Entertainment Films Series Slider

De beste series en films van Netflix in december

Dogs of Berlin

Foto: Netflix

We tellen af. Nog 26 dagen tot het weer Kerst is. Nog 6 dagen tot de beste Sint de zak voor jouw deur plaatst vol cadeaus. Over een maand tellen we tien seconden (of voor de spontanen onder ons een hele minuut) af tot wij het nieuwe jaar in knallen. Maar voordat het allemaal zover is, tellen wij eerst af tot het überhaupt de maand is waarin al deze feestelijke evenementen plaatsvinden. Want in de maand december zijn er natuurlijk ook weer een paar nieuwe releases die op jou staan te wachten. Nieuwe releases? Waar dan? Op onze favoriete streamingsdienst Netflix natuurlijk.

Artikel gaat hieronder verder

Netflix wil blijkbaar het jaar ook afsluiten met een gigantische knaller, want deze lijst is er eentje waar je u tegen zegt. Met 40 nieuwe releases en 7 momenteel lopende series waar wekelijkse afleveringen van online komen kunnen we wel zeggen dat ze groot uitpakken. En laat het in december nou net koud worden, waardoor we een excuus hebben om de hele dag binnen te blijven zitten en, juist ja, te #bingen. En wat je dan volgens ons écht moet bingen? Het volgende:

The School of Rock (1 december)

Een gouwe ouwe, want alweer vijftien jaar geleden kwam deze feel good film uit. In deze film speelt de bekende Jack Black een gitarist genaamd Dewey Finn. Hij droomt er al zijn hele leven van om de rockwedstrijd Battle of the Bands te winnen. Helaas wordt hij door zijn vrienden uit hun rockband gegooid. Dewey heeft nergens meer zin in en blijft depressief thuis. Als op een dag de telefoon gaat, die eigenlijk voor zijn huisgenoot is bedoeld, waar er wordt gevraagd of hij wil invallen als leraar, besluit Dewey zich voor te doen als zijn huisgenoot Ned. Zo komt hij terecht op een prestigieuze basisschool: Horace Green. Hier krijgt hij een echte band met zijn leerlingen en starten zij een band op.

 

Prison Break seizoen 5 (1 december)

He is back! Toen wij het goede nieuws hoorden dat na acht jaar een van onze favoriete series een nieuw seizoen kreeg, gingen wij alle andere vier seizoenen even bingen op Netflix. Confession: toen seizoen 5 op televisie kwam, hebben wij exact twee afleveringen gekeken. Dat wekelijks wachten en al die reclames zijn toch niet helemaal ons ding. En gelukkig kunnen wij dit weekend weer alle afleveringen van het vijfde seizoen heerlijk gaan bingen. In dit seizoen duikt Michael Scofield, 7 jaar na zijn dood, op in de Ogygia-gevangenis in Jemen onder de naam Kaniel Outis. Het is een land vol oorlogen, maar zijn broer Lincoln Burrows en collega Fox River Benjamain ‘C-Note’ besluiten hun leven te riskeren om Michael thuis te brengen.

 

Dogs of Berlin (7 december)

Nadat de eerste Duitse Netflixserie (Dark) een succes was, verschijnt er deze laatste maand een nieuwe Duitse serie op: Dogs of Berlin. En deze wordt nu al bestempeld als de beste misdaadserie van 2018. In deze serie volgen wij twee Duitse politieagenten die de moord onderzoeken op de Duits-Turkse voetballer Orkan Erdem. De hele stad staat op z’n kop door deze moord en iedereen is verdacht.

 

The Hook Up Plan

Van een Duitse knaller van een misdaadserie switchen we even om naar een Franse, heerlijke romcom serie. Een heerlijke serie voor alle singles onder ons, want The Hook Up Plan gaat namelijk over de eeuwige single Elsa. En haar twee beste vriendinnen vinden dat daar een einde aan moet komen. Als Elsa een leuke man ontmoet genaamd Jules, waar zij langzamerhand gevoelens voor ontwikkelt, weet zij niet dat hij een gigolo is die haar beste vriendinnen hebben ingehuurd.

 

Mowgli (7 december)

Over deze film hebben wij al een aantal keer geschreven, dus deze kon natuurlijk niet achterblijven in ons lijstje. Wij hebben nu al besloten dat dit onze lievelingsfilm van het jaar wordt. Deze film is niet je typische Disneyfilm zoals je deze gewend bent. Het verhaal is wel gebaseerd op The Jungle Book, maar niet zoals wij deze gewend zijn. Het is namelijk gebaseerd op het boek en wij kunnen jou vertellen dat deze net iets grimmiger is dan de film.

 

Back to the Future (7 december)

Hoe wij net nog zeiden dat The School of Rock een gouwe ouwe was, met zijn vijftien jaar oud. Zijn wij nu belandt bij een waarvan wij kunnen zeggen: oh maar deze is écht oud! Het geboortejaar van onze mannen van Colourful Rebel: 1985 (gaan jullie maar rekenen hoe oud ze zijn 😉 ). En om het nog wat ouder te maken reist Marty McFly terug naar 1955 met een omgebouwde tijdmachine. Alleen zorgt hij er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Hij moet ervoor zorgen dat zijn moeder weer verliefd wordt op zijn vader, om zo in de toekomst nog geboren te kunnen worden.

 

Scarface (7 december)

En als we dan nog ietsjes ouder willen dan hebben we Scarface. Twee jaar ouder dan Back to the Future. Het verhaal over de bekende Tony Montana. Hij is een Cubaanse bootvluchteling die zich bezighoudt met het cocaine-circuit van Florida. En zo begint hij zijn eigen imperium op te bouwen. Maar als eenmaal het grote geld binnenstroomt, gaat er van alles mis.

 

Bridget Jones: The Edge of Reason (7 december)

Bridget Jones is een van onze favoriete personages ever made. Bridget haar leven gaat namelijk totaal niet zoals ze hoopt dat het loopt. En dat klinkt eigenlijk een beetje als iedere millennial zijn of haar first world problem. Waar zij in de eerste film er uiteindelijk voor kiest om voor Mark te gaan, woont ze in dit tweede deel met hem samen. Maar daar komen toch de twijfels. En eigenlijk gaat alles mis, wat je je maar kunt bedenken.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram