Finland en daarom mag deze locatie zeker niet ontbreken in deze lijst. Het resort ligt ‘helemaal’ in Finland, maar wanneer je er bent slaap je wel in doorzichtige iglo’s. Yes, dat lees jij goed, doorzichtige iglo’s:

The Arctic TreeHouse hotel in Zweden

Ook over deze plek hebben we weleens eerder geschreven hier op het blog, maar da’s logisch. Je slaapt hier middenin een prachtig Zweeds bos, met boven je een sterrenhemel van heb ik jou daar en in de achtertuin het noorderlicht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

There is something magical about the arctic winter. Photo by @itscamilleco

Een bericht gedeeld door Arctic TreeHouse Hotel (@arctictreehousehotel) op

Manshausen Island Resort in Noorwegen

Van de Zweedse bossen trekken we naar de kust van Noorwegen. Hier vind je het Manhausen Island Resort, dat in onze ogen keihard ‘romantiek’ schreeuwt. Je hebt hier last van helemaal niemand, behalve misschien dat verrekte noorderlicht voor je snufferd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

One of the best places in the world to see northern lights is northern of Norway. / by Marin Rakic #northernlights #northernnorway #manshausen

Een bericht gedeeld door Børge Ousland (@manshausen_island) op

Fogo Island Inn in Canada

Wil jij om de een of andere gekke reden liever niet het noorderlicht bekijken in Scandinavië? Dan kun je ook naar Canada! Bij het Fogo Island Inn kun je vanuit een te gek ontworpen cabin in the middle of nowhere genieten van het mooiste licht op aarde:

5 Million Star Hotel in IJsland

Er ontbreekt nog een prachtland in dit rijtje: Finland! Daar vind je het ‘5 Million Star Hotel’. Gelukkig slaat dit niet op de prijs, maar wel op het fantastische uitzicht op de sterrenhemel. Je hebt hier precies nul lichtvervuiling, waardoor je een prachtig helder uitzicht hebt:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nature is luxury #iceland #northernlights Photo: @alexfromiceland

Een bericht gedeeld door The 5 Million Star Hotel (@bubbleiceland) op

No Comments

    Leave a Reply