Entertainment Series Slider

De beste Scandinavische thrillers op Netflix

The Bridge

Foto: BBC

Een nieuw jaar, dus ook weer heel wat nieuwe opties om te gaan #bingen. Het afgelopen jaar had een paar historische Netflix momenten. Zo genoten wij allemaal van het tweede seizoen van La Casa de Papel, maar ook van de andere Spaanstalige serie Elite. Alles wat met Kerst te maken heeft, was natuurlijk ook een succes. En wat we ook echt niet mogen vergeten is dat aan het einde van het jaar 2018 Bird Box online kwam, misschien wel het grootste succes van 2018.

Maar dat was niet het enige, wij hadden nog een heel lijstje met onze favorieten, die wij met liefde nog een keer met jullie delen:

  • Nooit meer slapen met de spannendste thrillers beschikbaar
  • Het is uitpakken in de december maand bij Netflix: alle nieuwe titels op rij
  • Dit zijn de mooiste films en series van 2018
  • Op zoek naar good vibes? Pak de tissues dan maar, want Dogs laat mensen wereldwijd huilen
  • De 11 beste Netflix series om je geen moment te vervelen
  • Vergeet alle Spaanse Netflix series: de Italiaanse Baby is het enige wat je nu moet kijken
  • Halloween is nog niet voorbij met deze horror series op Netflix
  • Netflix supertip | Bodyguard is dé puntje-van-je-stoel hitserie van het jaar
Artikel gaat hieronder verder

Nu we dit inmiddels allemaal hebben gekeken, wordt het weer tijd voor iets nieuws. En nu wij zo goed als uitgekaterd zijn van het nieuwe jaar (ja, nu pas) en aardig wat dagen in ons bed hebben besteedt wanneer dat kon, hebben wij gezocht wat we nu weer konden gaan bingen. En wat bleek? Dat was nog best wel veel. Alleen niet in het Engels of Nederlands. Wij hebben ons favoriete genre in een andere taal gevonden. En zo hebben wij een lijstje met de beste Scandinavische trailers klaarstaan.

The Bridge

De Deens-Zweedse serie The Bridge staat bij ons op nummer één van beste Scandinavische trailer. Op de Sontbrug die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt, wordt een doormidden gezaagd lijk gevonden. Omdat dit lichaam precies op de grens ligt, moeten de Deense en Zweedse rechercheteams nauw samenwerken. De moord heeft sociale en politieke motieven, maar dat is niet het enige wat de moordenaar wil bereiken.

 

Trapped

In een afgelegen kustplaats in IJsland vindt een visser een lichaam zonder armen, benen en hoofd in het water. De politie besluit de ferry die net aanlegt te onderzoeken op moord. Als op dat moment er ook nog een heftige sneeuwstorm plaatsvindt, kan niemand het dorp meer verlaten. En dus ook niet de moordenaar. Wat de politie meer kans geeft om de moordenaar te vinden.

Bordertown / Sorjonen

Een getalenteerde rechercheur besluit om in een ander dorpje te gaan werken, om zo meer tijd met zijn familie te kunnen spenderen. Als hij hier eenmaal is krijgt hij te maken met een aantal bizarre moorden. Hij wordt ook wel de Finse Sherlock Holmes genoemd.

 

Midnight Sun

In Noord-Zweden wordt een Franse burger bruut vermoord, waardoor de Franse politieagente Kahina Zadi hier naartoe moet reizen om dit te onderzoeken. Tijdens haar onderzoek worden er echter nog meer bijzondere moorden gepleegd. En dit heeft alles te maken met het tien jaar oude geheim wat de stad met zich meedraagt.

 

Case

In deze serie volgen wij een advocaat die zijn leven heeft verwoest door alcoholgebruik en roekeloosheid. Uiteindelijk weet hij een nieuw doel in zijn leven te vinden: hij focust zich op de schijnbare zelfmoord van een tiener.

No Comments

    Leave a Reply