Food & Health Home

De app Soosee is de meest briljante uitvinding voor mensen met een voedselallergie

Soms zijn er van die uitvindingen dat je denkt; waarom heeft niemand daar ooit eerder aan gedacht? Zoals de app Soosee, het idee achter de app is simpel, maar oh zo briljant. Of je nou allergisch bent voor noten, lactose intolerant bent of er zelf voor kiest om veganistisch te eten, met Soosee is het eindeloos zoeken naar ingrediënten op verpakkingen voorbij.

Het werkt zo; je scant een product in de supermarkt met de camera van je telefoon en de app zoekt in de ingrediëntenlijst naar ingrediënten waar je allergisch voor bent of die je niet wil eten. Deze licht hij dan voor je uit en zo weet je binnen een paar seconden of je het product wel of niet in je winkelwagentje kan gooien. It’s really that easy. Soosee maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van tekstherkenning en Augmented Reality om woorden te herkennen en uit te lichten. De app wijst je overigens niet alleen op ingrediënten waar je allergisch voor bent, maar ook op bijvoorbeeld dierlijke E-nummers of palmolie. Je kan zelf kiezen welke ingrediënten je wilt dat Soosee uitlicht en je kan ook groepen maken wat weer super handig is als je een gezin hebt waarbij het ene kind allergisch is voor noten en het andere kind lactose intolerant is.

Voorbeeld van afbeelding

Niet alleen handig als je een allergie hebt dus, maar ook als je bewuster wil eten, veganistisch eet of als je op vakantie bent in het buitenland en geen idee hebt wat er in godsnaam op de verpakking staat (herkenbaaaar). Het is in Nederland al een hele opgave om te achterhalen welke ingrediënten er in producten zitten, laat staan in het buitenland. Om vakantiegangers te helpen is de woordenlijst waar de app gebruik van maakt inmiddels vertaald in meer dan 12 verschillende talen, van Frans tot Portugees en van Fins tot Turks. Vet handig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Launching in the Netherlands very soon..!😃🍊Submit your email address on our website to get notified!

Een bericht gedeeld door Soosee (@sooseeapp) op

Jordi Bruin, bedenker en ontwikkelaar van de app, kwam op het idee omdat ook hij zich regelmatig door een ingrediëntendoolhof moest wurmen. “Als ik boodschappen doe voor een vriendin met een allergie voor citrusvruchten, dan blijft het een uitdaging om vat te krijgen op de eindeloze rits aan ingrediënten. Dat moet makkelijker kunnen, dacht ik.”

Hij vervolgt: “Het idee voor de app speelde zodoende al een tijd door mijn hoofd en toen ik aan het begin van de coronaperiode thuis kwam te zitten besloot ik om mijn tijd nuttig te gebruiken en door te pakken. Samen met meer dan 2.500 testers heb ik de afgelopen maanden aan Soosee gewerkt, en dankzij hun hulp is de app gefinetuned en inmiddels al voor meer dan 12 verschillende talen beschikbaar.”

En we hebben goed nieuws, de app Soosee is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store. Vanaf juli zal de app ook voor Android gebruikers te downloaden zijn. Go check it out!

Check hier de website voor meer informatie over de app.

No Comments

    Leave a Reply