Entertainment Films

De 8 beste films op Netflix die gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal

Netflix Spotlight

(Photo via Netflix)

Iedereen die weleens een film heeft gezien weet dat een goede verhaallijn redelijk essentieel is voor een prettige kijkervaring. Echter, een goede verhaallijn die óók nog eens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal is helemaal goed voor de kijkers. Aangezien Netflix zo’n gigantisch aanbod heeft, leek het ons een goed moment om de beste ‘op een waargebeurd verhaal’ films te verzamelen. Een fijne manier om wat feitjes tot je te nemen: heerlijk op de bank met popcorn!

First They Killed My Father

Deze heftige film (geregisseerd door Angelina Jolie) vertelt het verhaal van Loung Ung, dat het leven laat zien onder het dodelijke regime van de Rode Khmer.

Dallas Buyers Club

Deze Oscar-winnende film is vooral bekend door de fenomenale rol van Matthew McConaughey, maar misschien nog indrukwekkender is het verhaal erachter. Real-life cowboy Ron Woodroof heeft er echt voor gezorgd dat de AIDS-epidemie in de jaren ‘80 is aangepakt en dat laat deze film prachtig zien.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

12 Years a Slave

Wederom een Oscar-winnende film (en terecht), dat het verhaal vertelt van een vrije man die verkocht wordt als slaaf. Pas na – je raadt het al – 12 jaar wordt hij ‘vrij gemaakt’ door niemand minder dan Brad Pitt.

The Theory of Everything

Dit jaar hebben we een van de bekendste wetenschappers ooit verloren: Stephen Hawking. Geen idee wat deze man allemaal gedaan heeft in zijn leven? Kijk The Theory of Everything en je weet direct waarom het zo’n held is.

Spotlight

Hoewel (seks)schandalen in de Katholieke kerk redelijk normaal zijn in de media vandaag de dag, was dit een ander verhaal in 2001. Spotlight vertelt het bijzondere verhaal van een aantal dappere journalisten (Boston Globe), die hun hele leven op het spel zetten om een wereldwijd seksschandaal in de Katholieke kerk aan te tonen.

The Imitation Game

Denk jij dat tanks en geweren de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen? Think again, want The Imitation Game laat zien dat het allemaal om hacken ging.

To The Bone

Deze film heeft ongeveer evenveel kritiek, als lof gekregen. Kritiek omdat het volgens sommigen mensen anorexia zou verheerlijken, lof omdat het waanzinnig knap gedaan is en ook de ‘menselijke’ kant laat zien van deze onderbelichte aandoening.

Barry

Tijdens je studietijd word je als mens behoorlijk gevormd, dat geldt zelfs voor de (oud) president van Amerika: Barack Obama. Barry laat Obama’s studententijd zien, waar je hem ziet omgaan met racisme, armoede en vooral heel veel uitdagingen.

 

SHOP ONZE INSTAGRAM

Klik om jouw favoriete look te shoppen

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram