Do Slider What to do Amsterdam

De absolute must haves voor de snikhete zomerdagen

Vondelpark Zon

(Foto: Shutterstock)

De zomer in Nederland staat erom bekend er gewoon opeens te zijn. Ja wij weten best dat je in de kalender (lees: Google) kunt kijken wanneer het volgens de meteorologen zomer is, maar wij hebben het natuurlijk over de eerste zonnestralen. Dat ‘zomergevoel’ kan dus ook bijvoorbeeld het eerste weekend van april langskomen en dan kun je maar beter voorbereid zijn. Wij hebben een kleine zwak ontwikkeld voor de Lidl, want iedere zomer weten zij ons weer te verbazen met de meest toffe gadgets. Of dit nu een jacuzzi is, een buikspiertrainer voor het summer body of spotgoedkope prijswinnende champagne (alle drie ook goed te combineren). De zomer is nu nog niet eens officieel begonnen, of de Lidl heeft alweer de volgende topper klaarstaan: een complete lijn betaalbare – en knettergoede – zonnebrand. Op het eerste oog misschien niet zo’n sexy item als bijvoorbeeld de jacuzzi of de flessen champagne, maar daar denken wij anders over.

Betaalbaar en goed smeren met de Cien Sun-lijn van Lidl

Het komt iedere zonvakantie wel voor dat je vergeet de zonnebrand te pakken in je koffer, of je gretige reisgenoot maakt de fles binnen no time op. Dan komt het moment dat je bij de lokale drogisterij komt en je jezelf helemaal de rambam schrikt vanwege de prijzen. Of dit nu bij de drogisterij in Porto is of in Amsterdam-West, de prijzen van zonnebrand lijken haast gebaseerd op de goudprijs. Bij de Lidl doen ze het allemaal even anders, want daar kost de duurste fles (zonnemelk SPF 50 / 250 ml / €5,99) in de collectie nog geen 6 euro. Dat is voor ons supergoed nieuws, want met de melkflessen die wij pas tonen op het strand gaan er flessen per week doorheen.

En het mooiste? Als je de ingrediëntenlijst naast de duurdere zonnebrand flessen legt, is er haast geen verschil te zien. Er is misschien wat meer bezuinigd door de Lidl op de look en feel van de fles, maar eerlijk gezegd gaan wij daar juist wel lekker op. De fles voelt en ziet er heerlijk nostalgisch uit, waardoor wij direct zin hebben in de zon. Als je daarnaast een rondje Google doet, dan zie je dat het geen fluit uitmaakt als het gaat om beschermende kwaliteiten of je nu de inhoud van een peperdure fles of goedkope fles op je lijf smeert. Maar wij vinden deze collectie niet alleen fijn vanwege het zachte prijsje en de retro look, ook zitten er echt een paar toppers tussen.

After sun

de tijd dat je moeder een schaal komkommers op je verbrande torso uitstort zijn voorbij, nu moet je het zelf doen. En omdat je komkommer beter in een vers gemaakte tzatziki kunt doen, raden wij het aan om voor de aftersun van Cien te gaan. Deze is niet alleen fijn voor wanneer je toch een beetje verbrand bent, ook heeft je huid überhaupt verzorging nodig wanneer jij een dagje goed ingesmeerd van de zon hebt genoten. Wij hebben deze geprobeerd, en bij aanbrengen voelt je huid als een cactus in de woestijn die na dagen weer water krijgt. Het werkt verfrissend als een malle en het lijkt haast alsof je net uit de douche komt. Omdat wij de huid hebben van een kreeft, hebben wij maar liefst twee favoriete aftersun’s in de collectie, die met aloë vera en de after sun lotion met daarin ‘tan prolonging’. Dit laatste zorgt ervoor dat je dat opgebouwde kleurtje iets langer volhoudt. Beide lotions voelen totaal niet vet aan en dat is misschien wel het grootste pluspunt. Dikke aanrader voor iedereen die er niet wil uitzien als een rozijntje!

Sporten in de zon = ook smeren

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wanneer de zon vaker begint te schijnen, krijgen wij ook meer zin om buiten te sporten. Even snel een rondje rennen na werk in Westerpark of meedoen aan een van de honderden buiten sportklasjes in de stad. Maar ook nu moet er gesmeerd worden en ook daar heeft de Cien Sun-lijn van de Lidl aan gedacht. Misschien wel ons meest favoriete item is het schattige ‘sport’ zonnebrand flesje. Deze is lekker klein (50 ml, is ook in grotere versie beschikbaar), waardoor je hem standaard in je (sport)tas kunt laten. De spray trekt waanzinnig snel in en vlekt helemaal niet, ideaal dus wanneer jij van plan bent flink te gaan zweten.

Klein en krachtig: doei rimpels

Dan de laatste die wij willen uitlichten: de anti-ageing zonnebrand in de lijn. Deze is speciaal ontwikkeld voor je gezicht (en nek) en het zorgt er nog beter voor dat je de boel niet laat uitdrogen of verouderen. De tube is net als de hierboven genoemde sport versie ook heerlijk klein, waardoor je er altijd eentje standaard in je tas kunt doen. Ha, met deze prijs (€3,99) kun je er eentje in iedere tas doen.

Pak ook vooral die ‘verborgen’ plekjes aan

Zodra de zon (dit weekend al volgens Google) begint te schijnen kun je hier in Amsterdam het best direct onze lijst met ‘goed verborgen terrassen’ erbij pakken. Van die plekken weet je dat er altijd een plekje is om een ijskoud glas lekkers te drinken. Maar ook bij dit soort tripjes moet je niet vergeten te smeren, want de zon maakt geen onderscheid of jij nu op het strand ligt de bakken of op een terras in Amsterdam-Oost. Lidl geeft zelf al heel aardig aan wat de meest vergeten plekjes zijn van het lichaam en da’s super herkenbaar.

Laat die eerste zonnestralen maar komen, want met deze uitgebreide collectie weet je zeker dat het qua veiligheid wel snor zit!

Alle Cien Sun zonnebrand en after sun lotions zijn vanaf nu verkrijgbaar in de winkels van de Lidl.

Lidl

No Comments

    Leave a Reply