Documentaires Entertainment Slider

De beste muziek documentaires vind je op Netflix

Michael Jackson

Foto: Universal Studios

Je weet pas echt dat je het gemaakt hebt, als er een documentaire over je wordt gemaakt. Voor velen is het een droom, voor weinig werd het werkelijkheid. En sommige van hen hebben dit zelfs nooit kunnen meemaken. Wij doken deze documentaire-wereld in op (het zal ook eens niet) onze favoriete streamingsdienst en kregen een aardige lijst met documentaires te zien. En wij kiezen de beste voor jou uit. Is weer eens wat anders dan die slechte Nederlandse film.

Michael Jackson: The Life of An Icon

Als wij een artikel maken over documentaires, dan is het vanzelfsprekend dat deze man bovenaan het lijstje staat. Michael Jackson, de man die wij allemaal kennen. In deze documentaire brengt David Gest, een goede vriend van Michael, de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van hem samen. Dit door middel van nooit eerder vertoonde uiteenzettingen van een belangrijke groep mensen uit Michael zijn vriendenkring. Ook geeft deze documentaire antwoord op veel gestelde en niet beantwoorde vragen.

Artikel gaat hieronder verder

Avicii: True Stories

Dit jonge talent verloren wij dit jaar in april. En als je naar deze documentaire kijkt, vraag je je af waarom de alarmbellen niet al veel eerder zijn gaan rinkelen. Hij vertelt hier over zijn succes en waarom hij onverwacht stopte met toeren. Elke stap van zijn leven werd vastgelegd.

 

Hip-Hop Evolution

Deze documentaire gaat niet over één persoon, maar de focus wordt gelegd op de grondleggers van de hiphop. Deze zijn allemaal aan het woord. In deze documentaire brengen zij jou door de geschiedenis van hip-hop. Van de oorspronkelijke jaren zeventig in de Bronx, tot ‘gangsta rap’ van de jaren tachtig en het moderne wat er nu wordt geproduceerd.

 

Quincy

Of je kent hem, of je kent hem niet (al ken je hem stiekem toch wel, als wij je straks vertellen wie het is). Quincy Jones is een componist, dirigent, bestsellerauteur, mutli-mediaondernemer en producer. Van Michael Jackson tot Oprah Winfrey, hij heeft ze allemaal begeleid.

 

Backstreet Boys: Show ‘em What You’re Made Of

Nu de boys hebben aangekondigd dat zij weer gaan toeren, gaan we heel even terug in de tijd. Van 1999 tot 2002 waren de Backstreet Boys de meest succesvolle boyband ter wereld. Maar hoe ineens hun succes opkwam, zo snel ging het ook weer ten onder. Hoe leven zij als volwassen mannen in een boyband.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram