Cars & Bikes Slider

De Alfa Romeo Stelvio Q met 510 PK rijden is nu al ons leukste rit van het jaar

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

(Foto’s: Colourful Rebel)

Het is niet eerder voorgekomen bij een van de vele auto’s die wij gereden hebben (het zijn er een hoop) voor ons online magazine, dat wij daarna met een mond vol tanden zaten. Met de Stelvio Quadrifoglio van Alfa Romeo is dit wel het geval. Waarom? Omdat dit beest 510 (!) PK onder de motorkap heeft en in 3,8 seconden de 100 kilometer per uur aantikt. Of eigenlijk kunnen wij hier beter ‘whaaaaaaaaaa !!*&^!@& holy shit*’ neerzetten. Dat vat namelijk het gevoel wat je in dit sexy monster krijgt wat beter samen. Wij reden al eerder met de allereerst SUV van Alfa Romeo en hoewel wij toen al zwaar onder de indruk waren, blaast deze Q-uitvoering je echt omver.

‘Q’ staat voor helemaal Qraaaazy

Even een korte introductie van het ‘Q-label’ van Alfa Romeo. Wanneer Alfa Romeo een nieuw model auto uitbrengt, verschijnt deze ook in een Quadrifoglio-uitvoering. Oftewel een dikke vette sportuitvoering. Niet te verwarren trouwens met een ‘sport line’ wat veel merken voeren, nee dit is echt een andere auto.

“Het Quadrifoglio-embleem siert de racewagens van Alfa Romeo sinds 1923. In dat jaar schilderde Ugo Sivocci een klavertje vier als geluksbrenger op zijn Alfa Romeo voordat hij van start ging in de legendarische Targa Florio-wegrace op Sicilië. Hij won prompt en sindsdien staat het Quadrifoglio Verde symbool voor Alfa Romeo’s onbegrensde passie voor de autosport. Alle sportieve topmodellen uit de rijke historie van het merk zijn ermee getooid en nu is er ook de Stelvio Quadrifoglio.” (Bron quote: Alfa Romeo)

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

Als jij een beetje bekend bent met het Italiaanse merk, dan weet je dat een reguliere uitvoering al behoorlijk sportief is, dus laat staan wanneer deze in een ultieme sportversie wordt geleverd. Dan mag jij je als merk dus je SUV de een na snelste (die van Lamborghini heeft roet in het eten gegooid) SUV ter wereld noemen. Niet gek voor een eerste poging op deze overbevolkte markt. Een belachelijk snelle SUV, wat moet je daar nu mee? Nou, heerlijk touren, zelfs op een grauwe dag in Amsterdam. Dat grauwe past misschien zelfs wel goed bij de Q en dan vooral in deze opvallende kleur. Niets is namelijk normaal aan deze auto. Zelfs wanneer de hemel een grote grijze massa is en het weekend als een aaneengesloten Blue Monday voelt, pakt deze auto waar hij ook komt de spotlight:

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Gevaarlijk leuk

Om maar even met de zure deur in huis te vallen: het prijskaartje van (de versie die wij reden) de Q is 130.000 euro. De kans dat wij deze auto binnen nu en korte tijd – kunnen – kopen is klein. Maar allejezus, wat krijg je een hoop waar voor dit geld zeg. Wij schreven al eens eerder dat wij een zwak hebben voor alles wat uit de Alfa fabriek komt rollen, wat wij nog het best kunnen samenvatten als ‘sexy met spierballen’. Dat doen ze met een piepkleine Mito, met een Giulia en dat doen ze goddank ook met een Stelvio. De allereerste SUV die de Italianen hebben gemaakt. Toch is deze absurd leuke Q een ander verhaal. Met dat prijskaartje en de inhoud van de motor heb je het idee dat je een supersuv aan het rijden bent.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Jekyll en Hyde

Wat wij tof vinden aan deze Q is dat je er ook best heerlijk mee kunt cruisen door het land, waarbij je amper door hebt dat je 120 kilometer per uur over de snelweg zoeft. De hoge kwaliteit Kardon speakers verbergen het laatste restje geluid en de stoelverwarming is je billen al ruim een halfuur aan het verwarmen. Dit is een auto waarmee je zonder enige rugpijn naar Zuid-Italië rijdt, waarbij het bij aankomst voelt alsof je net de ring A10 hebt verlaten. Maar dan: dan trap je (zelfs in rijmodus Eco) dat pedaal even in tot de vloer. Voel je de pijlsnelle automaat terugschakelen alsof je op Neurenberg zit en drukken die 510 paardenkrachten je letterlijk in de stoel. BROAAAAP. En weg is de Q, zelfs als je al op hoge snelheid rijdt.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Je bent dus eigenlijk aan het toeren met een mega luxe ‘supercar’, die uit het niets met de weekboodchappen achterin een monster onder de motorkap onthult. Die combi, van luxe met extreem vermogen vinden wij ontzettend mooi en goed gelukt. Wij herhalen nogmaals, met de Q (een vrij zware SUV) zit je binnen de 3,8 seconden op de honderd. Drie komma zes seconden. Je zou gemakkelijk bij het stoplicht de gemiddelde Porsche die naast je staat kunnen uitdagen en het nog winnen ook.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Minpunten!?!

Het design, de afwerking binnen, die vier sexy uitlaten, de nog sexier kont (wij mogen het zeggen), de racemodus, die belachelijk comfortabele stoelen (ook achter), het racestuur, de enorme kofferbak, de ronkende motor bij het indrukken van het gaspedaal en ga zo maar door. Wij zijn een beetje op de Q. Kunnen wij dan nog minpunten zien door deze duidelijk bevoordeelde roze bril? Nee. Zelfs niet toen wij de enorme tank moesten vullen bij het inleveren van de auto en heel even pijn in onze portemonnee voelden.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Deze wagen doet niet aan Eco of elektrisch, deze wagen zal de geschiedenis ingaan als een auto met het ultieme rijgevoel. Een ronkende motor, een acceleratie van straaljager niveau, maar ook eentje waarmee je op je dooie gemak even 1200 kilometer door Europa tourt. In dit laatste geval zouden wij wel even in de groene stand rijden, dat scheelt je toch een paar tientjes bij de pomp. Haha, grapje natuurlijk. Gas erop!

De keuze wordt makkelijk gemaakt

Win jij binnenkort de staatsloterij of heb je al geld (en toevallig ook smaak)? Dan raden wij je aan om precies deze Stelvio Q te kopen die wij hebben gereden. Dat kost je 130.000 euro, maar dan krijg je wel nog wat meer extra’s. Voor de motor hoef je het trouwens niet te doen, want die komt er in een smaakje: 510 pk 2,9-liter V6 bi-turbomotor. Dat vinden wij ook mooi van Alfa Romeo, je kunt dan wel een paar extra opties nemen, maar in principe is elke Q die uit de fabriek rolt al helemaal perfect en klaar om iedere rit een high performance neer te zetten.

Meer informatie | Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram