Films

De beste films met Leonardo DiCaprio op een rijtje

leonardo

Bron: Andrea Raffin / Shutterstock 

We hebben al opgevangen dat Leonardo DiCaprio dit jaar zijn grote comeback maakt in Tarantino’s ‘Once upon a time in Hollywood’. Maar liefst vier jaar na het giga succes van ‘The Revenant’. Daarvoor kreeg hij een Oscar voor beste acteur, en terecht! Sinds Leo’s tienerjaren heeft deze man bakken vol talent en bovendien zet hij zich zwaar in voor het milieu (nog maar te zwijgen over hoe knap hij is). Er is natuurlijk een eindeloze selectie aan ge-wel-dige films en series waar DiCaprio in speelt, maar voor jullie hebben we een paar toppers geselecteerd, er zijn er natuurlijk nog talloze anderen.

Artikel gaat hieronder verder

Catch Me If You Can

In dit drama uit het jaar 2002 spelen de twee topacteurs Tom Hanks en Leonardo DiCaprio een kat en muis spelletje. De veelgeprezen film is geïnspireerd op het leven van Frank Abagnale Junior, die vóór zijn 19e verjaardag miljoenen dollars had opgelicht door cheques te vervalsen, onder het mom van artsen, leraren en piloten.

Revolutionary Road

11 jaar na Titanic, Leonardo DiCaprio en Kate Winslet herenigd op het scherm in Revolutionary Road, door de Britse regisseur Sam Mendes. Winslet ontving de Golden Globe voor Beste Actrice na haar optreden als huisvrouw uit de jaren vijftig die droomt van een spannender leven ergens anders. Naarmate haar relatie met haar echtgenoot (DiCaprio) uitgelegd wordt, wordt het steeds duidelijker wat een meesterwerk deze filmische creatie is.

Inception

In Christopher Nolan’s Inception, dat nog steeds een van de meest besproken films van het internet is. Dom Cobb die het hoofdpersonage vormt is een ‘extractor’, iemand die bedrijfsgeheimen en ideeën steelt uit de gedachten van anderen terwijl zij al dromende in slaap zijn.

Django Unchained

Django, een voormalige slaaf (Jamie Foxx) wordt bevrijd door Dr. King Schultz (Christopher Waltz, Beste Mannelijke Bijrol), vraagt hem om zijn vrouw te helpen bevrijden uit het bezit van de sadistische slaveneigenaar Calvin Candie , gespeeld door een angstaanjagende en briljante Leonardo DiCaprio. Volledig ondergedompeld in zijn karakter, wankelde de acteur niet in zijn hijgende monoloog.

Before the Flood

Het is niet de acteur die we in deze documentaire zien, maar de man himself; een fervente milieu-activist die in 1998 de Leonardo DiCaprio Foundation oprichtte, die werkt om de planeet te beschermen en dierenwelzijn te bevorderen. Before the flood volgt de reizen van DiCaprio over de hele wereld, van Groenland, naar de altijd verdwijnende regenwouden van Sumatra en onderzoekt de verwoestende invloed van mensen op de planeet.

Shutter Island

In 1954 reizen de Amerikaanse Edward “Teddy” Daniels en zijn nieuwe partner Chuck Aule naar het Ashecliffe Hospital voor de crimineel gestoorden op Shutter Island in de haven van Boston. Ze onderzoeken de verdwijning van Rachel Solando, die gevangen zat omdat ze haar drie kinderen verdronk.

The Departed

Twee net afgestudeerde officieren van de Massachusetts State Police Academy volgen de andere kant van de wet: Billy Costigan krijgt de opdracht om undercover te werken met de Ierse gangster Frank Costello om bewijsmateriaal te krijgen om hem te arresteren. Zijn ware identiteit is alleen bekend bij zijn bazen Dignam en Oliver Queenan.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram